Ege Postası
Geri

Kırtasiye ürünlerinde ‘ağır metal’ denetimi yapılacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 01 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe giren 'Tüketici Ürünlerinin Güvenlik Risklerinin Belirlenmesine İlişkin Tebliğ' kapsamında kırtasiye ürünlerinde ‘ağır metaller’ ile ilgili kontrollerin de...
Kırtasiye ürünlerinde ‘ağır metal’ denetimi yapılacak
Haberler / Güncel
22 Ağustos 2013 Perşembe 13:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 01 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe giren 'Tüketici Ürünlerinin Güvenlik Risklerinin Belirlenmesine İlişkin Tebliğ' kapsamında kırtasiye ürünlerinde ‘ağır metaller’ ile ilgili kontrollerin de yaptırılacağını bildirdi.

Bakan Hayati Yazıcı, konuya ilişkin yazılı açıklamasında, Denetimler Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda 22-23 Ağustos 2013 tarihlerinde Trabzon, 26-27 Ağustos 2013 tarihlerinde İstanbul, 28-29 Ağustos 2013 tarihlerinde İzmir ve 06 Eylül 2013 tarihinde Şanlıurfa illerinde denetlemeler yapılacağını ifade ederek, ilave olarak Adana, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Kayseri ve Konya illerinde de okul kıyafetleri ve ayakkabıların denetleneceğini kaydetti.

“GÜVENSİZ ÜRÜNE SIFIR TOLERANS”

Bakanlık olarak ürün güvenliği konusundaki politikalarının 'Güvensiz ürüne karşı sıfır tolerans' olduğunu vurgulayan Yazıcı, “Piyasa gözetimi ve denetimine bakış açımız sadece ürünlere ilişkin uygunluk kontrollerinden ibaret değildir. Yaptığımız çalışmalar öncelikle bireyin, sonra da tüm toplumun sağlığının korunmasına yöneliktir. Bu nedenle hedefimiz; hem firmalar hem tüketici nezdinde bir anlayış değişikliğini gerçekleştirmek ve ürün güvenliği bilincinin toplumda yerleşmesini sağlamaktır. Böylece, piyasada bir otokontrol mekanizması da kurulmuş olacaktır.” dedi.

Hazırladıkları 'Bazı Tüketici Ürünlerinin Tehlikeli Kimyasal Madde İçeriğine Yönelik Piyasa Gözetimi Ve Denetimine İlişkin Tebliğ' 02 Nisan 2011 tarih ve 27893 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan Bakan Yazıcı, tebliğ ile tekstil, hazır giyim, deri ürünleri ve kırtasiye ürünleri başta olmak üzere bazı tüketici ürünlerinde 'azo boyar' maddeler ve fitalatların kullanımı ile ilgili sınırlamalar getirildiğini söyledi.

“CİDDİ DÜZELME OLDU”

Yazıcı denetlemelerle elde edilen sonuçlarda 2011 yılına oranla ciddi bir düzelme görüldüğünü anlatarak, 2011 yılında kırtasiye oranlarındaki yüzde 53 olan güvensizlik rakamının 2012 yılında yüzde 24 oranına, tüm ürünlerdeki güvensizliğin ise 2011 yılında yüzde 38,64 iken 2012 yılında yüzde 8,73’lere düştüğünü aktardı.
16 Eylül 2013 tarihinde okulların açılacağını hatırlatan Yazıcı, “Yüz binlerce öğrenci ve velileri değişik yerlerde alışverişler yapacak. Dolayısıyla biz okulların açılmasına az bir süre kala denetimlerimizi de artırdık. Özellikle ağustos ve eylül aylarında kırtasiye ürünleri ve okul kıyafetleri ile ilgili denetimlerin yoğun olarak yapılacağı aylar olacaktır. Bu denetimler Genel Müdürlüğümüzce yapılan risk analizleri sonucunda belirlenen adreslerde yapılacaktır.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası