Ege Postası
Geri

Kış erken rezervasyonları Rus turist sayısını yüzde 15 artırdı

Bu yıl rezervasyonlarını kışın yaptıran Rus turistlerde yüzde 15'lik artış bekleniyor. Rus turistlerin dünyada tatil yapmada son 11 yıldır tercihlerinde birinci sırada Türkiye, ikinci Tunus, üçüncü Mısır, dördüncü İspanya ve beşinci...
Kış erken rezervasyonları Rus turist sayısını yüzde 15 artırdı
Haberler / Güncel
21 Nisan 2013 Pazar 14:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bu yıl rezervasyonlarını kışın yaptıran Rus turistlerde yüzde 15'lik artış bekleniyor. Rus turistlerin dünyada tatil yapmada son 11 yıldır tercihlerinde birinci sırada Türkiye, ikinci Tunus, üçüncü Mısır, dördüncü İspanya ve beşinci Hindistan yeralıyor. Türkiye'de birinci sırada Antalya tercih ediliyor. Ayrıca, Türkiye'de gayrimenkulü olan Rusların vizesinin bir yıla çıkartılması Antalya, Alanya, Manavgat ve Side'ye yerleşimlerini hızlandırdı.

Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Andrey Baranov, Side'de bir otelde yaptığı açıklamada, bu sene Rusların erken rezervasyonlarını kışın yaptırdığı için sezonda yüzde 15'lik artış beklediklerini söyledi. Antalya destiansyonunda Rus turist hareketliliğinin 20 Nisan'dan itibaren başladığını belirten Baranov, bu sene toplamda Türkiye'ye gelen Rus turist sayısının 5 milyonu geçmesini beklediklerini kaydetti.

Türkiye'ye getirdikleri 5 bin Rus turist üzerinde yaptıkları müşteri memnuniyeti anketinde yüzde 87'nin, Türkiye'yi 'güvenli ülke' gördüklerini belirten Baranov, Mısır'ı güvenli ülke görmedikleri için gönderdikleri turist sayısında 2 yıl içinde yüzde 65 oranında düşüş olduğunu söyledi. Baranov, Rusların Türkiye'yi tercih etmesinde en önemli etkenin mesafe yakınlığı ve insanlarının misafirperver, güvenilir, yardımsever ve konaklama tesislerinin A kalitede olması olduğunu kaydetti.

Baranov, "Bu sene çok iyi bir sezon geçireceğimize inanıyorum. Mayıs ayı rezervasyonlarında geçen yıla göre yüzde 50 artış var. Sezon genelindeki artışın yüzde 15 olmasını bekliyoruz. Ayrıca, Rusya'dan Antalya'ya tatile gelenler Moskova ve St. Petersburg'dan tüm ülke geneline yayıldı. Ruslar, dünyada birinci sırada tatil yapmada Antalya diyor. Antalya'nın iklim yapısı orta gelir grubu emekliler ve iş adamlarını gayri menkul almaları için elverişli. Son 3 yıl içinde Ruslar, Türkiye'de en fazla emlak alımını Antalya'nın Alanya ilçesi ile Manavgat'ın Side beldesinde yer alıyor. Antalya Havalimanı'na indiğimde otel servisine binen Rus turistlerin azaldığını gördüm. Uçaktan inen Ruslar Alanya, Manavgat ve Side'deki yakınları tarafından araçlarıyla alınarak evlerine götürülüyor. Vizenin bir yıla çıkartılması emlak alımlarını daha artıracaktır." diye konuştu.

Baranov, son 15 yıl içinde turizme bağlı Türk-Rus dostluğunun, dünyada hiç bir ülkede olmayacak kadar en üst seviyeye çıktığını belirtti. Baranov, Rusların Türk insanına karşı sevgisi ve güveninin olmasının başka ülkelere karşı olmadığını sözlerine ekledi.




YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası