Ege Postası
Geri

Kısa filmin uzun soluğu

18. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali bu yıl 7-12 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Altın Kedi ödülleri için 1 Eylül 2017 tarihine kadar başvuruda bulunulabilecek.
Kısa filmin uzun soluğu
Haberler / İzmir
21 Haziran 2017 Çarşamba 15:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kültür Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sinema Genel Müdürlüğü, Buca Belediyesi, Konak Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Bornova Belediyesi ve Bayraklı Belediyesi'nin katkıları ile gerçekleşen festival 7-12 Kasım arasında yapılacak. Altın Kedi ödülleri için de son başvuru tarihi 1 Eylül 2017 olacak. Bir kent klasiği haline gelen ve binlerce İzmirlinin kış ritüeli olan Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali'nin 18'inci kez 'perde' diyebilmesi için çalışmalar sürüyor. Sinema duayenlerinden yabancı yönetmenlere kadar sinema dünyasının yoğun ilgisiyle karşılaşan festival için başvuru heyecanı şimdiden sosyal medyayı da sardı. Festivalin hazırlıkları, başvuruların kabulüyle başladı. Geçen yıl 83 ülkeden bin 500'ün üzerinde film gönderilen festivale; bu yıl daha fazla başvuru bekleniyor.

Hem il merkezindeki çeşitli salonlarda hem de üniversitelerde gerçekleştirilecek gösterimlerle, 400 kısa filmi İzmirli sinemaseverlerle buluşturmayı hedefleyen festival ekibi; her yıl olduğu gibi bu yıl da ziyaretçilerine dopdolu bir sinema haftası yaşatmayı planlıyor. Film gösterimleri dışında, ünlü oyuncularla söyleşiler, duayen sinemacılarla paneller ve yetkin isimlerle atölyeler içeren geniş programıyla da kısa film konusundaki farkındalık çıtasını biraz daha yükseltiyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurmaca, belgesel, deneysel ve animasyon film kategorilerinde yarışacak olan kısa filmler başvurularını www.izmirkisafilm.org adresi üzerinden yapabilecekler.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası