Ege Postası
Geri

Kişisel bakım ürünlerinde kullanılan kimyasalların zararları

Bilindiği üzere hayatın her kademesinde kullanılan kimyasallar her geçen gün daha çok kansere, astıma ve diğer pek çok hastalığa sebep oluyor.
Kişisel bakım ürünlerinde kullanılan kimyasalların zararları
Haberler / Güncel
27 Aralık 2016 Salı 19:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Konu sağlık olunca, “Vücudumuz ne istiyor. Biz ona veriyoruz” soruları önem kazanıyor. Ersağ ürünleri de buna paralel olarak önem kazanıyor.

Bilindiği üzere hayatın her kademesinde kullanılan kimyasallar her geçen gün daha çok kansere, astıma ve diğer pek çok hastalığa sebep oluyor. Öyle ki bu şekilde giderse önümüzdeki 10 yıl içinde her on kişiden birinin kimyasallara bağlı hayatı cehenneme çeviren hastalıklara yakalanacağı düşünülüyor. Öte yandan Çevre Çalışma Grubunun (EWG) yaptığı bir çalışmada 1'den fazla 5 kişisel bakım ürünün kesin olarak kansere sebep olduğu belirlendi.

Karaciğere olan etkisi

Cildimiz en büyük organımızdır ve toksinlerin yok edilmesinde önemli görevler üstlenir. Cildimiz üzerinde ne kullanırsak kullanalım o hemen vücudumuza girip kan dolaşımı üzerinden vücuda yayılır. Yani biz nemlendirici, kozmetik ve saç ürünlerinden hangisini kullanırsak kullanalım adrenalini, troidi, böbrek, akciğer ve beyin fonksiyonlarını etkileyebilecek toksinleri vücuda almış oluruz. İşte burada karaciğerin vazifesi devreye girer. Karaciğerimiz kan ile besinlerin ayrıştırmasını sağladığı gibi vücuda giren tüm zehirleri de emerek arındırır. Süngerimsi bir yapısı vardır yaklaşık 900 gr kanı emerek çalışır. Her ne kadar karaciğer sünger misali tüm bu kimyasalları emse de maalesef hepsini elleçlemeyi başaramaz. Dolayısıyla karaciğere gelen bu kimyasallar işlenemez ve burada birikir. Bir kısmı da süzülerek yağ dokusunda, merkezi sinir sistemi hücrelerinde veya beyin hücrelerinde birikebilir. 

10 En Yaygın Toksik Kozmetik Kimyasal;

  • Imidazolidinil üre ve Diazolidinyl üre, cilt tahrişlerine neden olabilir.
  • Metil, propil, putyl ve etil paraben, ürünlerin raf Ömrünü genişletmek için kullanılır ve çok toksik olduğu bilinmektedir.
  • Ucuz maliyetinden dolayı üretilen ve bir madeni yağ olan Vazelinin, cilt üzerinde kullanıldığında bazı kişilerde sorunlara neden olduğu görülmüştür.
  • Propilen glikol, ideal doğal etil alkol ile karıştırılmış olarak ve genellikle bir emülsiyonlaştırıcı gibi kullanılmaktadır.
  • PVP / VA-kopolimeri Saç spreylerinde kullanılan petrol türevli bir kimyasaldır. Zehirli partikülleri akciğerlerde kalabilir,
  • Sodyum lauril sülfat, şampuanlarda kullanılan sentetik bir üründür. Göz tahrişleri, deri döküntüleri, saç dökülmesi ve kepeğe neden olabilir.
  • Stearalkonyum Klorür, alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Kumaş yumuşatıcılar ve saç kremlerinde kullanılır. 
  • Sentetik Renkler, sentetik renklerin kansere neden olan maddeler arasında olduğuna inanılmaktadır.
  • Triethanolamine (TİM), PH dengesini ayarlamak için kullanılır. Cilt kuruluğu gibi alerjik reaksiyonlara neden olabilir ve uzun bir süre boyunca vücutta emilir çok toksik bir kimyasaldır.

Çözüm Önerisi

Uzun vadede insan vücudu üzerine inanılmaz etkilerde bulunan tüm bu kimyasallara karşı tek alternatif olarak doğal kişisel bakım ürünleri öne çıkıyor. Ülkemizde de böyle firmalar var. Bunlardan en meşhuru ve dünyaca tanınırlığı olan firma ise Ersağ. Ersağ tamamiyle terli ve doğal bir marka. Yüzlerce çeşit ürün portföyünde kesinlikle kimyasallara yer vermiyor. Gönül rahatlığıyla alıp kullanabilir hatta https://www.ersaguyeolun.com/ adresi üzerinden ücretsiz Ersağ üye olarak siz de Ersağ ailesine katılabilirsiniz.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası