Ege Postası
Geri

Kitap kurtları Malatya’da buluşuyor

Malatya 2. Anadolu Kitap Fuarı, 270’e yakın yayınevinden 130 yazarın katılımıyla 30 Nisan kapılarını açacak. 50’ye yakın yayınevi de fuarda yer almak için sırada beklediği organizasyonu onur konuğu yazar Rasim Özdenören olacak. Yayınevleri...
Kitap kurtları Malatya’da buluşuyor
Haberler / Kültür - Sanat
25 Nisan 2013 Perşembe 16:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Malatya 2. Anadolu Kitap Fuarı, 270’e yakın yayınevinden 130 yazarın katılımıyla 30 Nisan kapılarını açacak. 50’ye yakın yayınevi de fuarda yer almak için sırada beklediği organizasyonu onur konuğu yazar Rasim Özdenören olacak. Yayınevleri tarafından belirlenen Beşir Ayvazoğlu, İdris Gürsoy, Mehmet Akar, Ali Demirel, Vehbi Vakkasoğlu, Yavuz Bahadıroğlu, Ayşe Kulin, Buket Uzuner, Ediz Hun, Füsun Onal, Can Dündar, gibi pek çok ünlü isim de fuara katılacak.

Malatya Valisi Vasip Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı ile birlikte düzenledikleri basın toplantısıyla kitap fuarıyla ilgili bilgileri kamuoyuyla paylaştı. 30 Nisan'da açılacak fuarın 5 Mayıs'a kadar açık kalacağını belirten Vasip Şahin, geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen organizasyonun Malatya’yı Türkiye gündemine taşıdığına dikkat çekti. Şahin, şöyle devam etti: "Bu yıl da güzel bir fuar gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Fuar, rüşdünü ispat etmiştir. İnşallah bunun devamını da önümüzdeki fuarlarla göstereceğiz. Fuara yayınevlerinden yoğun talep var. Stantlar yaklaşık 2 ay önceden doldu. 50'ye yakın yayınevinin sırada bekliyor. Taleplere cevap veremez hale geldik."

Fuar kapsamında belediye binası yanındaki iki çadırda imza günleri gibi aktiviteler düzenleyeceklerini dile getiren Şahin, insanlara kültürel anlamda dolu dolu bir hafta geçirme imkanı sunacaklarını ifade etti. Şahin, fuara gelen yazarların sadece imza günlerine katılmakla kalmayacaklarını, üniversitede gençlerle söyleşi de gerçekleştireceklerini söyledi.

Vasip Şahin, fuarın onur konuğunun yazar Rasim Özdenören olarak belirlendiğini açıkladı.
Fuara ilçelerden insanları belediye tarafından tahsis edilen 30 araçla taşıyacaklarını anlatan Şahin, fuarın sadece Malatya’ya yönelik olmadığını, çevre illerinden Anadolu, Orta Asya, Ortadoğu'ya geniş bir alana yayıldığını kaydetti.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise kitap fuarın önemine dikkat çekti. Şehrin bu fuarı benimsediğini vurgulayan Çakır, yıllar geçtikçe daha büyük organizasyonlara imza atılacağına inandığını kaydetti.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen fuarı 300 bine yakın kişinin ziyaret ettiğini belirten Çakır, bu yıl katılımın daha da artmasını beklediklerini ifade etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası