Ege Postası
Geri

Kızılay karıştı!

Kızılay Meydanı ve Atatürk Bulvarı'ndaki gruplara müdahale edildi Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto etmek için Kızılay ve Atatürk Bulvarı'nda toplanan göstericilere polis müdahalede bulundu.
Kızılay karıştı!
Haberler / Politika
5 Haziran 2013 Çarşamba 23:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANKARA- Arasında siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de bulunan ve öğle saatlerinden itibaren Kızılay Meydanı'nda toplanan grup, bölgeyi boşaltmaları yönünde polis tarafından uyarıldı.Başbakanlık çevresinde önlem alan güvenlik güçleri, kalabağın arasında polise saldırmak için hazırlık yapanlar olduğunu yönünde uyarısını tekrarladı. Uyarının ardından polis, Kızılay Meydanı'ndaki kalabalığa Akrep tabir edilen araçlardan gaz bombası ve biber gazı ile TOMA'lardan da tazyikli suyla müdahalede bulundu.

Müdahale üzerine kalabalık, Sıhhıye, Ziya Gökalp Caddesi ve GMK Bulvarı'na doğru çekildi. Polisle göstericiler arasında gerginlik sürüyor. 

Olaylarda 9 kişi gözaltına alındı

 Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto etmek için Kızılay Meydanı'nda gösteri düzenleyen gruplar, polisin müdahalesi ve yağmurun etkisiyle ara sokaklara dağıldı. Olaylarda 9 kişi gözaltına alındı.

 İş ve ücret güvencesi talebiyle iki günlük uyarı grevi başlatan KESK ve DİSK üyeleri de Kolej Meydanı'ndan Kızılay Meydanı'na yürüyüp, göstericilere katıldı. Başbakanlık çevresinde önlem alan polis, meydanı göstericilere açtı. Ellerinde Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve çeşitli flamalar bulunan kalabalık hükümet aleyhine sloganlar attı. Bazı kişiler göstericilere kandil simidi, meyve suyu ve çiçek dağıttı.

 Akşam saatlerinde göstericiler arasından saldırı hazırlığında bulunanlar olduğunu anons eden güvenlik güçleri, Güven Park ve çevresinin boşaltılmasını istedi. Uyarıların ardından, kalabalıktan bazı kişiler polise sapanla taş attı. Müdahale üzerine göstericiler, GMK Bulvarı Ziya Gökalp Caddesi ve Sıhhiye yönüne doğru çeklidi. Polis göstericilere ara sokaklarda da müdahaleyi sürdürdü.

 Atılan gazdan çok sayıda gösterici ve vatandaş etkilendi. Atılan cisimlerin isabet ettiği polis ve göstericilerden yaralananlar ambulanslarla hastaneye götürüldü.

 Ara sokaklarda da bir süre polisle çatışan göstericiler, yağmurun da yağmasıyla daha sonra dağıldı. Atatürk Bulvarı'nda da uyarılara rağmen dağılmayan grup, polise taşlı saldırıda bulundu. Bu gruba da tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. Olaylar sırasında yaralanan göstericiler ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

 MÜDAHALE ÖNCESİ KANDİL SİMİDİ

Ankara'da Gezi Parkı eylemine destek için düzenlenen protestoların 6. gününde Miraç Kandili dolayısıyla katılımcılar kandil simidi dağıttı.

  POLİSTEN “KANUNSUZ EYLEM SONA ERDİRİLMİŞTİR” AÇIKLAMASI

 ANKARA(ANKA) - Kızılay Meydanı’nda bulunan göstericilere polis müdahalesinin ardından bir polis aracından, “Buradaki kanunsuz eylem sona erdirilmiştir. Normal yaşantınıza dönebilirsiniz her şey sizin için açıklaması” yapıldı.

Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylara destek vermek amacıyla gün boyu şenlik havasında geçen gösterilere polis müdahalesinin ardından vatandaşlar ara sokaklara dağıldı. Ara sokaklarda da polis müdahalesi devam ederken, meydandaki insanların dağılmasıyla Atatürk Bulvarı trafiğe açıldı.

 -POLİSİN ANONSU TEPKİ TOPLADI-

 Polis müdahalesinin devam ettiği sırada bir polis otobüsünden emniyet güçleri adına konuştuğunu söyleyen bir polis, “Buradaki kanunsuz eylem sona erdirilmiştir. Normal yaşantınıza dönebilirsiniz. Her şey sizin için” açıklaması yaptı. Açıklamanın üzerine vatandaşlardan tepki geldi. GMK Bulvarı yönü ve Ziya Gökalp Caddesi’nde polisin biber gazı bombalı ve tazyikli su ile yaptığı müdahale sebebiyle yollar trafiğe kapalı.Öte yandan, bazı TOMA’ların ve panzerlerin Kuğulu Park yönüne hareket etmesi dikkat çekti.

 EĞİTİM SEN GENEL BAŞKANI ÜNSAL YILDIZ OLAYLARDA YARALANDI

 Ankara’daki polis müdahalesinde Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız yaralandı.Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylara destek vermek amacıyla Kızılay Meydanı’ndaki gösterilere akşam saatlerinde polis müdahalesi oldu. Bu polis müdahalesinde biber gazı kapsülü ile yaralanan Eğitim Sen Genel Başkanı Yıldız, İbn-i Sina Hastanesi’ne kaldırıldı.

  

KUĞULU PARK’TA SAYGI DURUŞUNA BİBER GAZLI MÜDAHALE

 ANKARA (ANKA) Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylara destek vermek amacıyla Kuğulu Park’ta toplanan göstericilere polis müdahale etti. Polis, park içinde slogan atan kalabalığı biber gazı bombası ve tazyikli su sıkarak dağıtmaya çalıştı.

Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylara destek vermek amacıyla Ankara’da yapılan gösterilerde vatandaşlar Kuğulu Park’a çadır kurdu ve kitap dağıtmaya başladı. Vatandaşlar polislere kandil simidi ve ayran da ikram etti. Park içinde bulunan göstericilerin, 'Gezi Parkı' protestoları sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert için saygı duruşunda bulunmasının ardından polisin biber gazlı müdahalesi başladı. Biber gazının ardından TOMA’lar Tunalı Hilmi Caddesi’ni kesen sokaklara kaçan göstericilere tazyikli su ile müdahale etti. Göstericilerin dağılmasının ardından da TOMA tazyikli su ile müdahale ederek Park içinde kurulan çadırları yıktı. Polisin Kuğulu Park’taki ve Tunalı Hilmi Caddesi ile ara sokaklardaki müdahalesi devam ediyor.

 KUĞULU PARK’TA VATANDAŞLAR ÇADIR KURDU

 Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylara destek vermek amacıyla Ankara’da yapılan gösterilerde vatandaşlar Kuğulu Park’a çadır kurdu ve kitap dağıtmaya başladı.

Ankara’da Gezi Parkı olaylarına destek vermek amacıyla 6 gündür devam eden gösterilerde, Tunalı Hilmi Caddesi’nde ve Kuğulu Park’ta vatandaşlar, TBMM’de görüşmesi ertelenen Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu’nun tamamen TBMM gündeminden çıkarılması için imza topladı. 5 Haziran Çevre Gününü kutlayamadıklarını söyleyen vatandaşlar, “Tabiatı bu kanundan kim koruyacak” yazılı kıyafetler giydi.  Öte yandan, Taksim Gezi Parkı’ndaki gösterilerin ilk günündeki görüntülerin benzeri Kuğulu Park’ta yaşandı. Eylemciler çadır kurdu ve ücretsiz kitap dağıtmaya başladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası