Ege Postası
Geri

Kızılay şimdi daha güzel

Bornova Belediyesi Kızılay Yokuşu’ndaki 28 evi yıkıp ilçe merkezini Atatürk Mahallesi ve Evka-4’e bağlayan yolu genişleterek önemli bir trafik sorununu çözdü. Sadece yolu genişletmekle yetinmeyen Bornova Belediyesi, yeşil alan ve park düzenlemesiyle de bölgenin çehresini değiştirdi. Yol kenarındaki 1300 metrekare alan yeşillendirilip park düzenlemesi yapıldı
Kızılay şimdi daha güzel
Haberler / Yerel Yönetimler
18 Eylül 2013 Çarşamba 11:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Bornova Belediyesi, İnönü, Atatürk ve Evka-4 mahallelerine merkezden ulaşımı sağlayan, Kızılay Yokuşu olarak bilinen 467 ve 472 sokakları genişletmek için yaptığı kamulaştırma projesini, yeşil alan ve park düzenlemesiyle taçlandırdı. Dar ve keskin bir dönüşe sahip olması nedeniyle özellikle yağışlı günlerde büyük tehlike oluşturan Kızılay Yokuşu, 10 metreden 15 metreye çıkarılarak iki aracın rahatlıkla yanyana geçebileceği standartlara kavuşturuldu. 28 evin tamamının kamulaştırılmasıyla yol ve yeşil alan için kazanılan 2 bin 747 metrekare alan için, hak sahiplerine 2 milyon 344 bin lira bedel ödendi. Yeni yol çalışmasıyla, yokuşun sonundaki dar dönüş alanı da 25 metrelik geniş bir düzenlemeyle rahatlatıldı.

Yol kenarındaki yeşil alan düzenlemesiyle Kızılay Mahallesi’ndeki vatandaşlar için nefes alacak bir alan kazanıldı. Yolun devamında yapılan parktaki oyun grupları ve spor aletleri de bölgede yaşayanların ihtiyaçlarını karşıladı. Park ve yeşil alan düzenlemesi toplam 1300 metrekarelik alanda gerçekleştirildi.



Bornova’da çözülmesi zor olarak düşünülen ve uzun yıllardır el atılmayan sorunları bitirdiklerini ve vatandaşların yaşam standartlarını yükselttiklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Kızılay Yokuşu yıllardır buradan geçenlerin korkulu rüyasydı. Özellikle kış aylarında son derece dik olan bu yokuşta kazalar oluyordu” dedi.

Bornovalıları bu sıkıntıdan kurtarmak için harekete geçtiklerini ve yolun kenarındaki evlerin sahipleriyle anlaşıp kamulaştırma yaparak alan kazandıklarını söyleyen Başkan Sındır, “Kazandığımız bu alanı hem yolu genişletmek hem de Bornovamıza yakışır bir yeşil alan düzenlemesi yapmak için kullandık. Şimdi vatandaşlarımız hem yoldaki riskli durumdan kurtuldukları için hem de kazandıkları yeşil alan için teşekür ediyorlar. Bu da bizim en büyük mutluluğumuz” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası