Ege Postası
Geri

Kızılay’daki esnaf dertlerini anlattı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, İstanbul Gezi Parkı’nda başlayan ve Ankara’ya yayılan eylemlerin mağdur ettiği Ankara esnafının sıkıntılarını dinledi. Olayların, sokak kavgasına dönmesinin kimseye yarar...
Kızılay’daki esnaf dertlerini anlattı
Haberler / Güncel
11 Haziran 2013 Salı 10:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, İstanbul Gezi Parkı’nda başlayan ve Ankara’ya yayılan eylemlerin mağdur ettiği Ankara esnafının sıkıntılarını dinledi. Olayların, sokak kavgasına dönmesinin kimseye yarar sağlamayacağına dikkat çeken Bezci, “Allah, bir daha bu millete 12 Eylül’deki gibi sokak kavgaları yaşatmasın.” dedi.

ATO Başkanı Bezci, Kızılay’da bir mağazada Kızılay, Atatürk Bulvarı, Tunalı Hilmi Caddesi, İzmir Caddesi, Sıhhiye, Metro altı ve civardaki esnaf temsilcilerinden oluşan yaklaşık 50 kişilik grupla bir görüşme yaptı. Esnaf temsilcilerinin tek tek şikayetlerini dinleyen Bezci, hak arama diye başlayan eylemin marjinal grupların etkisiyle sokak kavgasına dönüşmesinin endişe verici olduğunu ifade etti.

“ESNAFIN HAKKINA DA SAYGI GÖSTERİLSİN”

Türkiye’nin, 12 Eylül döneminde sokak kavgalarına tanık olduğunu hatırlatan Bezci, “12 Eylül döneminde ben üniversiteyi gece okuyor olduğum halde boykotlardan dolayı 1,5 yıl boyunca okula gidemedim ve geç mezun oldum. O dönemde yaşananlar benim hayatımın 1,5 yılını kaybetmeme yol açtı. Bugün yaşananlar da esnafımızın, tüccarımızın mağduriyetine neden oluyor. Hak aradığını söyleyenlerin esnafımızın hakkına da saygı göstermesi lazım.” diye konuştu.

"ESNAFIZ MAĞDURUZ"

Ankara esnafları olarak eylemler nedeniyle büyük mağduriyet yaşadıklarını ve yaralarının sarılmasını beklediklerini anlatan esnaf temsilcileri de sadece bu dönemde cirolarının ortalama yüzde 70 oranında gerilediğini ifade ettiler.

“EKMEĞİMİZE ENGEL OLMAYIN”

Giyim, gıda, kuyumculuk gibi pek çok alanda faaliyet gösteren esnaf temsilcileri, Ankara’nın merkezi Kızılay’ın eylemler nedeniyle insanların gelmeye çekindiği bir bölge haline dönüştüğünü belirterek, “Artık yeter Kızılay’ı savaş alanına çevirmeyin. Kızılay ve civar bölgeler bizim ekmek teknemiz, ekmeğimize engel olmayın.” mesajı verdiler.

KIZILAY ESNAFI DERTLERİNİ SIRALADI

Esnaf temsilcilerinin, ATO Başkanı Bezci’ye sıraladıkları sorunları şöyle: “Kızılay, Ankara’nın açık ticaret merkezidir. Eylemler yüzünden dükkanlar açılmıyor, dükkanını açan bir-iki saat sonra kapatmak zorunda kalıyor, esnaf siftah yapmadan günü kapatıyor. Dükkan açılmadığı Kızılay, Sıhhiye, Tunalı Hilmi Caddesi, İzmir Caddesi, Atatürk Bulvarı ve civar bölgelerdeki dükkanlarda istihdam edilen yaklaşık 20 bin kişi zorunlu ücretsiz izne çıkarılmış durumda. Eylemler çalışanları da olumsuz etkiliyor. Eylemler nedeniyle cirolar ortalama yüzde 70 gerilemiş durumda. Esnaf kiralarını ödemekte zorlanıyor. Metro altındaki dükkanlar biber gazı etkisinden kurtulamadığı için dükkanlar açılamıyor. Kızılay’a otobüs ve dolmuşlar gelmiyor. Yakın çevrelerdeki duraklarda yolcular indiriliyor. Resmi olarak gösterilere kapalı olan Kızılay gerçekten de eylemlere kapatılsın. Bu bölgede eylem yapılmasına kesinlikle izin verilmesin. Kızılay ve civar sokaklar eylemler nedeniyle harabeye döndü, bölge, vakit geçirilmeden yeniden onarılsın ve temizlensin.”


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası