Ege Postası
Geri

Klasik otomobil tutkunları İzmir'de buluştu

İzmir Klasik Otomobilciler Derneği (İZKOD) ve Buca Belediyesi desteği ile düzenlenen Klasik Otomobil Festivali, Buca Gölet'te başladı. Fuardaki klasik otomobiller, ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılandı.
Klasik otomobil tutkunları İzmir'de buluştu
Haberler / İzmir
3 Haziran 2023 Cumartesi 15:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Buca Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Klasik Otomobil Festivali, Türkiye’nin dört bir yanından gelen otomobil tutkunlarını Buca’da buluşturdu.

Buca Belediyesi iştirakı BUCAMAR  ve  İzmir Klasik Otomobilciler Derneği (İZKOD) iş birliği ile hayata geçirilen Klasik Otomobil Festivali, Buca Gölet Tesisleri’nde başladı. İki gün boyunca sürecek festivale İzmir’in yanı sıra Türkiye’nin pek çok bölgesinden otomobilsever katılım sağladı. Yaklaşık 130 klasik aracın yer aldığı festivale Bucalılar ve İzmirliler yoğun ilgi gösterdi.

On yıl aranın ardından yeniden gerçekleştirilen festivale ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını belirten Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Üretildikleri dönemlerde trafiğin göz bebeği olmuş birbirinden güzel 130 araç, festivalimizin konuğu oldu. Buca’da uzun bir aradan sonra yeniden bu organizasyonu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün bizleri bu değerli klasiklerle buluşturan araç sahiplerine ve festivalimize katılım sağlayan vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Özellikle yaş almış vatandaşlar ilgi gösterdi

Pandemi ve depremlerden dolayı uzun süredir bu organizayonu düzenleyemediklerini, bugün ise yeniden buluşmanın heyecanını yaşadıklarını söyleyen İzmir Klasik Otomobilciler Derneği (İZKOD) Başkanı Engin Turşak, fuara yoğun ilgi olduğunu belirtti. Turşak, "Yaklaşık 6 yıldır pandemi ve depremlerden dolayı böyle bir birliktelik yapamamıştık. Bir tanışma birlikte olmak amacıyla şölen düzenledik. İzmir ve şehir dışından bir çok klasik otomobil tutkunu geldi. Konya, Ankara, İstanbul, Adana, Kayseri, Bursa ve Mersin'den geldiler. Şölen sonunda katılımcılara plaket, ve güzel bir araba seçip ödül vereceğiz. Katılım gayet iyi görünüyor. Ziyaretçiler de ilgiyle takip ediyor. Gelenler otomobilleri görüp geçmişte kullandıkları veya gördükleri otomobilleri görünce duygulanıyorlar. Yaş almış vatandaşlar özellikle ilgiyle otomobilleri inceleyip geçmişe dönüyorlar" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası