Ege Postası
Geri

Koalisyonlarda faturayı hep SDP ödedi

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Baden-Württemberg Eyaleti Meclisi Grubu Başkanı Claus Schmiedel, oy oranlarını federal düzeyde yüzde 30’un üzerine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.Schmiedel, şimdiye kadar yapılan ve SPD’nin düşük sonuç...
Koalisyonlarda faturayı hep SDP ödedi
Haberler / Genel
29 Mayıs 2013 Çarşamba 12:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sosyal Demokrat Parti (SPD) Baden-Württemberg Eyaleti Meclisi Grubu Başkanı Claus Schmiedel, oy oranlarını federal düzeyde yüzde 30’un üzerine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Schmiedel, şimdiye kadar yapılan ve SPD’nin düşük sonuç alacağı yönündeki anketleri değerlendirdi. Schmiedel, SPD’nin anketlerdeki kötü durumunu partinin kendi aleyhinde siyaset yapması ile açıkladı. Meclis Grubu Başkanı, “Geçen seçimlerde SPD’nin çok kötü sonucu almasının en büyük suçlusu biziz. Parti olarak Merkel’in ve partisinin iyi sonuçlar alması için büyük çaba verdik.” dedi. Buna örnek olarak katma değer vergisini gösteren siyasi, “En başta yüzde iki yükseltmeye karşı gelen SPD, büyük koalisyondan sonra yüzde üç yükseltme için çok gayret gösterdi. Bu nihayetinde sadece Merkel’e yaradı. SPD, seçmen nezdinde güven kaybetti. Seçmenler bu tür hataları çabuk unutmuyor." dedi.

Hatalardan ders çıkardıklarını ve bundan sonraki ilk hedeflerinin ‘toplumu bir araya getiren ve bir arada tutan‘ bir parti olarak işe koyulmak olduğunu söyleyen Schmiedel, SPD’nin geleneksel olarak ağırlıklı olarak savunageldiği konuları iyi lanse edebilmesi durumunda gelecek seçimlerde yüzde 30 ve üzeri oy alabileceklerini dile getirdi.

Son seçimdeki yüzde 72‘lik katılım oranının 2. Dünya Savaşı sonrası en az katılım oranı olduğunu da hatırlatan Meclis Grubu Başkanı, SPD’nin şimdilerde en büyük halk partisi olamamasının sebebinin de geçmişte yapılan iki büyük hatatan kaynaklandığını ifade etti.

Schmiedel, SPD‘nin 70'li yıllarda çevre konularına fazla yönelmemesi sonucunda Yeşiller Partisi'nin ve 1989'da duvarın yıkılmasının SPD’nin istememesi nedeniyle Sol Parti’nin kurulduğunu söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası