Ege Postası
Geri

Kocaoğlu, İzmir'in malları için yol haritasını açıkladı

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ,İl Özel İdaresi mallarıyla ilgili Valilik Mal Paylaşım Komisyonu kararlarına karşı hem dava açacaklarını, hem de kamuoyunu bilgilendirerek çevre kentlerle birlikte İzmir'de yürüyüş ve miting yapmayı düşündüklerini açıkladı. Kocaoğlu, Vali Mustafa Toprak'ın bir malı bile Büyükşehir Belediyesi'ne vermemesiyle dağıtımda sıfır çektiklerini söyledi.
Kocaoğlu, İzmir'in malları için yol haritasını açıkladı
Haberler / İzmir
2 Temmuz 2014 Çarşamba 11:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- İzmir'de internet ortamında 2002 yılından bugüne kadar etkin olan, kentle ilgili konularda düşünce ve öneri paylaşımında bulunan, çeşitli faaliyetleriyle gündeme gelen “İzmir için Düşünceden Eyleme" e-posta grubu Tarihi Havagazı Fabrikası'nda "Özel İdare'nin Maliye Hazinesi'ne devredilen malları" konulu gündemiyle toplantı yaptı. Toplantıya konuk olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Özel İdare mallarıyla ilgili süreci ve değerlendirmelerini anlattı, soruları yanıtladı.

"VALİ KOMİSYON KARARINI DEĞİŞTİRDİ"
Başkan Aziz Kocaoğlu, önce Valilik Mal Paylaşım Komisyonu'ndan köy ve belde malları, meralarla ilgili olarak uzlaşma olduğunu, komisyonun kırsalda kalkınmada yatırım yapabilmek için 30 bin metrekarenin üzerindeki tarım arazisi, otlakların İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde kalmasına karar verdiğini, ancak Vali'nin bu kararı değiştirdiğini söyledi. Vali'nin bu alanların ilçe belediye ve Hazine'ye verilmesi yönünde yaptığı değişikliğe de itiraz etmediklerini belirtti. 

YARGI DEĞİŞTİREMEZ GİBİ TAPU DEVRİ YAPTILAR
Kocaoğlu, İl Özel İdaresi mallarıyla ilgili seçim sonrası yapılan toplantıda, üzerinde çalışmak üzere malların listesini ve değerlendirmek için zaman talep ettiklerini, ancak kabul edilmediğini söyledi. Bunun üzerine Komisyonu yöneten vali yardımcısına kararlarına göre itiraz edeceklerini belirterek ayrıldıklarını belirten Kocaoğlu, “Bir ay sona Sayın Vali sanki Türkiye Cumhuriyeti'nde İl Özel İdaresi'nin malının tapusunu Hazine'ye veya bir başka kuruma haksız yere geçildiğinde o tapu değişmez, yargı karar verdiğinde uygulanmaz gibi tapu devirlerini yaptıktan sonra listeyi İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne verdi. Bir komedi!" dedi. 

"BİZ SATMAMAKLA BİRİLERİ SATMAKLA TESCİLLENMİŞ"
Aziz Kocaoğlu, İzmir Düşünceden Eylem Grubu'nun sorularını da yanıtladı. İl Genel Meclisi'nin seçimden önce Sümerbank arazini altı kez İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis ettiğini, Vali Mustafa Toprak'ın da 6 kez reddettiğini belirten Kocaoğlu, İl Özel İdaresi mallarının Hükümet veya belediye tarafından satılmasının ancak kamuoyu oluşturularak engellenebileceğini söyledi. Kocaoğlu, "Bu malların İzmir'de belediye tarafından korunması çok daha kolaydır. Çünkü biz malları satmamakla tescillenmişiz. Birileri ise malları satmakla tescillenmiş" dedi. 

"SIFIR ÇEKTİK, VALİ ŞAŞIRIP DA BİR TANE VERMEDİ"
Aziz Kocaoğlu, bazı illerde Büyükşehir Belediyelerine mal veya araç verildiğini belirterek, "Biz sıfır çektik. Hiç verilmedi. Aydın da bizim gibi. Ama birkaç tane verildi. İzmir Valisi şaşırıp hiç değilse bir tane malı verseydi! Uygulama tamamen kişisel, subjektif, tamamen direktifle yapılmış. Direktif alan kişinin davranışları İzmir gibi yerde çok daha iyi yansıyor" dedi. 

Kocaoğlu, İzmir'e karşı bir cezalandırma politikası mı güdüldüğüyle ilgili soruya ise “İzmir hedeftir. Her siyasi parti almak ister. Bu siyasette normal bir şeydir. İzmir'in cezalandırılması, partizanlık yapılarak cezalandırılması da hedeftir" dedi.

"İŞİ SULANDIRMAYACAĞIZ"
Aziz Kocaoğlu, İl Özel İdaresi'nin mallarıyla ilgili dava açma hazırlıklarını sürdürdüklerini, tek tek dava açacaklarını söyledi. İşi sulandırmayacaklarına, 1600 malın hepsine dava açma gibi bir durum olmadığına dikkat çeken Kocaoğlu "Okul yeri, cami alanı, öğretmen, cami hocası lojmanı, sağlık ocağı binası gibi yerler dava kapsamında yok. Biz zaten Komisyon toplantısında listeyi alsaydık, şimdi yapacağımız incelemeyi yapacak itiraz edeceğimiz 40 veya 50 malı tartışacaktık" dedi.

"ARAÇLARI DA VERMEDİLER"
Gündeme hep arsa ve gayrimenkullerin geldiğini belirten Kocaoğlu, İl Özel İdaresi'ne ait kepçe, iş makinesi gibi araçların da belediyelere verilmediğine dikkat çekti. Ödemiş Belediyesi'nin AK Partili Belediye Başkanı ile Bergama Belediyesi'nin CHP'li Başkanı'nın da “Yaz aylarında çalışmalarda kullanmak üzere geçici olarak bari verin" talebinin geri çevrildiğini belirten Kocaoğlu “Karayolları Genel Müdürlüğü'ne devredip, gündemi soğutup, sonra istedikleri yerlere vermek gibi bir yöntem uyguluyorlar" dedi. 

MİTİNG RAMAZAN AYI NEDENİYLE YAPILMADI
Aziz Kocaoğlu, İl Özel İdare mallarıyla ilgili diğer illerle birlikte İzmir'de düzenlenecek, yürüyüş ve ardından Gündoğdu Meydanı'nda bir miting yapmayı düşündüklerini, ancak Ramazan ayının başlaması ve tatil döneminde İzmir'in boşalması nedeniyle ötelediklerini söyledi. Kocaoğlu, hukuki sürecin ayrı işleyeceğini, ancak İzmir'in mallarına sahip çıkıldığını göstermesi için bu etkinliğin daha sonra yapılabileceğini belirtti. Bu mitingin demokratik bir hak olduğuna dikkat çeken Kocaoğlu “Gündoğdu Meydanı'na kimse konuşmadan, slogan atmadan sessizce yürünse bile o kalabalığın gücü ve niteliği mesaj olarak yansır. İzmirlilerin duyarlılığını gösterir" dedi. 

"SAYIN VALİ YASALARI UYGULUYORSA!"
Vali'nin kendisiyle bu konuda konuşmaya gelen İzmir'in kanaat önderleri, meslek odaları başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcilerine “Her şey açık ve net! Kanun var efendim" gibi sözlerle başlayan konuşmalar yaptığını belirten Kocaoğlu, "Vali Bey kanun adamı olduğunu, kanunları uyguladığını söylüyor. Güzel! Biz de öyle olmasını bekliyoruz. Peki, Binali Yıldırım Bey'in bacanağına operasyon yapıldığında Emniyet Müdürü'nün polis amiriyle telefon konuşmasında araya girerek 'Başsavcıyı oyala' demek hangi kanunda var. Bunlar basında yazılmıyor tabii ki!" dedi. 

ÖZEL İDARE MALLARI DERGİSİ DAĞITILACAK
Kocaoğlu, İzmir kamuoyunu bilgilendirmek için İl Özel İdare mallarının doğuş hikayeleri, tarihçelerini anlatan bir dergi hazırlığında olduklarını söyledi. Böylece geniş kitlelerde bilinç oluşturmanın hedeflendiğini belirtti. 

İzmir İçin Düşünceden Eyleme Grubu üyeleri de İl Özel İdaresi mallarıyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne destek olacaklarını açıkladı. Bu konuda internet ortamında imza kampanyasını yürüteceklerini, ayrıca İzmirlileri bilgilendirmek ve farklı eylem biçimleriyle bu konudaki haksızlığı kamuoyuna anlatmak için harekete geçeceklerini açıkladı. Bunun için Temmuz ayında bir toplantı daha organize etmeye karar veren Grup üyeleri, Temmuz ayı sonunda İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne destek için harekete geçeceklerini belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası