Ege Postası
Geri

Kocaoğlu'ndan Vali'ye gönderme: Kaldıralım demekle olmuyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan 93 adet iş makinesini törenle hizmete alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın geçtiğimiz günlerde taş ocakları ve maden ocakları ile ilgili çağrısına flaş bir yanıt verdi. “Çimento fabrikaları ve taş ocakları “Ben de sizin gibi düşünüyorum demekle, hadi kaldıralım” demekle olacak iş değil. Neyin ne zaman kalkması, nasıl tedbir alınması gerektiğini bir yerel yönetici iyi bilmek zorundadır. Güzelim ormanın içine taş ocağı izni verildi” dedi. KALDIRALIM DEMEKLE...
Kocaoğlu'ndan Vali'ye gönderme: Kaldıralım demekle olmuyor
Haberler / Yerel Yönetimler
7 Şubat 2015 Cumartesi 13:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İnciraltı Kent Ormanı’nda gerçekleşen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’nın yanı sıra, CHP İzmir Milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü ve meslek odalarının temsilcileri, belediye bürokratları, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katılım gösterdi.
 
 
“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HER İLÇEDE VAR OLACAK”
Bütünşehir yasası ile birlikte sorumluluklarının arttığına değinerek çevre ilçelerde yaptıkları yatırımları özetleyerek konuşmasına başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu “Sınırlarımız büyüdü. Hizmet verecek araçlarımız otuz ilçede konuşlanacak ve yeni bağlanan 10 ilçemizde hizmet görecek.Yerinden yönetimin esas olduğuna inanıyoruz. Aksi takdirde hizmetler hızlı, kaliteli ve nitelikli olamaz. Merkez 11 ilçe hariç geride kalan 19 ilçemizde şantiye, mezbaha gibi çalışmalarımız devam ediyoruz. Kırsalda kalkınmaya destek sunmayı sürdürüyoruz. 19 ilçemizde ilçe belediyeleri kendi görevini yapacak, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de merkez binası ve şantiye binası da olacak. Yeni bir organizasyona gidiyoruz. Her yerde var olacağız. Gitmek zorundayız. Kentin yerelde ve kırsalda kalkınmasını, katılımcı yönetim anlayışını yıl sonuna kadar tüm ilçelerimizde hayata geçireceğiz. Doğru ve iyi hizmet vermek için gelen tüm talepleri değerlendiriyor ve yoğun şekilde çalışıyoruz. Elbette eksiklerimiz var. Önümüzdeki 5 yıl Büyükşehir Belediyesi’nin tüm vilayet sınırları ilçesinde ihtiyaçları karşılayacağı süreç olacak” dedi ve Bayındır ile Bergama ilçelerinde yeni bir bölge şantiyesi kurulacağını müjdeledi.
 

VALİ TOPRAK’A YANIT VERDİ: KALDIRALIM DEMEKLE OLMUYOR
Başkan Kocaoğlu, Vali Mustafa Toprak’ın geçtiğimiz günlerdeki “Belkahve’den baktığımda ‘Bu şehir nedir, İzmir’e mi giriyorum'’ diyorum. Ben de çimento fabrikaları kalksın diyorum. Zaman içinde bir başka yere taşıyabiliriz. Bu noktada el birliği ile merkezi ve yerel yönetimle beraber sanayicilerin çabası da önemli” şeklindeki sözlerine ve “Taş ocaklarını kaldıralım” çağrısına ise şöyle yanıt verdi: “Doğayı daha fazla korumak ve iyileştirerek çocuklarımıza bırakmak zorundayız. Halen daha rant uğruna çok kötü kullanıyoruz. Belkahve’deki taş ocakları orayı toza dumana katıyordu. 6-7 sene önce oradaki taş ocakları ile oturduk konuştuk, orada bir arka vadiye taşınmalarını kararlaştırdık. Taş ocaklarına, madenlere ruhsat verme yetkisi belediyeden alındı, valiliğe verildi. Ama biz bu arada Belkahve’yi kurtardık. Daha sonra Işıkkent ve Bornova’daki tesisler için çalışmalara başladık ama yarım kaldı. Çimento fabrikaları ve taş ocakları ben de sizin gibi düşünüyorum demekle, hadi kaldıralım demekle olacak iş değil. Neyin ne zaman kalkması, nasıl tedbir alınması gerektiğini bir yerel yönetici iyi bilmek zorundadır. Taş ocakları da uygun olan yerlerde gereklidir. Taş ocaklarına ve maden ocakları tesislerine sesleniyorum. Ya arıtma ve baca filtre sistemlerinizi yapacak ve yolunuza devam edeceksiniz, çevreyi kirletmeyeceksiniz, ya da gerekli tedbirler alınacak ve cezai yaptırım ve kaldırılması gibi önlemler alacak. Ben hem kentin göbeğinde üretim yapayım, hem de vahşi üretim yapayım. Böyle bir şey yok…”
 
“GÜZELİM ORMANIN İÇİNE TAŞ OCAĞI İZNİ VERİLDİ”
Kocaoğlu sözlerinin devamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İzmir Valiliği tarafından Kemalpaşa, Menderes ilçelerinde taş ocakları ve maden ocaklarına verilen ruhsat ile ÇED izinlerine de tepki göstererek, “Taş ocaklarına ÇED gerekli değildir raporları verildi. Belkahve’den Menderes’e bu malzeme gitse kimsenin bir kaybı olmaz. Yetki bizdeyken biz bu tesislerin hiçbirisine ruhsat vermedik. Bizim yetkimiz bittikten sonra güzelim ormanların içine taş ocağı ruhsatı izni verildi. Orada taş ocağından fazla iş görecek, çevreyi kirletmeyecek olanaklara bakmamız ve kafamızı bunların üzerine yormamız lazım. büyümeye gelişmeye evet ama kontrol etmek ve çevreyi kirletmemek kaydı ile” dedi.
 

ELEŞTİRİLERE ÖDÜLLER İLE YANIT VERDİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, seçim sürecinin yaklaşması ile birlikte belediyeye yönelik artan eleştirilere de değinerek “Tüm illerin dünyada sorunu var. Tüm kentlerin sorunu var. Elbette eleştirileceğiz. Ama kötüleme kampanyası kent için zararlıdır. Ben bu kampanyalara alışkınım, gülüp geçiyorum. Ders almam gerekiyorsa, alıyorum, hatamız varsa düzletiyoruz. Ama kentlinin morali bozuluyor. Bunun kentliye yararı olmadığı gibi, bunu yapana da yararı yok. Onlar da kentli gibi negatif etkileniyor. Onlar da zarar görüyor. Koşan bu kentin önünde engel olmamaları temennimiz. Hadi her şeyi eleştirebilirsiniz, gelen bunu nasıl eleştireceksini? Gecekondu var dedin, yol bozuk dedin, bunu nasıl eleştireceksini? Bunlar rakamlarla sabit, 397 yıl ile sabit. İlkelerinizden, onurunuzdan, adaletinizden, şerefinizden, haysiyetimizden ayrılmadan başkanlık yapmaya devam ediyoruz ve devam edeceğiz. Bunu İzmirliler ile birlikte yaptık. Başarmak üzere yola çıktık ve başaracağız” dedi ve son dönemlerde dünya kuruluşları tarafından üst üste gelen ödüllerin kentin başarısını tescillediğini aktardı.
 

“YÜRÜMEYEN ARAÇLARI BİLE VERMEDİLER”
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Özle İdare kapatıldıktan sonra dağıtımı gerçekleşen iş makinelerinin yarattığı krizi hatırlatarak, “Yürümeyen araçları bile belediyelerimize vermediler. Aziz Başkan’ımız siz vermediniz,  bizim gücümüz en uç noktaya yeter dedi. İzmir’deki tüm belediyelerin Aziz Kocaoğlu’na ihtiyacı var” dedi ve yaklaşan genel seçimler sürecine değinerek, “Önümüzde çok kritik bir 120 gün var. Raydan çıkan Türkiye’nin rotasını umarız olması gereken yere taşırız” diye konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası