Ege Postası
Geri

Kocaoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kent gündemindeki stat konusuna ilişkin sanayicilere konuştu. Kocaoğlu, 10- 12 bin kişilik statlar yerine 20-25 bin kişilik spor köyleri yapılması gerektiğini, bunun için de Örnekköy'de çalışma yürüttüklerini belirtti. Kocaoğlu, spor bakanını her gün aradığını, ancak altı aydır randevu alamadığını söyledi.
Kocaoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar
Haberler / İzmir
23 Eylül 2014 Salı 09:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Ortak Meslek Komiteleri Toplantısı'na katılan Aziz Kocaoğlu, Egeli sanayicilerin sorularını yanıtladı. Konuşmasında geçen hafta Çin'e yaptıkları ziyarete değinen Kocaoğlu, daha önce yatırımcı çekmeye çalışan Çin'in yatırım doygunluğuna ulaştığını ve dünyanın başka ülkelerinde yatırım yaptıklarını aktardı. Belediye olarak göreve geldikleri günden bu yana Çin'e özel önem verdiklerini dile getiren Kocaoğlu, “CSR firması Türkiye'ye yatırım yapmak için gelmişlerdi. Bunda bizim de hasbelkader payımız vardır. Şimdi Ankara Sincan'da karar aldı. Nerede yapılırsa yapılsın ülkemiz için bir kazanç. Yine Çin'in İzmir'de başkonsolosluk devreye sokmasından görüyoruz ki İzmir'e özel önem veriyorlar. Umarım hep beraber sizlerle ve merkezi hükümetimizle beraber İzmir'e yatırım çekeriz" diye konuştu. Çin temasları sırasında belediye başkanlarıyla da yakın ilişki kurduklarını ifade eden Kocaoğlu, “Çok yavaş hareket ediyorlar, ince eleyip sık dokuyorlar ama karar verirlerse çok hızlı şekilde hareket ediyorlar" dedi. 

ÖZEL İDARE MALLARI İÇİN YÜRÜYÜŞ

Çevre konusunda arıtma başta olmak üzere yaptıkları yatırımların altını çizen Kocaoğlu, “Çamur çürütme, kurutma tesisi Türkiye'de bir numara. Dördüncü faz arıtmanın bu cumartesi temelini atacağız. Bununla beraber çıtayı yüzde 30'un üzerinde daha büyütüyoruz" dedi. Özel İdare malları konusunda da 11 Ekim'de Cumhuriyet Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na yapılacak yürüyüşün hazırlıklarının sürdüğünü söyleyen Kocaoğlu, “Bu 4.5 milyar liralık maldır. Bu malları İzmirli, bizim büyüklerimiz yapmıştır. Ve İzmir'in kaynaklarıyla yapılmıştır. Bu sebeple yerelin hakkıdır" dedi. 

STAT TARTIŞMASINA SON NOKTAYI KOYDU

Konuşmasının önemli bir kısmını stat konusuna ayıran Kocaoğlu, kentin kuzey ve güneyinde yani Karşıyaka ve Göztepe'de yapılmak istenen statların yer sorunundan kaynaklı en fazla 10-12 bin kişilik olabileceğini, ancak ihtiyacın gerçek bir spor kompleksi olduğunu vurguladı. Bunun için 20-25 bin kişilik bir spor köyü planlanarak Örnekköy'de 80 dönümlük bir arazide sadece futbol değil tüm sporları buluşturacak bir kompleksin 2011 yılında Spor Bakanı'na da iletildiğini aktaran Kocaoğlu, şunları söyledi: 

"Bizim sporumuzun, futbolumuzun kurtuluşu sadece stat değil. Bizim spor altyapısına ihtiyacımız var. Nur içinde yatsınlar; Osman Kibar, Ahmet Piriştina zamanlarında bir çok tesis yapıldı, biz devam ettirdik. Bizim kulüplerimizin yüzme havuzları, kapalı-açık spor salonlarıyla, diğer branşların da yapılabileceği kampüs şeklinde alanlara ihtiyacımız var. Örnekköy'ün hiçbir problemi yok. Ama Karşıyaka'da 'O da yapılsın, o da yapılsın' şeklinde bir görüş var. Bizim stadı engellediğimiz şeklinde bir görüş oldu. Biz Örnekköy'e stadı gündeme getirdik. Araziyi bulduk, şu anda stat yapmamak için hiçbir neden yok. Yapılacak işin kalıcı olması, palyatif tedbirlerle kentin trafiğine zarar verilmemesi, sağlıklı planlama, sağlıklı proje yapmak üzere yola çıktık. Yoksa bizim Karşıyaka'ya Göztepe'ye stat yapılmasın diye bir yaklaşımımız yok. Elimizden geldiğince sporu destekliyoruz." 

TOKİ'YE ELEŞTİRİ

Kocaoğlu konuyla ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan seçimden bu yana randevu talebinde bulunduklarını, ancak yanıt alamadıklarını, sonucu beklediklerini kaydederken, statları yapacak olan TOKİ'yi de şu sözlerle eleştirdi: 

“TOKİ bu ihaleleri yapmıştır. Ne yer belirtmiştir, ne proje vardır, TOKİ'nin yasasına, kurallarına göre bir Bakan'ın istediği yere, istiyorsa Ahmet Efendi'nin bostan tarlasına her türlü yapı yapılabilir. Biz İzmirli olarak spor altyapısını güçlendirecek bu projeyi istiyoruz. Dolayısıyla adam gibi tesis yapılsın ve kalıcı bir eser yapalım diye düşünüyoruz."

DEDESİNİ DE TANIRDIM"

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ı sert şekilde eleştiren Aziz Kocaoğlu, "Ben 6 aydır Spor Bakanından randevu alamadım...Her gün arıyorum. Ben İzmir Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Bu ayıp da bana yeter. Ne müsteşarından ne bakanından. Çok meşgul. Yurtdışında, yurtdışında 5 dakika konuşacağım, çıkacağım, gideceğim arkadaş. 6 aydır randevu alamadım. Suat Kılıç'tan 3 gün içinde randevu almıştım. Derdi ne bilmiyorum. Dedesini de çok iyi tanıyorum. 30 sene CHP milletvekiliği yaptı. Bu dediğim 70'li yıllar. Dedesinin de babama, aileme çok büyük saygısı vardır. Gördüğüm zamanda yüzüne söyleyeceğim" diye konuştu.

"ALSANCAK'A YENİ STAD"

Kocaoğlu, Alsancak Stadyumu'nun yerine yeni bir stadyumun yapılmasına taraftar olduğunu belirterek, Milli Emlak'a ait Güzel Sanatlar Fakülte binası ve Atatürk Araştırma Merkezi binası ile birleştirilerek yeni bir stadyumun yapılabileceğini söyledi. Kocaoğlu, şöyle konuştu: "Alsancak Stadı etrafında yerleşim yoktur. Yürüyüş mesafesinde. Tarihi bir geçmişi var. 4059 metrekaresi Büyükşehirin tapulu mülkü. Bir Allahın kulu senin burada tapulu mülküün var, ne diyorsun diye sormadı. Yanında Güzel Sanatlar Fakültesi, Atatürk Araştırma Merkezi olan bir arazi var. Bu arazi Milli Emlak'a ait. Bu stat eğer rüzgar uygunsa büyütülerek stadın da yönü değiştirilerek mükemmel bir stat çıkabiliyor. Alsancak daha çok Altay'a, İzmirspor'a, Altınordu'ya hitap eder. Ben yapılmasından yanayım."




YORGANCILAR: “KOBİ'LER GÜÇLENDİRİLMELİ"

Toplantıda açılış konuşması yapan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ise Türkiye'nin güvenlik, ekonomi ve yatırımlarla ilgili gündemlerinin bulunduğunu, güvenlikte sorunların başında IŞİD, barış süreci, Rusya-Ukrayna Savaşı ve Ortadoğu Kaosu'nun geldiğini dile getirdi. FED'in faiz artırımı, ekonomideki kırılganlıklar ve ABD-AB Transatlantik Anlaşması'nın da ekonomik hayata damga vurduğunu dile getiren Yorgancılar, Türkiye'nin ihtiyacı olan ihracatın artması için öncelikle KOBİ'lerin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. 

SANAYİCİ VERGİ TEBLİĞİNİ BEKLİYOR

Yorgancılar, yeni çıkan Torba Yasa'nın hukuki boyutlarıyla ilgili bir dosya hazırlattıklarını, sanayiciler olarak yasanın vergisel boyutunu ortaya koyacak tebliğin çıkmasını beklediklerini dile getirdi. Konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu Dünya Belediye Başkanları Yarışması'nda Türkiye'den finale kalan tek başkan olması nedeniyle tebrik eden ve söz konusu internet sitesinden destek olunabileceğini dile getiren Yorgancılar, “Ben bir İzmirli olarak görevimi yerine getirdim" diye konuştu. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası