Ege Postası
Geri

Kocaoğlu'ndan kalkınma vurgusu: İzmir Kendisiyle yarışıyor

İZFAŞ tarafından organize edilen Türkiye’nin sektöründeki tek ihtisas fuarı Olivtech ve Türkiye’nin tek sertifikalı organik fuarı olan Ekoloji İzmir’in açılış törenine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentte doksan yıllık fuar geleneğine sahip olduklarının altını çizerek, “İzmir’in, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çevre konusunda, yerelde kalkınma, tarım konusunda yarışacağı bir yer vardır. O da kendisidir” dedi. Kocaoğlu'ndan kalkınma vurgusu:
Kocaoğlu'ndan kalkınma vurgusu: İzmir Kendisiyle yarışıyor
Haberler / Yerel Yönetimler
16 Nisan 2015 Perşembe 11:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz ay kapılarını açan Fuar İzmir’de düzenlenen üçüncü ihtisas fuarı olan Olivtech ve Ekoloji İzmir Fuarı’nın açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Karakaş, CHP İl Yöneticileri, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, Tarım İl Müdürlüğü ve çeşitli kamu kurumlarının yetkilileri, sektörün önde gelen isimleri, çok sayıda oda, dernek, kooperatif, meslek odası ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi, yerli ve yabancı katılımcı firma yöneticileri ile üretici birliklerinin temsilcileri katılım gösterdi.  

"KOCAOĞLU'NA BİR GECEDE İKİ ÖDÜL" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...



 
“FUAR İZMİR’İ DÜNYANIN EN ÖNEMLİ PLATFORMU HALİNE GETİRECEĞİZ”
Zeytincilik ve tarım sektörünü buluşturan Olivtech fuarının açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İEF bu yıl 84’üncü kez kapılarını açacak. İzmir 90 yıla yakındır fuar düzenliyor. Türkiye fuarcılığı İzmir’de öğrendi. İlklerin kenti olan İzmir, Fuar İzmir’de yeni bir yolculuğa çıktı. 10 yıldır uğraştığımız ve 25 Mart günü mermer fuarı ile kapılarını açan Fuar İzmir, İzmir’e ve ülkemize, sanayi, ticaret, tarım, hizmet sektörü ve turizmde büyük bir sıçrama sağlayacak. Biz fuarcılığımızı 25 Mart’tan itibaren büyütmek zorundayız. Bu mekanı Türkiye’nin en önemli fuar platformu haline getirmek zorundayız. Bu sene 206 firma katılıyor. Bu bizim için yeterli değil. Seneye daha evrensel hale gelecek, daha çok büyüteceğiz. Fuar bittiği andan itibaren çalışmalarımızı dünya çapında sürdüreceğiz” dedi.



FUAR ANISINA 600 ÇAM AĞACI DİKİLECEK
İzmir’i fuarlar ve kongreler kenti yapmak için çalışmalarını son hızla sürdürdüklerini hatırlatarak sözlerine devam eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Ege’de ve Marmara’da yoğun olarak yetişen zeytine  farklı bir gözle bakmak zorundayız. Burada Türkiye’nin sertifikalı tek organik fuarını düzenliyoruz. Bu yılki ekoloji fuarının anısına Kadifekale’de 600 tane fıstık çamı dikiyoruz. Toprağı, suyu, havayı korumadan kalkınmak mümkün değil. Denizimizi, toprağımızı, suyumuzu koruyamazsak, eğer çevre ile ilgili altyapı yatırımlarımızı yapamazsak, yürüdüğümüz yol bizi taşıyamaz ve stratejik planlarımız işe yaramaz. Eğer bunları koruyamazsanız çok fazla büyüyemez, çok ileri gidemezsiniz. Bugün bir kente gelen insanlar önce güvene bakıyor. İkincisi temizliğine, üçüncüsü de çevreye yatırım yapmış mı, ona bakıyor” diye konuştu.


 
“İZMİR, TÜRKİYE’YE VE DÜNYAYA ÖRNEKTİR”
“İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de ve dünyada çevre yatırımları konusunda boy ölçüşecek konumdadır” diyerek devam eden Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin olmazsa olmaz çevre yatırımları, İzmir’i bugün dünya liginde 4’üncü, 6’ıncı , 2’inci olmuştur. Bunu yapan belediye başkanı 2012 yılında dünyada ayın belediye başkanı seçilmiştir. Bunu yapan belediye başkanı 2014’te dünyada önemli iki ödül almıştır, dünyada en başarılı on belediye başkanından birisi seçilmiştir. Bu bizim moralimizin yükselmesinde önemlidir. İzmir’in, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çevre konusunda, yerelde kalkınma, tarım konusunda yarışacağı bir yer vardır. O da kendisidir. Devamlı önüne daha güzelini, daha iyisini koyarak, devamlı önüne evrensel kuralları koyarak, onlardan kesinlikle taviz vermeden, 4 milyon hemşerimizle kol kola girerek, sadece ve sadece İzmir’in kendi gücü ile kalkınmak, Türkiye ve dünyaya örnek olmak zorundayız. Destekleriniz için sonsuz teşekkür ediyorum. İzmir Eylül ayından itibaren sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en önemli fuarlarını burada gerçekleştirmek üzere yola çıkmıştır” dedi.
 
“SEKTÖRÜN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Karakuş da, zeytinin barış simgesi olduğunu ve birçok sektörü yakından ilgilendiren bir ürün olduğuna değinerek, “Tüm üreticilerin buluştuğu böylesine önemli bir fuar üreticinin ve alıcıların buluşması açısından da önemlidir. TOBB olarak çeşitli sivil toplum kuruluşları ve kamu kuruluşları ile birlikte sektörümüzün yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası