Ege Postası
Geri

Kocaoğlu'nun desteğini çektiği Gruşçu'ya sürpriz destek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu'nun, Kent Konseyi seçiminde Çağrı Gruşçu’nun başkan olmasının ardından 20 personellik Kent Konseyi Şube Müdürlüğü’nü lağv etmesi kentte gündeme oturdu. İzmir'de polemik konusu olan Kent Konseyi'nin kapatılmasına yönelik Selçuk Belediye Başkanı AK Partili Zeynel Bakıcı'dan sürpriz bir çıkış geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Gruşçu'nun bir dönem hocalığını yapan Bakıcı, Kocaoğlu'nun yanlış bir karara imza attığını söyledi, Gruşçu'ya destek olacağını ifade etti. CHP'li Kocaoğlu'nun desteğini çektiği O Başkan'a
Kocaoğlu'nun desteğini çektiği Gruşçu'ya sürpriz destek!
Haberler / Yerel Yönetimler
2 Ocak 2016 Cumartesi 11:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - İzmir'de gündem Kent Konseyi'nin lağv edilmesi.İzmir Kent Konseyi'nde yapılan seçimlerde başkanlığına CHP Konak İlçe Eski Sekreteri Çağrı Gruşçu seçilince, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Azziz Kocaoğlu ilginç bir çıkışa imza atmış, Gruşçu'nun rakibi Prof.Dr.Kemal Kocabaş'ı desteklediği öne sürülen Kocaoğlu, Kent Konseyi'ni dağıtma kararı almıştı.

Kocaoğlu'nun, Büyükşehir bünyesinde yer alan Kent Konseyi Şube Müdürlüğü'nü lağvetme kararı kentte tepki ile karşılanmıştı. Büyükşehir tepkiler artınca kamuoyuna “Yeni yönetimin önünü açabilmek için Kent Konseyi teşkilatını küçültme kararı alınmıştır” açıklamasında bulunmuştu.

SÜRPRİZ ÇIKIŞ BAKICI'DAN
Konuyla ilgili yaşanan polemik devam ederken, sürpriz bir isimden açıklama geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksek Okulu İktisadi ve İdari Programlar Bölümü Yerel Yönetimler Programı'nda Gruşçu'nun bir dönem hocalığını yapan Selçuk Belediye Başkanı Yrd.Doç.Dr. Zeynel BAKICI, Gruşçu'ya destek çıktı.

ÇAĞRI ÇOK İYİ BİR ÖĞRENCİYDİ!
Bakıcı, egepostasi na yaptığı açıklamada  Büyükşehir'in, İzmir Kent Konseyleri Birliği ile ilgili aldığı kararı yanlış bulduğunu ifade etti, “Çak ayıp bir karar” dedi. Çağrı Gruşçu'nun çok iyi bir öğrenci olduğunu ifade eden Bakıcı, “Çağrı, o dönemler kendi öğrenci grubunda çok öne çıkan bir öğrenciydi. Okul hayatında da bir çok projeye imza attı. Ben Çağrı'nın iyi gittiğini ve kendisini iyi yönlendirdiğini düşünüyorum. Kent Konseyi'nde bana ne görev düşünüyorsa belediye başkanı olarak hele hele Çağrı'ya sonuna kadar destek olmaya hazırım. Büyükşehir Belediye Başkanımız'ın ona ve onun gibi gençlere destek olması gerekir. Bizim gençlerimizin önünü açmak gibi bir görevimiz var. Onların önünü açmamız gerekiyor” dedi.

DESTEK OLUNMASI GEREK

Kent konseylerine belediyelerin destek olması gerektiğinin altını çizen Bakıcı, “ Konseylere destek biz belediyelerin ana görevleri arasında ancak belediye başkanları erki paylaşmak istemiyor. Halbuki, gücü ne kadar paylaşırsak ortaya o kadar daha iyi projeler ortaya çıkar. Bizi güçlü yapan paylaşımlarımızdır. “Ben bir aday gösterdim olmadı, kazanamadı.” Bunlar çok yanlış düşünceler. Orada insanlar kendilerini ifade edecekler onların önünü açmak lazım...50 binin altında yerlerde kent konseyleri açılması zorunluluğu olmamasına rağmen Selçuk’ta kent konseyini oluşturduk. Kent konseyine çok güzel bir yerde tahsis ettik. Bunu yaparken de aklımızdaki, ortak karar alabilmek ve kararlara insanlarımızı mümkün mertebe dahil edebilmek. Dolayısı ile birlikte yönetim tarzı, birlikte yönetişim denen bir kavram. Dünya yönetim kavramından yönetişim kavramına geçmiş oldu. Maalesef bizde bu yaklaşımı ortaya koyabilecek bir cesaret yok. İnanlar tek başına karar alır ve aldıkları kararları yanlarındaki, etrafındaki kişilere onaylatarak iş yapmaya çalışıyorlar. Halbuki bir karar alınmadan önce mütalaa edilmeli, değerlendirilmeli. O yüzden kimse elden bırakmak istemiyor. Halbuki kent konseyleri yasal anlamda düzenlenmiş, 5397 sayılı kanunda da yer almış bir yapı. Bunun kullanılmasında yarar var diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

CHP'Yİ ELEŞTİRDİ
Selçuk'ta oluşturdukları kent konseyi içinde CHP'nin yer almak istemediği ifade eden Bakııc, “Bu tavrı anlamakta zorluk çekiyorum. Sol ve sosyal demokrat diye geçinen bir kesim toplumsal gelişimim önünde bir engel teşkil ediyor. Böyle bir yaklaşım olamaz. Bunlar çok sağlıklı düşünceler değil” dedi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası