Ege Postası
Geri

Kocaoğlu ulaşımda yeni sistem için destek istedi

Ege Mahallesi kentsel dönüşüm ve gelişim projesi tanıtım toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son günlerde büyük tartışmalara yol açan yeni ulaşım düzenlemesine dair eleştirilere sert yanıt verdi. “Daha uygulamaya bile girmemiş uygulamalar için bu tarz eleştiriler getirmek nasıl bir zihniyetti? Bunu İzmirlilerin takdirine bırakıyorum” diyen Kocaoğlu, “Belediye mahçup olsun diye uygulamayı tu kaka ilan edenlere İzmirliler prim vermesin” sözleri ile muhalefete sert yanıt verdi.
Kocaoğlu ulaşımda yeni sistem için destek istedi
Haberler / Yerel Yönetimler
26 Haziran 2014 Perşembe 19:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Fuar İsmet İnönü Sanat Merkezi bünyesinde gerçekleşen toplantıya Ege Mahallesi sakinleri ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP İl Yönetimi, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, belediyede görevli bürokratlar, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının temsilcileri katılım gösterdi.
 
 
KOCAOĞLU SLOGANLARLA KARŞILANDI
Toplantıya katılan Roman vatandaşlar tarafından “İzmir Aziz’dir, Aziz kalacak” sloganları eşliğinde karşılanan İzmir Aziz’dir İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Burası kentin kalbinde. Burası için çok hesap yapıldı. Çok filmler, çok senaryolar yazıldı. Parasal olarak herkesin iştahını kabartacak bir yer. Burası kimin olmal? Burada yaşayan insanların mı, paraya, ranta, çıkara, eş dostun zenginleştirilmesine heba mi edilmel? Esas sorulması gereken soru bu. Bu soruya verilecek cevap, kimin nasıl yoğurt yediğini gösterecek” dedi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen diğer kentsel dönüşüm projelerini özetledi.

 
“BELEDİYE ARSA ALMAYACAK”
Dönüşümü yerinde yapacaklarının altını çizen Kocaoğlu, “Sizleri hısım, akrabalarınızdan, toprağınızdan kopartmadan bölgeyi dönüştüreceğiz. Büyüyen kentler rant yaratır. Bu kaçınılmaz. Bu da kötü bir şey değil. Esas problem,  bizim esas cevap vermememiz gereken soru, bu rant nasıl dağıtılaca? Adil mi dağıtacaksı? Orada yaşayan insanlara mı vereceksi? Birilerine, eşe, dosta mı aktaracaksı? Bu sadece bir dönüşüm projesi değil, aynı zamanda sosyal bir projedir. Tüm vatandaşlarımızın yaşam standardını yükseltmek için yapılan bir projedir. Ege Mahallesi’nde her şeyi belediye verecek. Sadece ve sadece eşitliği sağlamak için, hesap vermek için kimileri çok cüzi borçlanacak, hesabı düzeltmek için. Burada biz arsa almayacağız. Paranın yüzü tatlı. Alacaksın parayı, altından girip üstünden çıkacaksın, bir süre sonra başını sokacak yer de kalmayacak... Onun için bizim dönüşümümüzde vatandaşların hepsinin başını burada sokacak bir yuva bulacağız” diye konuştu.
 

“KİRACILAR MAĞDUR EDİLMEYECEK”
Başkan Aziz Kocaoğlu ayrıca kiracıların da mağdur edilmeyeceğini belirterek şunları kaydetti: “Gayrimenkul sahibi olmayan kiracıların tespiti yapıldı. Burada asıl düğüm, kiracılar Ege Mahallesinden gidecek mi, gitmeyecek m? Kiracılar Ege Mahallesi’nden gitmeyecek. Ne kadar çabuk uzlaşırsak o kadar iyi… Her şey açık, sizlerin gözü önünde olacak. Bizim kimseyi kandıracak halimiz yok. Hangi koşullarda yaşadığınızı, ne iş yaparak geçindiğinizi, sizi buradan koparttığımız zaman halinizin ne olacağını en az sizin kadar biliyorum. Projenin esas ayağı bu. Herkes bina yıkar, herkes bina yapar. Projenin özü, burada olması. Yaşadığınız geçindiğiniz yere yürüyerek gidip gelmeniz bizim için önemli olandır. Önemli olan düzeninizi ettirmenizdir.”
 
“SİYASİ ENTRİKALAR DÖNEBİLİR”
Başkan Kocaoğlu konuşmasının devamında mahalle sakinlerine önemli bir uyarıda bulundu ve, “Buranın başarılı olmaması için siyasi entrikalar çevrilebilir. Başka ilçelerdeki gibi, kafa karıştırmak için birileri oraya gittiği gibi buraya da gelebilir. Bu işin dedikodusu olur. On senedir belediye başkanlığınızı yapıyorum. Benim birine eğri yaptığımı, birine yamuk yaptığımı duydunuz m? Beni on senedir üçüncü defa belediye başkanızı olarak seçtiniz. Dedikoduya kulak asmayın. Bir an önce dönüşümü bitirelim” diyerek dönüşümle ilgili sözlerini tamamladı.
 
ULAŞIM ELEŞTİRİLERİNE SERT YANIT VERDİ: NASIL BİR ZİHNİYETTİR'
Önümüzdeki dönemin İzmir’in ayağa kalkma ve şahlanma süreci olduğunu belirterek sözlerine devam eden Kocaoğlu, konuşmasının sonunda tartışmalara yol açan yeni trafik düzenlemesine de değinerek, “Trafik sıkışıklığını engellemek için 4-5 sendir üzerinde çalıştığımız ulaşım sitemini devreye sokuyoruz. Bunun lehinde yazanlar var. Aleyhinde propaganda başlatanlar var. “Bu proje yaşamaz” diyenler var. Proje 29 Haziran 2014’te başlıyor. Lütfen bu projeyi engellemek isteyenlere, önünü kesmek isteyenlere prim vermeyin. Bu projeyi sahiplenin, uygulayalım. Hem vatandaşımızın, hem İzmir’in,  hem de ülkemizin lehine bir uygulama. Siyaset yapmıyoruz. Bunun için karalama kampanyası devam ediyor. Biz bu projenin hesabını kitabını yaptık. Uygulamada aksayan yerleri varsa yeniler, düzeltiriz. Ama yok, başkaları olmasın, belediye geri adım atsın, mahçup olsun diye adımlar atarsa, ona da İzmirliler prim vermesin. Başlamamış uygulamayı “Tu kaka” diyip karalamak nasıl bir zihniyetti? Onu da tüm hemşerilerimizin takdirine sunuyorum…” dedi.
 
PEKDAŞ: SADECE FİZİKSEL BİR DEĞİŞİM OLMAYACAK
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise,  “Ben yaptım oldu, ben bilirim anlayışı ile yörede yaşayan insanlara gelecek ufku ile bir projenin nasıl hazırlanabileceğini gördük. Son nokta yine konulmadı. Son nokta yine Ege Mahallesi’nde yaşayan insanların istekleri, onların tercihleri ile değişecek bir projeye bağlandı. Bu saygı nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Kentsel dönüşümün sadece fiziksel bir değişim olmadığını biliyoruz. Yörenin kültürel ve ekonomik kalkınmasının sağlanması ve istikrar sağlanması da önemli. Başta biz olmak üzere, İzmir’deki tüm kurumlara büyük görev düşüyor.  Biz Konak Belediyesi olarak bu projenin her aşamasına katkı koymaya hazırız. İzmir’in yüzünü güldürecek bu projenin bir an önce başlamasını diliyorum” dedi.  

HEDEFTE VALİ
Toplantı çıkışında Kocaoğlu basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bütünşehir Yasası ile kapısına kilit vurulan İl Özel İdaresi’nin mal varlıkları ile ilgili yaşanan paylaşım krizinin yarattığı gerginlik gün geçtikçe tırmanırken,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu cephesinden İzmir Valisi Mustafa Toprak’a yönelik yeni açıklamalar yaptı. “Belediye önemsiz olduğu için sıfır çekti” diyen Başkan Kocaoğlu, “Benim ne eylem yapacağımı yaptığım zaman görürsünüz” diyerek hodri meydan çekti.
 
 “SIFIR ÇEKTİK, KADERİMİZ BU…”
Son günlerde başlıca gündem maddesi olan paylaşım krizine dair, “Ben oturma eylemi, ya da çadır eylemi yapacağız demedim. Benim ne eylem yapacağımı yaptığım zaman görürsünüz” diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Valilik tarafından verilen tartışmalı tahsis kararlarına da şu yorumu getirdi: “Diyanet önemli tabii… İnancımız, hepsi önemli… Belediye önemsiz olduğu için sıfır çekti. Yargıda hakkımızı arayıp, hak ettiğimizi alacağız. Biz sıfır puan aldık. Kaderimiz böyle.”
 
MEMUR EYLEMİNDE SENDİKAYA ÇAĞRI YAPTI
Başkan Kocaoğlu, bugün gündüz saatlerinde iş bırakma eylemine çıkan belediye memurlara ve sendikaya da sağduyu çağrısında bulunarak, “Yasal düzenlemede bir formül var. Bu formüle göre bizim verebileceğimiz paranın maksimumu verilmiş durumda. Bizim ilave verebileceğimiz bir para yok. Arkadaşlar diyorlar ki bize “belediye başkanı cesur olsun. Belediye başkanının bürokratları cesur olsun” bize yasaları uygulamasınlar ücretimizi arttırsınlar. Bizde böyle bir şey yok. Yaptıkları iş son derece yanlış. Olmayacağını biliyorlar. Benim yasal olmayan bir işi de yapmayacağımı da biliyorlar adları gibi. buna rağmen ne amaç güdüyorlar onu bilmiyorum. Yasal olmayan bir şeyi nasıl yapacağı? Bunlar devlet memuru. Belediyeye yönetiyorlar. Kendileri yasal olmayan bir evrakın altına imza mı atıyorla? Yahut bugüne kadar 10 senedir biz bunlardan böyle bir imza mı istedi? Bunların hepsini düşünüp taşınacaklar. Kentin gündemini boşu boşuna rahatsız etmeyecekler. Kent bunlara iş vermiş. Belediye başkanları değil kentli iş vermiş. İzmir büyükşehir belediyesi gibi güzide bir kuruluşta çalışıyorlar bunun kıymetini bilecekler. Başka yerde fazla veriyorsa oraya da gidebilirler ama bizim yasal olarak daha fazla verme şansımız, imkanımız, yasal mevzuat yok” dedi.
 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası