Botoks, dolgu çeşitli kimyasal uygulamalar derin izler gibi cilt uygulamalarında malesef kalıcı olamıyor. Bu tarz uygulamalar maksimum altı ay civarında etki gösteriyor ve kişinin sürekli bu uygulamaları yenilemesi gerekiyor. Kök hücre tedavisi ile yapılan leke tedavisi ise kalıcı bir çözüm olabiliyor. Çünkü insan cildinin yenilenmesini sağlayan fibroblasti denilen kök hücreler, kolajen ve hyaluronik asit gibi protein ve maddeler sentezlemekte. Bu maddeler cildi gergin ve sağlıklı tutuyor. Kök hücre miktarı azaldığında ise lekelenme ve hasar durumu ortaya çıkabiliyor.
Ciltteki kan dolaşımı artırılarak kök hücrelerin uyarılmasıyla, o bölgedeki hücre miktarının artırılması yöntemiyle kolajen ve elastin seviyesi yükseliyor ve bu şekilde doku yeniden kendini tamir ederek leke ve kırışıklıkları yok ediyor. Kök hücre tedavisi hakkında güvenilir doktorlardan detaylı bilgi almak için https://blancclinic.com/ adresine göz atabilirsiniz.
Kök Hücre Tedavisi Nasıl Uygulanır'
Uygulama öncesi ilk olarak cilt derinlemesine temizlenerek, gözenek ve toksinlerden arındırılılır. Sonrasında hastanın leke, iz ya da kırışıklıkları belirlenir.
Kişinin kendi kök hücrelerinin sorunlu olan bölgeye daha yoğun aktive olabilmesi amacıyla ciltte kanlanma amaçlanır ve bunun için özel olarak üretilmiş küçük başlı iğneler sorunlu kısımlara uygulanır. Kısaca kan aracılığı ile kök hücrelerin bölgeye ulaşması ve yeniden onarım yapmasına fırsat veriliyor.
Bu aşamalar sonrasında cilt yeniden onarılarak leke sorunu neredeyse tamamen yok olabiliyor. Aynı zamanda derin akne izleri ve kırışıklıklar da belirli bir oranda yok olabiliyor.
İğne uygulamalarının ardından cilde bitkisel aroma terapi uygulanıyor. Bu sayede kök hücre salınımının artırılması hedefleniyor. Sonrasında ise kırmızı ışık terapisi ile kök hücreler uyarılarak hücrelerin kolajen ve elastin sentezi artırılıyor.
Kök Hücre Tedavisi Kaç Kere ve Kimlere Yapılır'
Kök hücre ile leke tedavisi 30 yaş ve üstü herkese ihtiyaç dahilinde yapabiliyor. Toplam 16 seans süren bu uygulamayı yılda bir kez uygulamak yeterli olmaktadır. 5 yıl sonra ise uygulamanın tekrar edilmesi gerekmektedir.