Mesai saatlerinin belli olmadığını, fazla mesailerini alamadıklarını, ücretlerinin yetersiz olduğunu iddia eden işçiler devletin kendilerini görmesini istiyor. İşçilerden Nusret Bayram, "Devletin bu işyerinde bir merhametsizliği var. Burada işçiler yıllarca çalışmakta. Ağır iş kolunda askeri ücret düzeyinde çalışmaktalar. Gece gündüz 24 saat 10 yıldan, 11 yıldan bu yana çalışmaktayız. Devletimizin sesimizi duymasını istiyoruz. Devlet halkının nefesini hiçbir zaman kesmez. Buradan aldığımız taşı basıp para olarak gönderiyoruz. Çocuklarımızı okutacak kadar para istiyoruz, fazlası bizlere haram olsun.
Bizler devletten muhatap bekliyoruz. Yüce devletimizin sesimizi duymasını istiyoruz. Bu Dünya coğrafyasında bir tek Yahudilerin ayakkabısı yırtık değil, senin evladının, vatandaşının da ayakkabısı yırtık" diye konuştu.
İşçilerden Üzeyir Kocaağa da "2005 yılında işe başladım. 2015 yılının sekizinci ayında yönetmelik değişti denildi ve ağır iş kolunda çalışırken hakkımız olan ücreti alamıyoruz. Hakkımızı almak için gerekli yerlere söyledik ancak ilgilenen olmadı. Devletimizin bize yardımcı olmasını istiyoruz. Mesainizi alacaksınız deniliyor, ama alamıyoruz" dedi.
Daha önce çalışırken parmağı kopan ve tedavisinden sonra aynı işyerinin farklı bölümünde çalışmaya devam eden İbrahim Yurtlu ise, "7 yıl önce işe başladığımda iş kazası ile parmağımı koparttım. Yine işe girerek farklı bölümde işe başladım. Askeri ücrete zam geldi denildi, bizim maaşımıza zam yapılmadı. Burada ağır iş kolunda yer altı sigortamız yatmıyor" diyerek tepkisini dile getirdi. (DHA)