Ege Postası
Geri

Konak BDP'li o belediyeyle kardeş olacak

Konak Belediyesi, Hakkari’nin Yüksekova ilçesi ile kardeş belediye olacak. Belediye meclisinin onayına sunulacak karar onaylandığı takdirde, İzmir’de ilk kez CHP’li bir ilçe BDP’li bir ilçeyle kardeşlik ilişkisi kurmuş olacak SÜRPRİZ KARDEŞLİK
Konak  BDP'li o belediyeyle kardeş olacak
Haberler / Yerel Yönetimler
2 Şubat 2015 Pazartesi 16:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yerel seçimlerin ardından Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yakınlığı gerekçe gösterilerek sıkça eleştirilen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yine çok konuşulacak bir kararın altına imza atmaya hazırlanıyor.
 
 İZMİR’DE İLK OLACAK
Hakkari’den gelen talebi değerlendiren Konak Belediyesi, alacağı meclis kararı doğrultusunda Yüksekova Belediyesi ile kardeş şehir ilişkisi kuracak. İki belediye arasında işbirliği ve dostluk ilişkilerini arttırması planlanan öneri bugünkü toplantıda meclis onayına sunulacak.
 
PARTİ GENEL MERKEZİ Mİ İSTEDİ'
Geçmiş aylarda Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde kadın belediye başkanlarının görevde olduğu ilçelerle kardeş şehir ilişkisi kuran Konak’ın Yüksekova Belediyesi ile kardeşliği de ilk olacak. İzmir’de ilk kez bir CHP’li ilçe belediyesi BDP’li bir belediye ile arasında “kardeş şehir” statüsü olacak. Öte yandan, alınacak söz konusu kararı kardeşlik ve barış mesajı verilebilmesi anlamında parti genel merkezinin de desteklediği öğrenilirken, değişikliğe karşı çıkan bazı CHP’li meclis üyelerinin ise toplantıda karşı oy kullanacağı ve durumdan rahatsız oldukları iddia edildi.
 

BELEDİYE BAŞKANI KCK’DAN TUTUKLANMIŞTI
Öte yandan, Konak ile kardeş olacak Yüksekova Belediyesi’nin BDP’li (Barış ve Demokrasi Partisi) Başkanı Ruken Yetişkin, geçtiğimiz yıllarda gerçekleşen KCK operasyonları sonrasında başkanlık koltuğunu kaybetmişti. Geçtiğimiz yerel seçimlerde büyük farkla seçimi kazanan Kürt siyasetçi Yetişkin, PKK propagandası yaptığı gerekçesi ile 2010’da 8 ay ceza almış, 2012 senesinde de KCK operasyonları kapsamında tutuklanmış ve cezaevinde olduğu sürede İçişleri Bakanlığı’nın istemi ile Danıştay tarafından görevden alınmıştı. Son seçimlerde ikinci kez başkan seçilen kadın siyasetçi sürdürdüğü hukuk mücadelesinin ardından haklarını geri alırken, tutuklu kaldığı dönemde yöre halkı, sivil toplum kuruluşları ve siyasetçiler tarafından kendisine destek amacıyla yoğun protesto gösterileri düzenlenmişti.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası