Ege Postası
Geri

Konak Belediyesi'nden 'Alternatif( resepsiyon

TBMM Başkanlığı, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı resepsiyonunu doğudan gelen şehit haberleri nedeniyle iptal ederken, İzmir'de CHP'li Konak Belediyesi Üç Fidan Parkı'nda resepsiyon yapacağını duyurdu. CHP İzmir İl Başkanlığı da şehit çocukları için eğlence organizasyonu düzenleyecek. Pekdaş'tan flaş 23 Nisan kararı
Konak Belediyesi'nden 'Alternatif( resepsiyon
Haberler / Yerel Yönetimler
17 Nisan 2016 Pazar 13:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TBMM Başkanlığı, Meclis'in 96'ncı kuruluş yıldönümünde, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları için düzenlenecek resepsiyon programını terörle mücadelede şehitler verilmesi nedeniyle iptal etti. TBMM yetkilileri her gün şehit haberlerinin geldiği ortamda kutlama yapılmasının doğru olmadığını söyledi.

Bu ortamda İzmir'de CHP'li Konak Belediyesi, 23 Nisan Cumartesi günü saat 19.30'da 
Çınarlı'daki Üç Fidan Rekreasyon Alanı'nda resepsiyon verecek. Resepsiyona, İzmir'deki muhtarlar, eski ve yeni meclis üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, CHP örgütü, milletvekilleri, belediye başkanları davet edildi. Bombalı terör saldırılarının ardından içeriğini kendi hazırladığı metni afiş yaptırarak, "Kaç canımız kaldı" diye soran Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, bu resepsiyonda ulusal egemenliğe vurgu yapacaklarını söyledi. 

ŞEHİT ÇOCUKLARI VE MÜLTECİ ÇOCUKLARIYLA BAYRAM 
CHP İzmir İl Başkanlığı da 23 Nisan için Gündoğdu Meydanı'nda alternatif kutlama yapacak. Şehit çocukları, mülteci çocukları ve Roman çocuklarıyla ilgili olarak ayrı programlar hazırlandı. CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, "Bu iktidar resmi bayramları sevmiyor. Bayramların kutlanmaması için her fırsatı değerlendiriyor. Bu kez gerekçeleri de dünyanın en saçma gerekçesi. 'Şehitlerimiz var' diye resepsiyon yapmıyor. Atatürk, 23 Nisanlarda, Kurtuluş Savaşı şehitlerimizin çocuklarını eğlendirmeye yönelik düzenlemeler yaptı. Çocuk esirgeme kurumları, şehit çocuklarını için Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Tam da bu nedenle 23 Nisanların kutlanması gerekir. Şehit çocuklarını anımsama, onların acılarını paylaşma, onları acılardan uzaklaştırmaya yönelik, eğlendirecek şeyler yapmak gerekiyor" dedi. 

AFİŞLE "KAÇ CANIMIZ KALDI" DİYE SORMUŞTU 
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Ankara Kızılay'da 37 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının ardından hazırlanan afişle, siyah zemin üzerine, içeriğini kendi hazırladığı metinle "Kaç canımız kaldı" diye sormuştu. Konak'ın en işlek caddelerindeki billboard'lara asılan ve kent siyasetinde muhalefetin tepkilerine yol açan afişte şu ifadeler yer almıştı: 

"Parkta oyun oynayabilecek, karnındaki bebeği kucağına alabilecek, akşam evine dönebilecek, sabah işe gidebilecek, el ele tutuşup yürüyebilecek, arkadaşlarıyla buluşabilecek, sinemaya gidebilecek, sokakta dolaşabilecek, okuluna gidip gelebilecek, çarşıya çıkabilecek, çay bahçesinde oturabilecek, bisikletle gezebilecek, sevdiklerine kavuşabilecek kaç canımız kaldı'" Elif DEMİRCİ / İZMİR, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası