Ege Postası
Geri

Konak Belediyesi'nin büfe kararı Kahramanlar'ı karıştırdı

Yerel seçim öncesinde “Parklara büfe yapım işi” için sessiz sedasız ihaleye çıkan Konak Belediyesi, ilçe genelinde yer alan parklarda bu büfeleri hizmete açmaya hazırlanıyor. Yeşil alan olarak ayrılan yerlerde ağaçlar ve çimler sökülürken, Gezi Parkı olaylarının ardından bir “Yeşil tepki” de Konak'ta Kahramanlar semtinde başlamak üzere. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın “Güvenlik için” dediği seyyar büfelerin yerine betonarme yapılar dikilirken, çevreye duyarlı vatandaşlar ise duruma öfkeyle karşılık verdi ve “Direnmeye hazırız, parkların büfe çöplüğüne çevrilmesine izin vermeyeceğiz” diyerek eylem yapmaya hazırlandıklarını duyurdu.
Konak Belediyesi'nin büfe kararı Kahramanlar'ı karıştırdı
Haberler / İzmir
31 Ağustos 2013 Cumartesi 13:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak İlçesinde söz konusu 5 alan içerisinde yer alan, Kahramanlar Mahallesi’nde hem görenleri hayrete düşüren büfeye tepki giderek artıyor. Hilal metro istasyonun açılışı sonrasında yapılan çevre düzenlemesi ile birlikte yeniden elden geçirilen yeşil alanda Konak Belediyesi tarafından kurulan yapı tepkiyi de beraberinde getirdi. Gezi Parkı olaylarından tam 6 gün önce, yani 22 Mayıs’ta yapılan ihale ile, Konak Belediyesi tarafından 5 ayrı büfenin yapımı için düğmeye basılmıştı. Yeşil alanlarda ticari amaçla yapılara kısıtlama getiren imar yönetmeliğini de çiğneyen Konak Belediyesi, eski Belediye Başkanları olan Erdal İzgi ve Muzaffer Tunçağ’ın kaldırmakta büyük sıkıntı çektiği büfeleri de yeniden geri getirmiş oldu.

VATANDANDAŞ “BÜFE ÇÖPLÜĞÜNE DÖNMESİN” DEDİ
Hilal Metro İstasyonu yakınındaki Kahramanlar Mahallesi içerisinde yer alan Gazi Hastanesi karşısında kurulan ve büfe yapılması planlanan yapı halkın tepkisi ile karşılaştı. Hastane kantininin de karşısında bulunan kulübe tarzındaki beton yapı hem ihtiyaç fazlası olarak görülürken, hem de yeşil alanda bulunması sebebi ile mahalle sakinleri tarafından kabul görmedi. Yüksel Çakmur döneminde  yeşil alanlardaki büfelerin  kaldırılması ile rahat bir nefes alan Konak sakinleri, yeşil alanların büfe çöplüğüne dönmemesi için yetkilileri göreve çağırdı.

BENZER YAPILAR İÇİN EMSAL TEŞKİL EDEBİLİR
Mahalle halkı konuyla ilgili şikayetlerini iletmelerine rağmen henüz bir sonuç alamadıklarını belirterek, yapının bölge için gereksiz olduğunu savundu. Bununla birlikte, mevcut yapının ilerleyen süreçte benzer bir amaçla yapı izni alıp büfe inşa etmek isteyen kişilere de emsal teşkil edebileceğini de söyleyen mahalle sakinleri, kantin olarak düşünülen bina kaldırmadığı ve yeşil alan yeniden eski haline getirilmediği takdirde eylem yaparak konuyu kamuoyunun dikkatine sunmaya hazırlandıklarını da açıkladı.



“BELEDİYE ELİYLE YEŞİL ALAN KATLİ”
Geçtiğimiz aylarda yapılan belediye meclis oturumlarında konuyu dile getiren ve halkın şikayetlerine kulak verilmesini isteyen AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Rıza Evcim ise, “Konu hakkında mücadelemiz sürüyor. Sıkıntıları defalarca dile getirmemize rağmen, net bir cevap alamadık ve bu ay yapılacak olan meclis oturumunda konuyu tüm detayları ile aktarıp çözüm arayacağız. Konak Belediyesi 22 Mayıs tarihinde ihaleye çıkıp, toplam 5 park için yapım işini özel bir firmaya verdi. İnşaatlar bitti, büfeler açılmak üzere. Ben Başkan Tartan ile 1Ağustos’ta bu konuyu görüşmek istediğimi söyledim ve kendisi bana Süleyman Demirel’i karşılamaya gideceğini söyleyerek bu talebimi geri çevirdi. Kendisi Temmuz ayı meclis oturumunda bu alanların kalıcı bina şeklinde büfeler değil, seyyar büfeler olacağını ve güvenlik amacı ile böyle bir önlem alındığını söylemişti” dedi.

“SİZ DEĞİL MİYDİNİZ GEZİ’YE DESTEK VEREN'”

AK Parti Grup Başkanvekili Evcim, Eski belediye başkanları Erdal İzgi ve Muzaffer Tunçağ döneminde de büfe talepleri geldiğini fakat, başkanların dik duruş sergileyerek, bu parkların hiçbir şekilde kimseye vermediğini hatırlatarak, “Tartan’ın söylemi yapılan mevcut işlerle uyuşmuyor. Bugün Kahramanlar’da yer alan Nevzat Güzelırmak Parkı, Bahçelievler Parkı, Kılıçreis Parkı, 131 Sokak Parkı ve Göztepe Parkı’nda büfeler açılıyor. Geçmişte bu talepler reddedilirken, bugün belediye kendi eli ile yeşil alan katli yapıyor. Gezi Parkı’na destek veren Başkan Hakan Tartan, kendi ilçesinde neden bu tarz bir girişime başladı ve parklara hangi sebeple büfe yapıyo? Siz değil miydiniz Gezi Parkı olaylarına destek veren'” diye konuştu.

“YEŞİL ALANLAR SİYASİ YANDAŞLARA PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR”

“İzmir zaten yeşil fakiri” diyerek sözlerine devam eden Evcim son olarak şu hatırlatmada bulundu; “Gelişmiş ülkelerde kişi başına düşen yeşil alan 25 metrekare iken, Konak’ta bu rakam 2,2 metrekare. Zaten yeşil alan az, olanı da bu şekilde neden yok ediyoru? Hakan Tartan işte burada dik duramadı. Geçmiş dönemlerde tüm başkanların bu tarz taleplere ısrarla karşı çıkmasına rağmen, büfelere yolu açan isim o oldu. Parklar, yeşil alanlar siyasi yandaşlara peşkeş çekiliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin ve Konak Belediyesi’nin imar düzenlemeleri gayet açık. Yeşil alanlara yapılabilecek yapılarda sınırlama belli. Yapılaşma ve bina metrajları uygun olsa bile, ticari amaçla herhangi bir faaliyet yürütülemez. Bu büfeler kesinlikle kamu yararına değildir, ticari amaçlıdır. Yönetmeliğe aykırı bu hareket ile birlikte yeşil alanların yerini beton yapılar almaktadır.”

TARTAN “GÜVENLİK İÇİN” DEMİŞTİ
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ise Temmuz ayında yapılan meclis oturumunda Göztepe Parkı’nda kurulması planlanan büfe ile ilgili eleştirilere, “Henüz proje aşamasındayız. Büfe değil, seyyar araçlar şeklinde düşüncemiz var. Parkta ve çevrede güvenliği sağlamak amacı ile seyyar büfeler kurabiliriz” demişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası