Ege Postası
Geri

Konak Kent Konseyinden Valiliğe tepki

İzmir Valiliği tarafından yasaklanan LGBTİ Onur Yürüyüşü ile ilgili Konak Kent Konseyi ve bileşenleri ortak açıklama yaptı. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılan açıklamada LBGTİ üyelerine yönelik yasakçı zihniyete karşı ‘Alışın, buradayız’ denildi
Konak Kent Konseyinden Valiliğe tepki
Haberler / Güncel
6 Haziran 2016 Pazartesi 17:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Öte yandan açıklama yapılırken ‘Susma Haykır, Eşcinseller Vardır’ sloganı atılırken ‘Anayasal Eşitlik İstiyoruz’ yazılı dövizler taşındı.

Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu yaptığı açıklamada “Her yıl yapılan ve toplumdaki “Transfobik” ve “Homofobik” düşüncelere karşı farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen “Onur Yürüyüşünün” yasaklanma gerekçesini ciddiyetsiz, hukuksuz ve tam da bu dönemin ruhuna uygun diktatöryal bir yasak olarak değerlendiriyoruz” dedi. Hamit Mumcu, LGBTİ bireyler tarafından yılda bir kez düzenlenen yürüyüşün yasaklanmasının, mevcut iktidarın tahammülsüz olduğunun temel göstergesi olduğunu belirterek “Demokratik rejimlerde, ayrımcılığa uğrayan yurttaşların seslerini duyurmasının önündeki engeller ortadan kaldırılır. Bizde ise bizatihi iktidar duvarlar örüyor. Terör şüphesi baskıcı rejimlerin toplumu sindirmedeki en önemli yasakçı argümanlarından biridir. Bizlere ulaştırılan yasaklama kararında “Terör örgütü lehine slogan atılacağı” istihbaratının “kısmen” doğrulandığı yazıyor. Böylesine muğlak, temeli olmayan ve ciddiyetsiz bir açıklamayla hak kaybına uğrayan homofobi ve transfobi karşıtlarının can güvenliğinin devlet güvencesi altında görülmediğini göstermektedir. LGBTİ’leri yok saymanın bir başka biçimi olan bu tür açıklamalar, toplumsal eşitlik ve barışa tehdit olmaya devam etmektedir. İzmir Valiliği her yıl yapılan bu yürüyüşün güvenliğini sağlamak yerine yasaklamayı tercih etmiş ve eşcinsel bireylerin demokratik haklarını kullanmalarını engellemiştir” dedi.

Bizi boğmaya çalışan sisteminizi reddediyoruz!

Gökkuşağı Dayanışma Ağı adına konuşan Erdem Gürsu ise mevcut sistemin LGBTİ bireylere otoriter ve tahakkümcü bir anlayışla yaklaştığını belirterek “Bizleri anlayışınıza göre inşa ettiğiniz duvarlarla sınırlayamazsınız, kafamızı beğenilerinize göre tıraşlayamazsınız, bizi kendi doğrularınızla yontamazsınız, ahlakınızla biçtiğiniz kıyafetleri giydiremezsiniz. Tam da bu noktada, dimdik karşınızdayız. Ahlakınız batsın diyor, bizi boğmaya çalışan sisteminizi reddediyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası