Ege Postası
Geri

Konak Rıhtımı için özelleştirme kararı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ’ye ait Konak’taki bazı taşınmazlar ile TDİ Konak Rıhtımı İşletmesi’nin işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirileceğini duyurdu. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre ihale 36 yıllık işletme hakkını kapsayacak.
Konak Rıhtımı için özelleştirme kararı!
Haberler / İzmir
13 Haziran 2026 Cumartesi 14:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI - İzmir’in Konak ilçesinde Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ’ye ait bazı taşınmazlar ile TDİ Konak Rıhtımı İşletmesi için özelleştirme süreci resmen başladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın konuya ilişkin yatırımcı duyurusu Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre Konak ilçesi Ahmetağa Mahallesi’nde bulunan bazı taşınmazlar ile devletin hüküm ve tasarrufu altındaki alanda faaliyet gösteren TDİ Konak Rıhtımı İşletmesi, bir bütün halinde özelleştirilecek.

Özelleştirme, “işletme hakkının verilmesi” yöntemiyle yapılacak. İhale kapsamında işletme hakkı süresi 36 yıl olarak belirlendi.

İhalede şartname bedeli 150 bin lira, geçici teminat tutarı ise 90 milyon lira olacak. Kapalı zarfla teklif alınmasının ardından pazarlık görüşmeleri yapılacak. Süreç, pazarlık aşamasında devam eden teklif sahiplerinin katılacağı açık artırmayla tamamlanacak.

İhaleye katılmak isteyen yatırımcıların tekliflerini 5 Ağustos’a kadar Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na sunması gerekiyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası