Ege Postası
Geri

Konak'ın parklarına çocuk eli değecek

Çocuk Hakları Parkı kurulacak... KONAK belediyesi, hizmetlerinde katılımcı demokrasi anlayışını hayata geçirmek için, kente dönük projelerinde çocukları da unutmadı. İzmir'de ilk olacak 'Çocuk Hakları Parkı' projesi için Konaklı çocukların görüşlerine başvuruldu.
Konak'ın parklarına çocuk eli değecek
Haberler / Yerel Yönetimler
2 Mayıs 2015 Cumartesi 11:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Konak Belediyesi, Konak Kent Konseyi Çocuk Meclisi ve Mavi Uçurtma Çocuk Hakları Derneği (MUÇHA) işbirliğinde ilki Kılıçreis Parkı'nda düzenlenen toplantıya bölgede yaşayan ve burada yer alan okullara giden çocuklar katıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da çocukların fikirlerini dinlemek için toplantıya katılanlar arasında yeraldı. 'Kentte Çocuk Var' teması kapsamında hazırlanan 'Çocuk Hakları Parkı' projesinin ilk toplantısına katılan çocuklar, nasıl bir park istedikleri hakkında fikirlerini anlattı. Hayallerindeki parkı ise, çizdikleri resimlerle anlattılar. Toplantıya katılan çocuklar adına konuşan 7'nci sınıf öğrencisi Cansu Bayezit, "Kılıçreis Parkı daha görünür kılınmalı ve rengarenk çiçeklerle kaplı bir park görmek istiyoruz. Engelli arkadaşlarımız da unutulmamalı. Biz istediğimiz gibi salıncağa biniyor, kaydıraktan kayabiliyoruz. Ancak engelli arkadaşlarımız da var. Onların da rahatça kullanabileceği oyuncaklar istiyoruz" dedi.

YURTTAŞLIK BİLİNCİ GELİŞİYOR

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da yurttaşlık bilincinin erken yaşlarda kazanılmasının önemini ifade ettiği konuşmasında, "Çocukların yurttaş olma bilincini ufak yaşlardan itibaren kazanmaları, yaşadıkları yere ilişkin sorumluluk duymaları bizim için önemli. Dolayısıyla çocukların parka ilişkin fikirlerini almamız, onların yaratıcılıklarını geliştirmeleri yanında yurttaş olma bilincine sahip olmaları adına atılmış adımlar. Düzenlemeyi düşündüğümüz parklarda çocukların da katılımcı bir süreçte fikirlerini almak istiyoruz" dedi. Sema Pekdaş toplantı sonunda çocuklarla birlikte parkı gezdi, bu sırada parka gelen vatandaşlarla da sohbet etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası