Ege Postası
Geri

Konak'ta 10 Ocak'a anlamlı açılış

Konak Belediyesi'nin Ocak ayı ikinci olağan meclis oturumu İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Başkan Sema Pekdaş yönetiminde yapılan meclis toplantısında 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla 2014 yılında geçirdiği ani kalp kriziyle hayatını kaybeden Gazeteci Süleyman Alasya'nın adının yaşatılacağı parkın açılışı ve anma töreninin duyurusu yapılırken, faili meçhul cinayetlere kurban edilen gazeteciler de anıldı.
Konak'ta 10 Ocak'a anlamlı açılış
Haberler / Yerel Yönetimler
8 Ocak 2016 Cuma 12:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gündem maddelerinin oylanmasının ardından konuşan Başkan Sema Pekdaş, tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ü hatırlatarak basına yönelik baskıların sürdüğünü söyledi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin 200'ün üzerinde haber sitesi engellendiği, 70 gazetecinin fiziksel saldırıya uğradığı, 500 civarında gazetecinin işsiz kaldığı, 100 gazetecinin gözaltına alındığı ve 30 gazetecinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği bilgilerinin yer aldığı 2015 raporunu meclis üyeleriyle paylaşan Pekdaş, basına özgürlük dileğini yineledi. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde basına yönelik baskıların ortadan kalktığı, haber alma özgürlüğünün yaşandığı bir Türkiye dilekleri olduğunu ifade eden Başkan Pekdaş, "Türkiye hep gazeteci ölümleri, gazeteci tutuklamaları, basına yönelik haksız uygulamalar ve baskılarla gündeme gelen bir ülke. Hala ölümlerin faillerinin meçhul olması ve bu ölümlerle ilgili olarak adli bir yargılamanın yapılmış olmaması çok acı bir durum. Gazetecilere ve basına yönelik baskılar sürüyor. Aleni bir durumu haber yaptığı için gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül tutuklu ve tutuklulukları 40 günü geçti. Aslında haklarında dava açılsa ve ilk duruşmaya çıksalar zaman aşımından düşecek bir dava nedeniyle tutuklular. Dolayısıyla başından çekilen bir zulüm var. Basına yönelik baskıların arttığı, basına yönelik katliamların, ölümlerin, yargısız infazların cezalandırılamadığı bir ülkede yaşıyoruz. Basına yönelik baskıların ortadan kalktığı bir Türkiye dileğiyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayalım. Bu, halkın haber alma hakkı; yurttaşlık hakkıdır. Ona yönelik baskıların sona ermesini diliyoruz" dedi. 
 


ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ'NE YAKIŞIR TÖREN 
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Haziran ayında belediye meclisi tarafından İzmirli Gazeteci Süleyman Alasya'nın adının verildiği Alsancak'taki parkın açılışının bir anma töreniyle yapılacağını duyurdu. 12 Ocak Salı günü saat 11.00'de Gazeteciler Cemiyeti'yle birlikte yapılacak anma ve açılış törenine meclis üyelerini davet eden Pekdaş, ayrıca seçim yasakları nedeniyle ertelenen Nazime Sacide Akarcalı Mersinli Semt Merkezi'nin açılış töreninin de 13 Ocak'ta gerçekleşeceğini duyurdu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası