Ege Postası
Geri

Konak'ta Atatürk büstüne çirkin saldırı

Ferahlı Parkı’ndaki Atatürk büstüne yapılan çirkin saldırıyı kınayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Bu alçakça saldırıyı kınıyoruz. Biz Konak Belediyesi olarak, bu hain saldırıyla ilgili şikâyetlerimizi adli mercilere ilettik. Güvenlik güçlerimizin de bu hainleri bir an önce bulacağına inanıyoruz” diye konuştu. Öte yandan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Deniz Yücel, Ednan Arslan ve Mahir Polat da sosyal medya hesaplarından yapılan çirkin saldırıya karşı tepki gösterdiler.
Konak'ta Atatürk büstüne çirkin saldırı
Haberler / İzmir
2 Ekim 2023 Pazartesi 10:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Ferahlı Mahallesi’nde geçen yıl tamamen yenilenerek halkın hizmetine açtıkları Ferahlı Parkı’nda bulunan Atatürk büstüne yapılan çirkin saldırıyı kınadı. Atatürk büstünün tamamen parçalandığını, kaidenin üzerine bölücü terör örgütünün ve sözde liderinin isminin yazıldığını belirten Batur,  “Bu alçakça saldırıyı kınıyoruz. Biz Konak Belediyesi olarak, bu hain saldırıyla ilgili şikâyetlerimizi adli mercilere ilettik. Güvenlik güçlerimizin de bu hainleri bir an önce bulacağına inanıyoruz” diye konuştu.

“Kimsenin huzur bozmaya hakkı yok”

Parkı geçen yıl tamamen yenilediklerini vurgulayan Batur, “Hemşehrilerimizin aileleriyle birlikte güzel vakit geçirecekleri ortamlar yaratmaya çalışıyoruz. Muhtarlık binamızın da içinde bulunduğu Ferahlı Parkı’mızı da geçen yıl tamamen yenilemiştik. Atatürk büstümüzün bakım onarımı da yapmıştık. Kimsenin de huzur bozmaya hakkı yok. Bu hain saldırının sorumluları bir an önce yakalanmalı” dedi.

“Atatürk birleştirici gücümüz olmalı”

Bir süredir Atatürk heykelleri, anıtları hedef alınarak benzer saldırıların yurt genelinde düzenlendiğine dikkat çeken Batur, şöyle konuştu:

 “Şunun altını önemle çizmek istiyorum: Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Atatürk sevgisi bizim hepimizin en büyük birleştirici gücü olmalıdır. Vatanını canı pahasına savunmuş, düşmandan kurtarmış, bir ülkeyi küllerinden yeniden ayağa kaldırmış, dünyanın saygı duyduğu böylesi büyük bir liderin, ‘Yurtta barış, dünyada barış’ sözünü toplum olarak aklımızdan hiç çıkarmamalıyız. Dostluğumuza, kardeşliğimize daha da çok sahip çıkmalıyız.” 

CHP  İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu: Atatürk kentinde bu oyun tutmaz

CHP  İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu Atatürk büstüne yapılan saldırıya ilişkin olarak 'Konak ilçemizde Ferahlı parkında bulunan Ulu Önderimiz Atatürk’ün büstüne yapılan alçakça saldırıyı kınıyorum. Bu aralar, İzmir üzerinden bu tür saldırılarla ne planlıyorsanız bilin ki, Atatürk’ün kentinde bu oyun tutmaz. Ona olan sevgi ve bağlılıkta boğulur gidersiniz' dedi.

CHP Parti Meclis Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan: Şiddetle kınıyorum

Arslan, 'Konak ilçemizin Ferahlı Parkında Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu alçak saldırının faillerinin bir an önce ortaya çıkarılmasının takipçisi olacağız' dedi.

 

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat: Cumhuriyet ile bağını koparmış gericilerin zihniyetidir

Polat, 'Konak ilçemizde bulunan Ferahlı Park'ındaki Atatürk büstüne yapılan alçak saldırıyı şiddetle kınıyorum. Ülkemizin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk ve manevi değerlerimize yapılan bu saldırıyı gerçekleştiren zihniyet, Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını anlamayan, Cumhuriyet ile bağını koparmış gericilerin zihniyetidir. Ülkenin dört bir yanında gerçekleştirilen bu ve benzeri saldırılarda yaptırım ağırlaştırılmalı, failler bir an önce bulunup gerekli işlemler yapılmalıdır!' dedi.

CHP'li Kılıç'tan tepki: Hainler bulunup bir an önce cezalandırılmalıdır

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç Atatürk büstüne yapılan saldırıya tepki gösterdi.

Kılıç, "Kemalpaşa’dan sonra Konak’ta bulunan Ferahlı Parkı’ndaki Atatürk büstüne de saldırı gerçekleştirilmiş. Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin kurucusu ve ortak değeridir.. Bu alçak saldırıyı gerçekleştiren hainler bulunup bir an önce cezalandırılmalıdır." dedi.

CHP'li Yücel'den tepki: İktidar bu saldırılar karşısında ne yapıyor?

CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel de Atatürk büstüne yapılan saldırıya tepki gösterdi.

Yücel, ''Son dönemlerde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik saldırılar arttı. İzmir Konak Ferahlı Parkı’ndaki Atatürk büstüne de çirkin bir saldırı gerçekleşti. Anlaşılan ‘Kindar nesil’ kendini böyle ifade ediyor! Bu çirkin saldırıların faillerinin kimler olduğundan daha önemlisi bu saldırılar karşısında iktidarın ne yaptığıdır. Bu olay da öncekiler gibi iktidarın yarattığı siyasal iklimin, kindar söylemlerin, kamplaştırıcı ve kutuplaştırıcı siyasetin bir sonucudur.'' dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası