Ege Postası
Geri

Konak'ta Şükrü Tül unutulmadı

Konak Belediyesi’nce 13 Mart’ta hayata veda eden Dokuz Eylül Üniversitesi Müzecilik Bölümü Öğretim Görevlisi Arkeolog Şükrü Tül için bir anma etkinliği düzenlendi. Konak Belediyesi Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Tül’ün dostları, öğrencileri, sevenleri ile eşi Yeşim ve oğlu Ege Tül katıldı.
Konak'ta Şükrü Tül unutulmadı
Haberler / İzmir
29 Nisan 2015 Çarşamba 12:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Anma etkinlinde duygu dolu anlar yaşanırken, dostları zaman zaman gözyaşlarını tutamadı. Şükrü Tül’ün arkeoloji gezilerini düzenleyen ve anma etkinliğine katkı koyan Ebruli Turizmin sahibi Resmiye Dinlenmez, törende yaptığı konuşmada bir dostu kaybetmenin acısını yaşadığını dile getirerek, “Hayatına dokunduğu, tanıştığı herkesin üzerinde derin izler bırakarak aramızdan ayrıldı. En verimli çağında kaybettiğimiz Şükrü Hocamızı daima büyük bir özlem ve saygıyla hatırlayacağız” dedi. 

GAZOZ VE REMBETİKO
Anma etkinliğinde Tül’ün dostları, sevenleri ve öğrencileri de söz alarak anılarını paylaştı. Tören sonunda konuklara Şükrü Tül’ün çok sevdiği ve üzerinde ‘Şükrü Tül’ü sevgi ve saygıyla anıyoruz’ yazan gazozlar ikram edildi. Grup Okeanos ise hocanın en sevdiği rembetiko şarkılardan oluşan güne özel repertuarı ile sevenlerine hüzünlü bir performans sergiledi. Etkinlik öncesi de kültür merkezi önünde Şükrü Tül için lokma dökülerek, vatandaşlara ikram edildi. 

ŞÜKRÜ TÜL KİMDİR'
Şükrü Tül, 24 Mayıs 1956 günü Aydın'da dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Klasik Arkeoloji Bölümü'nden mezun oldu. Uluslararası kitaplarda bölümler yazdı, ulusal bilimsel toplantılarda bildiriler sundu, bu sunumlara kitaplarında da yer verdi. Birçok özel dergi için yayınlar ve belgeseller hazırladı. Pek çok kurum tarafından da ödüllendirildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası