Konak'ta asfalt krizine nokta!
Geçtiğimiz aylarda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün Konak Belediyesi’ne ait asfalt plent tesislerini çevre izin belgesi ve ÇED raporu olmadığı gerekçesiyle mühürlemesiyle başlayan kriz nihayet noktalandı. Bakanlık denetimleri sonucunda 42 bin lira ceza ile karşı karşıya kalan ve yaz ayları öncesinde asfaltlama çalışmaları için ihaleye çıkan belediye “ÇED gerekli değildir” kararı sonrasında tesisi hizmete açarak yeniden üretim faaliyetlerine başladı. Konak'ta asfalt krizine nokta
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İlçe belediyesinin Buca Gediz’de faaliyet gösteren tesislerine yönelik bakanlık ekiplerinin denetimleri sonucunda başlayan mühür krizi son buldu, üretim faaliyetleri yeniden start aldı. İzmir Valiliği Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nden üretimde sakınca bulunmadığına dair belgeyi alan Konak Belediyesi, tesisi yeniden işletmeye aldı. Belediye önümüzdeki süreçte eksikleri giderek, çevre izin belgesi alacak.
BEKLENEN ÇED KARARI ÇIKTI
Yaşanan krizi aşmak için çeşitli formüller üzerinde duran belediye, ÇED raporu (Çevresel Etki Değerlendirmesi) alabilmek i için il müdürlüğüne resmi başvuruda bulunurken, müdürlükten beklenen duyuru gelmiş ve süreç başlamıştı. Üretime yeniden start verebilmek için nihai kararı bekleyen belediye yönetimi, müdürlükten gelen “ÇED Gerekli değildir” kararı sonrasında rahat bir nefes alırken, saatlik 80 ton asfalt üretim kapasitene sahip, çevreci doğalgaz teknolojisi ile çalışan tesisler de yeniden faaliyete geçti. Böylelikle asfaltlama sezonu olarak belirlenen yaz ayları süresince ilçede sekteye uğrayan çalışmalar kaldığı yerden devam edecek.
MÜHÜR KALKTI, TESİSTE ÜRETİM BAŞLADI
İl Müdürlüğü’nden çıkan son karar neticesinde Buca’daki tesislerinde yeniden üretim faaliyetlerine başlayan belediyeye eksik belgelerini tamamlaması için ek süre verildi. Buna göre, taahhüt veren Konak Belediyesi, önümüzdeki süreçte tesiste eksik görülen sıkıntıları çözecek ve çevre izin belgesi ya da geçici üretim izni alacak. Gerekli bürokratik işlemlerin tamamlanması için çevre mühendislerini görevlendiren belediyenin rapor için hazırlıklarını sürdürdüğü öğrenildi. Diğer yandan, ilçenin çeşitli bölgelerinde yapılacak asfaltlama ve benzeri hizmetleri ertelemek zorunda kalan belediye, önümüzdeki günlerden itibaren topyekün çalışma başlatacak.
BELEDİYE ASFALT ALIMI İÇİN YENİ İHALEYE ÇIKMIŞTI
Yaşanan krizin ardından geçtiğimiz ay ihaleye çıkan belediye, 113 mahallesi bulunan metropol ilçede belediyenin kendi tesisleri kapatıldığından ötürü, bulvar, yol ve caddelerin asfaltlanması, betonlama işlemleri, yol, kaldırım ve tretvuar düzenlemeleri, çevre düzenlemeleri, tesislerde yapılan tadilatlar gibi hizmetlerin devamı için dışarıdan 8 bin ton asfalt satın almıştı. Yaşanan kriz nedeniyle hizmet alımı yoluna giden belediye toplam 758 bin liralık ek maddi yük ile karşı karşıya kalmıştı.