Ege Postası
Geri

Konak'ta belediye binası proje yarışması ile belirlenecek

Konak Belediyesi’nin Yenişehir’de mevcut kapalı pazaryerinin bulunduğu alanda yapmayı planladığı yeni hizmet binası için kararı halk verecek. İdarenin tüm birimlerini tek çatı altında toplayacak ve vatandaşlara daha rahat ve daha hızlı hizmet sunacak yeni çok katlı hizmet binası, belediye tarafından düzenlenecek olan uluslararası yarışma kapsamında seçilecek projeye göre inşa edilecek.
Konak'ta belediye binası proje yarışması ile belirlenecek
Haberler / Genel
19 Eylül 2014 Cuma 16:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Bir süredir yeni hizmet binası için yer arayışlarını sürdüren ve çeşitli formüller üzerinde duran Konak Belediyesi,Basmane Meydanı’nda yer alan iki ayrı hizmet binası ve ilçenin çeşitli noktalarındaki birimlerini tek çatı altında toplamak için çalışmalarına hız katarken, Yenişehir’de yapacağı yeni hizmet üssü için halka fikrini soracak. Açacağı yarışma kapsamında kazanan projeyi temel alacak olan belediye yönetimi, yeni belediye hizmet binasına son şeklini halktan gelecek görüş ve önerilere göre verecek.

 

 PROJE HALKTAN YAPIMI KONAK’TAN
Basmane’deki 9 Eylül Meydanı’ndan Yenişehir Semt Pazarı’nın olduğu alana taşınma kararı alan Konak Belediyesi, yapacağı yeni hizmet binası için uluslararası proje yarışması düzenleyecek. Yapacağı belediye hizmet binası için Konak halkına “Fikri olan gelsin” diyecek olan belediye yönetimi, yapacağı resmi ilanın ardından Yenişehir’de 15 bin metrekarelik alanda kurulacak olan hizmet binası için gelen proje başvurularını değerlendirmeye alacak.
 
SENEYE İNŞAAT ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR
Yaklaşık 200 gün olarak belirlenen sürecin ardından kazanan projeyi temel alarak uygulama projesi hazırlayacak olan Konak Belediyesi, yeni bina için yapım ihalesine çıkacak ve sözleşme imzalanmasını takiben 2015’in yaz ayları sonunda inşaat çalışmalarına başlayacak.


 
BENZİNLİK 2017’DE KALKACAK
Yeni belediye hizmet binası yanında pazaryeri için de alan ayıran Konak Belediyesi ayrıca, yapılacak yeni hizmet binası önünde kalan benzin istasyonu nu da kaldıracak. 2017 yılında sözleşmesi sona eren benzinliğin boşalması ile birlikte, mevcut kullanımda pazaryeri olan alanın yola olan cephesini açarak yeşil alana çevirecek ve belediye girişi yol olarak kullanılacak. Tepecik’te Gaziler Caddesi ve Yeşildere Çevreyolu kesişiminde yapılacak yeni  hizmet binası projesi kapsamında yer altı otoparkına da yer verecek olan Konak Belediyesi, mevcut belediye binasında yaşanan otopark sıkıntısına da çözüm getirecek.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası