Ege Postası
Geri

Konak'ta eski bütçeye geçer not!

Mayıs ayı ikinci meclis toplantısı gerçekleştiren Konak Belediyesi’nden idarenin 2013 yılına ait kesin hesap cetveli meclis onayına sunuldu. AK Parti tarafından hedeflerin gerçekleşmediği ve ilçeye eksik hizmet götürüldüğü eleştirisi ile ret oyu alan hesap cetveli, CHP’li meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi.
Konak'ta eski bütçeye geçer not!
Haberler / Yerel Yönetimler
8 Mayıs 2014 Perşembe 20:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın katılmadığı meclis oturumu Başkan Yardımcısı İpek İleriak yönetiminde gerçekleşirken, Hakan Tartan dönemine ait bütçe rakamları meclis onayına sunuldu. İsim isim okunarak yapılan kesin hesap cetveli oylamasında muhalif AK Parti grubu ret oyu verirken, eleştirilerin siyasi olduğunu dile getiren CHP grubu ise bütçeye kabul oyu verdi.
 
 
“İLÇEYE EKSİK HİZMET GÖTÜRMÜŞÜZ”
Oturumun açılışında bütçe rakamlarına dair eleştirilerini dile getiren AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, oylama öncesinde yaptığı konuşmada, “Bu rapor özensiz hazırlanmış. Tahsil oranları, bütçeler ve gerçekleşeme oranları raporda yazılmamış. İptal edilen ödenek tutarı 42 milyon TL. Bütçedeki bu rakam kullanılamamıştır. Vatandaşa harcanması gereken rakam maalesef harcanmamış .Doğal olarak beldemize eksik hizmet götürülmüş, elimizdeki parayı ilçemize harcayamamışız. Bu durum en belirgin örneği ile fen işleri biriminde ortaya çıkıyor. 56 milyon TL’lik ödenek var, ama aynı müdürlüğün bütçe giderleri 37 milyon TL. İptal edilen ödenek ise 14 milyon TL. Bu paranın kullanılmadığı ve hizmete dönüşmediğini görüyoruz. Eleştirilerimizi gelecek dönemde bu hedeflerin gerçekleşmesi amacı ile dile getiriyoruz. 45 milyon TL’lik tahsil edilmemiş alacağımız var. Buna dair tecil ve taksitlendirme işlemi uygulanmamış. Gelirler bütçesinde gerçekleşeme oranı yüzde 81, ancak olması gereken yüzde 100’dür. Yüzde 20 yanılma payı var, bu da demek oluyor ki, hedefler tutturulamamıştır. Bu kesin hesap cetveline AK Parti olarak hayır oyu kullanacağız” dedi.
 
CHP’DEN “ELEŞTİRİLER SİYASİ” CEVABI
Büyük bir titizlikle hazırlanan bütçenin başarılı olduğunu kaydeden CHP’li Zeki Günen ise, gider bütçesinde yüzde 82, gelir bütçesinde ise yüzde 81 oranında gerçekleşme başarısı sağlandığını belirterek belediyenin ilgili birimlerine teşekkürlerini sundu.  Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Günen, “Eleştiriler siyaseten yapılmıştır. Bütçe her zaman fazla verir. Bütçe öngörülen ve tahmin edilen bir şeydir. Bütçenin tekniği de bunu gerektirir. Fen İşleri Birimi’nin bütçesi kullanılmıyor gibi görülüyor, ama hiçbir belediyenin bunu kullanmama lüksü yok. Bu fazlalık yatırımların zorunluluklardan yapılamamasından kaynaklanmakta ve kamulaştırma gibi sıkıntılardan dolayı gecikme, uzama yaşanması normaldir. Takipli alacakların tahsili belediyeler için en zor işlerden biridir. Bu konuda çalışmalarımızı arttıracağız” dedi.
 
OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ
CHP’li ve AK Parti’li meclis üyelerin gerçekleştirdikleri konuşmaların ardından 2013 yılına ait kesin hesap cetveli için oylamaya geçilirken, isim isim yapılan oylama sonucunda muhalif AK Parti grubunun ret oylarına karşılık, rapor CHP’li meclis üyelerinin oyçokluğu ile kabul edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası