Ege Postası
Geri

Konak'ta imar çatlağı: CHP 3'e bölündü!

Kasım ayının ilk meclis toplantısını gerçekleştiren Konak Belediyesi’nde hastane krizi yaşandı. Tepecik’te bulunan Martı Tıp Merkezi’nin yer aldığı alanla ilgili yapılacak plan tadilatı CHP’li meclis üyeleri arasında çatlağa yol açarken, grup toplantısında da konuyla ilgili tartışmalar yaşandı. Diğer yandan, toplantıda değişikliğe kabul veren meclis üyelerinin daha sonra fikirlerini değiştirerek konunun gündemde kalması yönünde oy kullanmaları ise dikkat çekti.
Konak'ta imar çatlağı: CHP 3'e bölündü!
Haberler / Yerel Yönetimler
3 Kasım 2014 Pazartesi 22:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş yönetiminde Kasım ayı 1’inci meclis toplantısını gerçekleştiren belediye meclisinde imar krizi yaşandı. Tepecik’te yer alan ve eski TEKEL tütün deposu olarak da bilinen Gaziler Caddesi üzerindeki Özel Martı Tıp Merkezi’yle ilgili plan değişikliği CHP grubunu üçe bölerken, AK Parti ise çekimser kaldı. Toplantı sırasında gelecek meclis oturumunda görüşülmesine karar verilen konuyla ilgili olarak bazı meclis üyelerinin Başkan Pekdaş’a tepki gösterdiği dikkat çekti.


 
PLAN TADİLATI KRİZE YOL AÇTI
Geçmiş dönemde de çeşitli tartışmalarla gündeme gelen ve yaşanan ruhsat krizi sebebiyle Konak Belediyesi’nde kriz yaratan Özel Martı Tıp Merkezi’nin yer aldığı alanla ilgili yapılacak plan tadilatı belediye meclis toplantısında gerginliğe yol açtı. 1962 yılında TEKEL Tütün Deposu olarak kurulan alanda yapı yaklaşma mesafesinin ve inşaat alanında değişikliğe gidilmesini öngören plan tadilatı CHP’li meclis üyelerini üçe böldü.
 
“BİR METRELİK” TARTIŞMA!
Toplantıda, 2006 yılında meclis kararıyla özel sağlık tesis alanı olarak belirlenen alanla ilgili değişikliğe onay veren meclis üyeleri ile konunun incelenmesi ve gündemde kalmasını isteyen Cumhuriyet Halk Parti’liler arasında yaşanan görüş ayrılığı mecliste kendini gösterdi. Değişikliğe onay veren Başkan Sema Pekdaş’ın yer aldığı çoğunluğa karşı fikir beyan eden bir diğer grup ise konunun meclisin değil, ilgili müdürlüklerin görevi olduğunu belirterek yürürlükteki imar planları doğrultusunda işlem yapılmasını isterken, maddeyle ilgili oylamada ise kriz yaşandı.


 
AK PARTİ “ÇELİŞKİ”, CHP İSE “KAZANILMIŞ HAK” DEDİ
Gündeme getirilen değişiklik konusunda söz alan AK Parti’li Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Üyesi Tevfik Erdoğan, “Bu konu geçen dönem de gündeme geldi. Bununla ilgili mahkeme kararı var. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de reddedilmiş. Komisyonlarda bazı çelişkiler var” dedi. Erdoğan’ın ardından konuyla ilgili açıklama yapan CHP’li Emrah Karamustafaoğlu ise, 1962 yılında yapılan imar düzenlemesiyle 4 metrelik çekme mesafesi belirlendiğini hatırlatarak, “Biz bunu 5 metreye çekemeyiz. Burada kazanılmış bir hak söz konusu, bunu geri alamayız. Kaldı ki, bina yıkılmamış, yeniden yapılmamış. Sadece güçlendirme yapılmış ve mevcut bina yerinde duruyor” dedi.

 
PEKDAŞ: ELBİSEYDİ ETEK OLDU
Söz konusu plan tadilatı ile ilgili söz alan Konak Beledi,ye Başkanı Sema Pekdaş da, konuya “Elbiseydi etek oldu. Koşullar farklı” yorumu getirerek şunları söyledi: “Elimizde 1962’de binaya verilmiş bir inşaat yapı ruhsatı var. Bu yapı o zamanlarda Tekel Tütün Deposu idi. 2006 yılında sağlık tesis alanı oldu. O inşaat ruhsatının alındığı tarihteki yapı ortada yok. Elbiseye alınan izin etek için geçerli olamaz. Artık o ruhsatın bir geçerliliği yok. Plan tadilatı meclisin iradesinde. Ama burada kazanılmış hak üzerinden bunu tartışmak doğru değil. Meclis istediği takdirde bunu komisyonlara da geri gönderebiliriz.”
 
CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNDEN PEKDAŞ’A TEPKİ
Başkan Pekdaş, sözlerinin ardından plan tadilatını meclis onayına sunarken, AK Parti’nin çekimser kaldığı oylamada CHP’li meclis üyeleri oyçokluğu ile değişikliğe onay verdi. Pekdaş’ın oylama kararına ve yaptığı açıklamaya tepki gösteren CHP’li meclis üyelerinden ise itirazlar geldi. Plan tadilatının gündemde tutulması gerektiğini söyleyen CHP Meclis Üyesi Mehmet Şerif Demir, “Biz bu konuyu grup oturumunda konuştuk ve gündemde kalması için hem fikir olduk. Neden şimdi oylamaya sunuyoruz'” dedi.
 
CHP’DE İKİNCİ ÇATLAK!
Yaşanan tartışmalar üzerine konunun gündemde kalması yönünde yeniden oylama yapan Başkan Pekdaş’a meclisten bu sefer kabul oyu çıktı. Değişikliğe kabul veren bazı meclis üyelerinin fikir değiştirerek kararsız kalması ve konunun bir sonraki meclis oturumunda görüşülmesine yönelik oy kullanması dikkat çekerken, farklı tepkiler de beraberinde geldi.
 
SON KARAR: GÜMDEMDE KALSIN
Konunun belediye meclisinin değil, ilgili müdürlüklerin görevi olduğunu ve planlı alanlar tip imar yönetmeliği uyarınca işlem yapılması gerektiğini savunan bazı meclis üyeleri gelişmelere tepki göstererek meclis salonunu terk ederken, özel sağlık tesisiyle ilgili tartışmalı değişiklik bir sonraki oturumda görüşülmek ve komisyonlarca karara bağlanmak üzere oy çokluğu ile gündemde bırakıldı.
 
GRUP TOPLANTISINDA DA GERGİNLİK
Öte yandan, CHP’li meclis üyelerini kararsız bırakan ve oturumda gerginliğe yol açan ilgili değişiklik CHP’nin grup toplantısında da kendisini gösterdi. CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak’ın da katıldığı parti içi grup toplantısında söz konusu değişiklik ana gündem maddesi olurken, bir saati aşan basına kapalı toplantıda fikir ayrılıkları ve tartışmaların da kendisini gösterdiği öğrenildi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası