Ege Postası
Geri

Konak'ta öğretmenlere geri dönüşüm dersi

Konak Belediyesi ile ÇEVKO işbirliğinde düzenlenen seminerde, ders vermelerine alıştığımız öğretmenler bu kez geri dönüşüm konusunda eğitim aldı.
Konak'ta öğretmenlere geri dönüşüm dersi
Haberler / Yerel Yönetimler
26 Ekim 2015 Pazartesi 09:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 
Konak Belediyesi ve Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) işbirliğinde ilçedeki ilkokullarda görev yapan öğretmenler için geri dönüşüm üzerine bir eğitim semineri düzenlendi. Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe 70 öğretmen katıldı. ÇEVKO Eğitim Şefi Murat Anaç'ın sunumuyla öğretmenlere geri kazanımın önemi, geri dönüşüm yöntemleri ve Türkiye'de uygulanan geri dönüşüm sistemleri hakkında bilgi verildi. Çocukların çevre bilincinin gelişmesinde en önemli aktörlerin başında gelen öğretmenlerle biraraya gelmenin önemine dikkat çeken Anaç, atıkların geri dönüştürülmesiyle enerjide yüzde 95'lere ulaşan tasarruflar sağlanabileceğini belirtti. Türkiye’de yılda 30 milyon ton atığın çöpe atıldığını dile getiren Anaç, “Sadece Türkiye'nin çöplerini taşıyan kamyonları uç uca eklediğinizde dünyanın çevresini bir defa dolaşıyorsunuz” dedi.
 
ÇÖZÜM GERİ DÖNÜŞÜM
Çöp ve atık kelimelerinin farklı anlamlara geldiğini ve geri dönüşümün ülkede yaygınlaşmasını hedeflediklerini ifade eden Anaç, atıkların kaynak olduğunu hatırlatarak, “Ülkemizdeki atıkların ağırlık olarak yüzde 30'u, hacim olarak yüzde 55- 60 civarı geri dönüştürülebilir atıklardan oluştuğu kabul ediliyor. Bunların da yarısı bizim gündelik hayatta kullandığımız ambalajlar. 1 ton kağıt geri dönüştürüldüğünde 17 ağaç, 1 kamyon atık kağıt dönüştürüldüğünde 50 ağaç kesilmekten kurtuluyor. Kağıt geri dönüşümünde yüzde 50 enerji, 45 su tasarrufu sağlanırken alüminyum geri dönüşümde enerji tasarrufu yüzde 95'i buluyor” diye konuştu. Seminer sonunda Konak Belediyesi Çevre ve Koruma Müdürü Yaşar Arslanbuğa ve Çevko Atık Yönetimi Uzmanı Mehmet Şentürk eğitimcilerin sorularını yanıtladı. Ayrıca seminere katılan öğretmenlere, öğrencilerine vermeleri için içinde geri dönüşümü anlatan boyama ve hikaye kitaplarının bulunduğu eğitici setler armağan edildi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası