Ege Postası
Geri

Konak'ta tepki toplayan manzara: Kurul onayı ile ağaçlar kesildi

İzmir’in tarihi değere sahip yapılarından olan Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi bahçesinde yer alan ağaçlar geçtiğimiz günlerde tehlike yarattığı gerekçesiyle kesildi. Vatandaşlar yaşanan duruma tepki gösterirken, SİT statüsüne sahip binanın çevresinde yapılan işlemin yasal olmadığını belirtti. Yetkililerin yaptığı açıklamada işlemin Anıtlar Kurulu’nun onayı ile gerçekleştiği ve önümüzdeki aylarda kesilen ağaçların yerine yenilerinin dikileceği belirtildi. Konak'ta tepki toplayan manzara
Konak'ta tepki toplayan manzara: Kurul onayı ile ağaçlar kesildi
Haberler / İzmir
7 Ağustos 2015 Cuma 09:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz yıllarda restore edilen ve geçmişi 1926 yılına dayanan Konak Devlet Tiyatrosu’nda gerçekleşen son çevre düzenlemesi vatandaşları kızdırdı. Geçmişte Türkocağı ve Halkevleri olarak da kullanılan SİT statüsüne sahip İzmir Devlet Tiyatrosu’na ait binanın bahçesinde yer alan çam ağaçları devrilme tehlikesi bulunduğundan ötürü tamamen kesildi.



TEHLİKE NEDENİYLE AĞAÇLAR KESİLDİ

İzmir’in tanınmış valilerinden Kazım Dirik döneminde inşa edilen  ve 1970’li yıllardan itibaren Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi olarak hizmet vermeye başlayan kuruma ait alanda yer alan iki adet tescilli ağaç geçtiğimiz günlerde devrilme tehlikesi yarattığından ötürü kesildi. Çevrecilerin ve bazı vatandaşların tepkisi toplayan gelişmeler sonrasında açıklama yapan kurum yetkilileri ise ağaçların zoraki olarak kesildiğini ve yerlerine de yenilerinin dikileceğini duyurdu.



KURUL ONAY VERDİ

Tartışmalara yol açan ve tepki toplayan işlemin ardından açıklama yapan Tiyatro Müdürlüğü yetkilileri, kış koşulları nedeniyle devrilme tehlikesi bulunan ve yıkılma tehlikesine sahip çam ağaçlarının İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün onayı ile kesildiğini belirtti.

YERLERİNE YENİSİ DİKİLECEK

Kurum tarafından verilen şartlı onay çerçevesinde ve Gaziemir Orman İşletme Şefliği’nin sunduğu görüş doğrultusunda kesilen ağaçların yerine Eylül ayında ıhlamur ağaçları dikileceğini belirten yetkililer ayrıca, alanda başka bir uygulama olmayacağını ve yaz aylarının tamamlanmasıyla birlikte yeniden ağaçlandırılacağını dile getirdi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası