Ege Postası
Geri

Konak'ta tuvalet krizi

İzmir'de her gün yoğun insan kalabalığının olduğu tarihi Konak Meydanı'nda tuvalet krizi yaşanıyor. Klozete oturup eylem yapmışlardı
Konak'ta tuvalet krizi
Haberler / İzmir
6 Kasım 2016 Pazar 11:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Konak Meydanı'ndaki alt geçitte bulunan tuvaletle birlikte, 1 TL madeni para ve manyetik kartla çalışan otomatik temizleme sistemine sahip hijyenik iki tuvalet de arıza nedeniyle çalışmıyor. Bu durum Türkiye'nin üçüncü büyük kentine yakışmıyor. Geçtiğimiz yıllarda tarihi Kemeraltı Çarşısı esnafı, tuvalet sorununu gündeme getirmek için, çarşıda yolun ortasına koydukları klozetlerin üzerine takım elbiseleriyle oturup eylem yapmıştı.

Her gün binlerce İzmirlinin geldiği çarşıdaki tuvalet sorunu henüz çözülmedi. 

Çevredeki taksi duraklarındaki şöför esnafı, tuvaletlerini arızalı olmasından dolayı vatandaşların zor durumda kaldığını belirterek, "İhtiyaç gidermek için tuvaletlere gidip kapalı olduğunu görenler çaresiz kalıyor. İçlerinde dayanamayıp yerinde zıplayanlar oluyor.

Biz kendilerini vapur iskelesindeki tuvalete yönlendiriyoruz. ancak orası da kalabalık olduğu için sıraya girmek zorunda kalıyorlar. Gündüz dayanamayıp, çimlerin üzerine, ağaçların arasına ihtiyaç gidenler, gece ise kapalı tuvaletlerinin kapısının önüne yapanlar oluyor. Sabah pislik kokusundan duramıyoruz. Tuvalet mağdurları arasında turistler de var. Yaklaşık 1.5 ay önce hizmete giren otomatik tuvaletler ise kısa sürede arıza yaptı, bir daha bakımı yapılmadı. Meydandaki geçit altındaki tuvalet de 6 aydır çalışmıyor" iddiasında bulundu. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası