Ege Postası
Geri

Konak'ta yeni dönemin ilk meclisi toplandı... Batur'dan dönüşüm mesajları

İzmir'de Konak Belediyesi, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk meclis toplantısını yaptı. Belediye Başkanı Abdül Batur, toplantının açılışı konuşmasında, Konak'ın 5 yıl sonra daha iyi bir noktada olması için özellikle değişim ve dönüşüm noktasında çalışmalarının olacağını söyledi. Meclisin ilk oturumunda komisyon tartışması yaşandı.  Konak'ta yeni dönemin ilk meclisi toplandı
Konak'ta yeni dönemin ilk meclisi toplandı... Batur'dan dönüşüm mesajları
Haberler / Yerel Yönetimler
10 Nisan 2019 Çarşamba 08:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Konak Belediyesi, yeni seçilen Belediye Başkanı Abdül Batur ve meclis üyeleri ile ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu da katıldı. Açılış konuşmasını yapan Abdül Batur, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra Konak Belediye Başkanlığına seçildiğini, yeni meclis üyeleri ile birlikte Konak'a daha iyi hizmet etmek için çalışacaklarını belirtti. Batur, "Konak'ı bizden önce görev yapmış belediye başkanlarımızdan daha iyi noktaya gelmek için çalışmalar yapacağız. Yeni seçilen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Konak'a katkıyı hep birlikte sunacağız. Konak'ın 5 yıl sonra daha iyi bir noktada olması için özellikle değişim ve dönüşüm noktasında çalışmalarımız olacak. Burada en büyük gücümüz meclisimizdir" dedi. Ardından divan katibi ile meclis birinci ve ikinci başkan vekilleri, encümen üyeleri, meclis içi ihtisas komisyonlarının seçimi yapıldı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KOMİYONU ÜYE SAYISI ARTTIRILDI

Konak Belediye Meclisi, Kentsel Dönüşüm Komisyonu'nun üye sayısı 5'ten 9'a çıkarıldı. Bu komisyonun en aktif komisyon olacağını ifade eden Abdül Batur, ilçede kentsel dönüşüm çalışmaları yapacaklarını kaydetti. Batur, şunları söyledi:

"Konak'ta kentsel dönüşüm yapacağız. Komisyonu o mahallelerin temsilcilerinden ve teknik arkadaşlardan kuracağız. Bu arkadaşlar kentsel dönüşümü en iyi şekilde takip edecekler. Bürokrasinin de yakından takip etmesi gerekir. Narlıdere'de 11 kişi kurduk burada 9 kişi yapacağız. Önemli görev yapacak komisyonlardan bir tanesidir. Şimdiden Konak Belediyesi'nde en aktif çalışma noktalarından biri değişim ve dönüşüm olacak. Hepimiz tamamen sorumluyuz, ben de başta olmak üzere. Narlıdere'de sahadaki çalışmaları meclise, bürokrasiye taşıdılar, halkla iç içe oldukları için çalışmalar yürüdü. Bu nedenle çok aktif olacak."

İLK MECLİSTE KOMİSYON TARTIŞMASI

Öte yandan CHP'li Mahmut Esat Aslan, Madde Bağımlılığıyla Mücadele Komisyonu kurulması için önerge verdi. AK Partili meclis üyeleri, belediyenin öncelikli görevlerinin bulunduğunu, bunların devletin görevi olduğunu belirterek, önergeye itiraz etti. CHP'li Ali Yangir de, komisyonun kurulmasının gerekliliğine değinerek,  "Bu konuda en mahrum olan Roman mahalleleridir. Anne ve baba rızasıyla çocukların tedavi görmesi lazım. Biz belediye olarak mahalle mahalle dolaşarak brifing verebiliriz. Belediye olarak komisyon kurabiliriz. Belediyemizin katkı koyacağına çok eminim" diye konuştu.

CHP'li Burcu Bostancıoğlu da bu konuda uzman biri olduğunu, uyuşturucu madde kullanımının dünyanın en büyük problemlerinden biri haline birine dönüştüğünü vurgulayarak, şöyle dedi: "Devletimizin yetmediği durumda bizler belediye olarak destek vermek ve aileleri bilgilendirmeyi sağlayabiliriz. Bizim elimizden gelen ne varsa destek vermek için böyle bir öneride bulunduk."

Başkan Abdül Batur da, komisyonun kurulması gerektiğini ifade ederek, "Bu bizim kafamızda seçim çalışması sırasında oluşan bir fikirdi. Devletimiz her noktaya yetişse sıkıntı olmaz. Yetişse güllük gülistanlık bir ülke olur. Yerel yönetimler bazında iyi niyetli bir çalışma. Bu komisyon bir tane çocuğumuzu bile kurtarsa bizim için kardır. Bu komisyon gerçekten çalışacak bir komisyondur. Bunda bir sıkıntı görmüyorum. Siz katılmazsınız, ona bir şey diyemem" diye konuştu.

Konuşmaların ardından komisyon üyelerinin seçimi yapıldı. Komisyona CHP'den Burcu Bostancıoğlu, Barış Özgen, Aslı Gündüz ve Ali Yangir seçildi. AK Parti grubundan da Nazlı Kurt komisyonda yer aldı.

'SORUNLARA DOKUNUR'

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde konuşan Addül Batur, Konak'ta çok fazla işlerinin olduğunu belirtti. Bugünden itibaren artık mazeretin bulunmadığını söyleyen Batur, "Çok çalışacağız. Yüzde 60'ların üzerinde oy veren, bize güvenen değerli hemşerilerimizin ve bize oy vermeyen tüm hemşerilerimizin belediye başkanıyız. Rozeti bir kenarı koyduk ve Konak'ın her alanına eşit hizmet götürmek için yola çıkıyoruz. Konak'a da bize de hayırlı olsun. Hep birlikte güzel işler yapacağız. Konak istenen noktaya gelecektir" dedi.

AK Partili Meclis Üyesi Hakan Gündüz de, inandıkları her noktada, Batur'a destek olacaklarını kaydetti. Gündüz, "Az önceki uyuşturucu  konusundaki tavrımız, karşı olmaktan dolayı değil. Belediyemizin komisyon noktasında tecrübesinin olmamasından dolayıydı. Umarız bu komisyon mahallelere girer ve sorunlara dokunur" dedi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yaptığı açılış konuşmasından sonra divan üyeleri, meclis başkan vekilleri ve komisyonların seçilmesine geçildi. Komisyon üyelikleri ise aşağıdaki gibi belirlendi:

Meclis divan katipliği

CHP: Nurten Serhadbeyi (25) ve Aslı Gündüz (29) 

Yedekler: Ozan Ali İlgazi ve Burhan Yılmaz

AKP: Emrah Erol 31 

Yedek: Nurdan Metin 27

Meclis 1. Başkan Vekili

Mahmut Esat Aslan 34

Meclis 2. Başkan Vekili

Cenap Börühan 35

Encümen üyesi 38-5

Burhan Yılmaz 33

Asker Güneş 33

Ozan Ali İlgazi 33

KOMİSYONLAR 

İmar Komisyonu

Esra Yılmaz Keskin

Ali Emrah Karamustafaoğlu

Nurettin Cem Aksan

Cumhur Ter

Hakan Yıldız

Plan ve Bütçe Komisyonu

Nesrin İlkutlav

Erhan Uzunoğlu

Şamil Sinan An

İbrahim Ethem Demirci

İsmail Özen

Hukuk komisyonu

Mahmut Esat Aslan

Ulvi Puğ

Cenap Börühan

Nurten Serhatbeyi

Öztekin Tosun

Sağlık komisyonu

Barış Özgen

Aslı Gündüz

Orçun Altanhan

Asker Güneş

Nurdan Metin

Çevre komisyonu

Birol Özkardeşler

Barış Özgen

Rıdvan Tekin

Mehmet Şerif Demir

Nurullah Arık

Gündem 21

Hamit Mumcu

Burcu Bostancıoğlu

Ali Yangır

Ozan Ali İlgazi

Ali Peynirci

Esnaf Komisyonu

Doğan Kılıç

Rıdvan Tekin

İbrahim Yıldız

İ. Ethem Demirci

Nurullah Arık

Engelliler Komisyonu

Burcu Bostancıoğlu

Esra Yılmaz Keskin

Ali Yangır

Hamit Mumcu

Emrah Erol

Spor ve Eğitim Komisyonu

Şamil Sinan An

Cumhur Ter

Burhan Yılmaz

Mehmet Şerif Demir

İkbal Sezgin

Turizm Komisyonu

Cenap Börühan

Doğan Kılıç

Nurten Serhadbeyi

Nurettin Cem Aksan

Ahmet Yeniçırak

Kadın Erkek Eşitiğili 

Nurten Serhadbeyli

Aslı Gündüz

Orucun Altanhan 

Nesrin İlkutlav

Hıdır Alptekin

Kentsel dönüşüm komisyonu

Esra Yılmaz Keskin

Ali Emrah Karamustafaoğlu

Ethem Demirci

Mehmet Şerif Demir

Birol Özkardeşler

Burhan Yılmaz

Emrah Erol

İsmail Özen

Öztekin Tosun

Tarihsel ve Kültürel Değerleri Koruma Komisyonu

Ulvi Puğ

Barış Özen

Ozan Ali İlgazi

Erhan Uzunoğlu

İkbal Sezgin

İnsan Hakları ve Emek Komisyonu

Mahmut Esat Aslan

Ulvi Puğ

Cumhur Ter

Doğan Kılıç

Nazlı Kurt

AB Komisyonu

Nesrin İlkkutlav

Ali Yangır

Birol Özkardeşler

İbrahim Yıldız

Nurdan Metin

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ 

ASİL: Ulvi Puğ

YEDEK: Barış Özgener

EGE BELEDİYELER BİRLİĞİ

ASİL: Barış Özgen 

YEDEK: Cumhur Ter 

KIYI EGE BELEDİYELER BİRLİĞİ

ASİL: Rırdvan Tekin

Mehmet Şerif Demir 

Nesrin İlkutlav

YEDEK: Orçun Altanhan

İbrahim Yıldız

Ozan Ali İlgazi 

MADDE BAĞIMLILIĞIYLA MÜCADELE KOMİSYONU

Burcu Bostancıoğlu 

Barış Özgen

Aslı Gündüz

Ali Yangır

Nazlı Kurt

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası