Ege Postası
Geri

Konak'tan sokak köpeği açıklaması: Sakinleştirmek amacıyla uygulandı

Sosyal medyada yer alan bir videoda bir sokak köpeğinin belediye tarafından bayıltılarak götürüldüğü görüntüler gündem oldu. Konak Belediyesi konuya dair açıklama yaparak, "Sakinleştirmek amacıyla ilaç uygulandığı sırada köpeğin kusması, ilaç, sıcak ya da strese bağlı bir reaksiyondur. Köpeğe hiçbir zarar verilmemiş ve herhangi bir sağlık sorununa yol açılmamıştır" ifadelerine yer verdi.
Konak'tan sokak köpeği açıklaması: Sakinleştirmek amacıyla uygulandı
Haberler / Yerel Yönetimler
23 Temmuz 2024 Salı 17:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Konak Belediyesi, Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından 23 Temmuz tarihinde Konak’ta bulunan bir iş merkezi önünden alınarak Hayvan Sağlığı Merkezi’ne nakli sağlanan 3 yaşındaki dişi sokak köpeği hakkında sosyal medyada yayılan görüntüler hakkında bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, "Sakinleştirmek amacıyla ilaç uygulandığı sırada köpeğin kusması, ilaç, sıcak ya da strese bağlı bir reaksiyondur. Köpeğe hiçbir zarar verilmemiş ve herhangi bir sağlık sorununa yol açılmamıştır" ifadelerine yer verildi.

"23.07.2024 tarihinde Belediyemizin Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Konak’ta bulunan bir iş merkezi önünden alınarak Hayvan Sağlığı Merkezi’ne nakli sağlanan 3 yaşındaki dişi sokak köpeğimiz ile ilgili sosyal medyada yer alan ve manipülasyona açık görüntüler nedeniyle açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Konak Belediyesi olarak sokakta yaşayan can dostlarımız konusundaki hassasiyetimiz tüm ilçe halkımız tarafından bilinmektedir.

Bugün sabah saatlerinde Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, köpeğin 2 yaşındaki bir çocuğu ısırdığı ihbarı üzerine ivedilikle olay yerine intikal etmiştir. Can dostumuz, Konak İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ve Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) Polis ekipleri eşliğinde aşı süreci başladıktan sonra uygulanan 10 günlük yasal gözetim nedeniyle sedatif ilaç uygulanarak olay yerinden alınmıştır.

Sakinleştirmek amacıyla ilaç uygulandığı sırada köpeğin kusması, ilaç, sıcak ya da strese bağlı bir reaksiyondur. Köpeğe hiçbir zarar verilmemiş ve herhangi bir sağlık sorununa yol açılmamıştır.

Gözetim amacıyla Belediyemizin Hayvan Sağlığı Merkezi’ne getirilen can dostumuz, uyanık şekilde gözetim süresini tamamlayacağı üniteye yerleştirilmiştir. Sağlık kontrolleri yapılan ve durumu iyi olan köpeğimiz, yasal gözetim süresi dolduğunda herhangi bir olumsuz durum tespit edilmezse şartlı sahiplendirme ile sahiplendirilecektir.

Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da hayvansever halkımızla, sokaktaki canlar için birlikte çalışma kararlılığımızı sürdüreceğiz. Bir takım manipülatif paylaşımlara halkımızın itibar etmeyeceğine inancımız tamdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. "

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası