Ege Postası
Geri

Konak’ın yeni başkanından ‘YILDIRIM’ MESAJLAR

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Radyo Ege Postası’na konuk oldu. Yıldrım, kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi, ilçenin sorunlarına da değindi. Yıldırım Konak’a ve teşkilata yönelik yapacaklarını anlattı. “Konak’ta belli yapılar var ve bütüne zarar veriyor” diyen Yıldırım, “ Teşkilatçılığın belli gruplara bırakılmasını istemem. Geneli kullanmalıyım ve teşkilatımı aktif olarak görmeliyim. 38 bin üyemiz var. Görev almak isteyen herkese görev vereceğiz dedi.”
Konak’ın yeni başkanından ‘YILDIRIM’ MESAJLAR
Haberler / İzmir
6 Ocak 2015 Salı 12:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Ege Postası İle Gündem programının konuğu oldu. Yıldırım, Gazeteciler Mithat Umutoğlulları ve Sercan Avcı’ya önemli açıklamalarda bulundu.

Balçova’da ilçe başkanlığı yaparken, kendisine Konak İlçe Başkanlığı tebliğ edilen Yıldırım, “ AK Parti siyasetinde görev talep etme diye bir şey söz konusu değil. Görev verilir aldığınız görevi layıkıyla yerine getirmek gibi bir durumunuz var. Balçova'da 1 yıl görev yaptım. Benim için ilçenin küçük ya da büyük olması önemli değil. Nüfusa göre siyaset yapmıyorum her yerde aynı teşkilatımız var. Teşkilatlanma yapınız var. Tüzük belli mahalle yapılanması belli. 100 sandıkta aynı 1 sandıkta. Konak tabi ki daha verimli olacağım bir alan oturmuş bir teşkilat yapımız var. Burada siyaset yapmak avantajlı. Çalışmayı seviyorum ve sorumluluğum arttı. Beklentiler fazla bunun için daha çok çalışacağım” dedi.

KONAK’I TANIMASAYDIM…
Konak’ı tanımıyor eleştirilerine yanıt veren Yıldırım, “ Zamanım çoğunu Konak'ta geçiriyorum. İşim burada Konak'ı gerçekten tanımasaydım farklı bir yola girerdik. İstemiyorum demek biraz ağır olurdu ancak parti büyüklerimizle alternatifleri değerlendirirdik. İzmir'de siyaset yapacaksanız İzmir'i bileceksiniz. Biz siyaset yapacaksak her yeri bilmeliyiz. Konak İzmir'in merkezidir. Merkezi bilmeyen siyaset yapmasın” dedi.

DELEGENİN BİZİ TANIMASI İÇİN YETERLİ SÜRE YOKTU
Kongrede oy kullanma hakkına sahip 400 delegeden 139’unun oyunu almasını değerlendiren Yıldırım şunları söyledi;
“4-5 gün içerisinde yönetimi oluşturmamız istendi. Delegenin bizi tanıması için yeterli bir süre değildi. Yine de güzel bir kongre yaptık, coşku ve heyecan vardı. Tek listeyle gidilen kongrelerde böyle handikap olur. İzmir'de bir çok ilçede bunu yaşadık. Seçim heyecanı yoksa delegeyi sandığa getiremiyoruz. Özellikle de nasıl olsa kazanacak kongre de oy kullanmamıza gerek yok gibi algılanıyor bu sebeple fazla ilgi gösterilmedi. O süreç geçti biz önümüze bakacağız. Muhalefeti nasıl yapacağız teşkilatı nasıl canlı tutacağız, ona bakacağız”

113 AKTİF MAHALLE BAŞKANIM OLSUN İSTİYORUM
Konak Teşkilatını değerlendiren Yıldırım, “ Konak verimli bir tarla…Gönüldaş sayımız fazla daha da artacak.Göreve başladığımda Konak’ta içe dönük bir yapı gördüm. Yılgınlık psikolojisi vardı. Yerel seçimlerde Milletvekilimiz İlknur Denizli'yle birlikte girdiğimiz bu seçimi kazanırız gözüyle bakılması ve seçimden sonra kaybedilmesi yorgunluk, yılgınlık yaratmış.Göreve başladığımız andan itibaren bu konuyu masaya yatırmış durumdayız. Konak teşkilatına hakim olan unsurlar var ben bunu kongre sürecinde gördüm. Ben teşkilatçılığı benimserim, teşkilatçılığın belli gruplara bırakılmasını istemem. 113 mahallemiz var benim 113 mahalle başkanım olsun istiyorum.Bir alt yapılanma olan mahalle başkanım görünür bilinir olması gerek. Dikey yapılaşmanın olduğu yerlerde bina sorumlumuz olacak. Teşkilatı toparlamak için bir çok deneme yaptık. Önemli olan ne kadar fazla üyenizin olması değil. Önemli olan ne kadar çok aktif üyenizin olmasıdır. Konak’ta belli yapılar var ve bütüne zarar veriyor. Geneli kullanmalıyım ve teşkilatımı aktif olarak görmeliyim. 38 bin üyemiz var. Görev almak isteyen herkese görev vereceğiz. 800 sandık var ve bizim her sandığa 9 kişi atamamız gerekiyor. Herkese ihtiyacımız var. Aslolan hem tüzükte hem de genel merkezin bizden istediği üyelerin aktif olması, canlı olması ve hareketli olması” diye konuştu.

YENİ BİNA ARAYIŞINDAYIZ
AK Parti’nin Türkiye'nin en önemli marka değerlerinden biri olduğunu ifade eden Yıldırım, iktidar partisine yakışır bir ilçe binasına taşınmak istediklerini söyledi. Yıldırım “Konforlu teşkilatımızın daha rahat çalışacağı bir yer arayışındayız. Bütün birimlerimizi kuracağımız yeni bir bina olmasını istiyoruz. Yine merkezi yerde olacak. Kısa süre içerinde neticelendireceğiz. Ancak seçim çalışmamızın önüne geçmesini istemiyoruz” dedi.

KONAK’TA BİRİNCİ PARTİ OLMAZSAK…
Yerel seçimlerde Konak’ta alınan sonucu ve genel seçim sürecini değerlendiren  Yıldırım, “ İzmir'in algı operasyonuyla karşı karşıya kaldığını düşünüyorum. Yerel seçimlerde büyük bir algı operasyonu yapıldı. Bu şehirde iktidar olanlar topu taca atacakları şeyi biliyorlar. 5 yıl daha göreve geldiklerinden sonra kayıp İzmir'in kaybı. Önümüzdeki seçimde kötü sonuç almayız bizim işimiz çalışmak. Bu görevlendirme sinyali bana verildiğinde herhangi bir il içinde geçerli kısa süre içerisinde netice almak zor. Üzerimize düşeni yapacağız çok çalışacağız. Ne kadar çalışırsanız çalışın değiştirebileceğiniz oranlar bellidir. Hele Türkiye bu kadar kutuplaşmışken. Hemen hemen herkesin oyunun rengi bellidir. Konak'ta yerel seçimlerde oy kullananlar mutlu değil verilen sözler tutulmadığı için vatandaş gitti bir tercih kullandı. Ama tepkilerden bize gelen bilgilerden anlıyoruz. Bizim bu mutsuzluğu iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Konak'ta birinci parti olmak istiyoruz. Konak'ta birinci parti olursak İzmir'de birinci olursunuz. Konak'ta birinci olamazsak İzmir'de de olamayız” dedi.

VAHŞİ OTOPARK SORUNU
Konak’ın çok sayıda sorunu olduğunu ifade eden Yıldırım, şunları söyledi;
Nasıl İzmir'in vahşi depolama gibi bir sorunu var. Konak'ın da vahşi otopark sorunu var. Konak'ta yaşayan insanlar neredeyse araçlarını sırtına alıp ofislerine evlerine çıkaracak durumdalar. Düzenli bir şehircilik var m? Düzensizlik, kaos var, işporta sıkıntısı, çarpık yapılaşma, otopark sorunu, trafik ve temizlik. Agora, Kemeraltı, Kadifekale gibi yerler var iyi tanıtılmamış. Temizlik sorunu da var. Sadece işçi alıp bunların maaşını ödemek belediyecilik değil. Böyle kenti yönetmesinler. İkiçeşmelik’ten geçerken  rahtsız olmuyorsa bir yönetici bu kenti yönetmesin. Kaosu yöneterek 5 dönemdir seçiliyorlar. Sadece gecekondulaşmaya göz yumuyorlar. İşportaya göz yumuyorlar hiçbir şey yapmayarak oy alıyorlar buna bir dur demek gerekiyor”

SEÇMENİ SUÇLAYAMAYIZ
Seçim sonuçlarına yönelik özeleştiri de yapan Yıldırım, “ Biz kendimizi İzmirliye anlatamıyoruz seçmeni hiçbir şekilde suçlayamayız. Karşı tarafa tesir edecek bir dil geliştiremiyoruz. Birebir konuştuğumuz, dertleştiğimiz insanlar var onlarda AK Parti'nin hakkını teslim ediyorlar. Belli kaygıları var. Bu kaygıları boşuna olduğunu anlatmakta yetersiz kalıyoruz, sıkıntı yaşıyoruz. Algıları değiştiremiyoruz. Doğru iletişim kanalını bulacağız. İzmir'in sahiline de ulaşacağız. Onlara da kendimiz anlatacağız. Sonuç olarak doğru dili bulacağız. Bu kentte biz yerel seçimde 1 milyona yakın oy aldık. Bunu da görmezden gelmemiz gerekiyor 1 belediye 6 belediye oldu İzmirli bize’ sizi yavaş yavaş tanıyoruz zamanla daha çok tanıyacağız’ diyor. Bizi tanıyan sever.  Daha yaşanabilir Türkiye, İzmir ve Konak için uğraşıyoruz” dedi.

BÖLGECİLİĞİ REDDEDİYORUZ
Karadenizli olması nedeniyle Konak İlçe Başkanı olmasında “Karadeniz Lobisi etkili oldu” eleştirilerine tepki gösteren Yıldırım, “  Böyle asla bakmam. Bölgecilik, etnik milliyetçiliği reddediyoruz parti olarak. Rehberim Peygamberimizin veda hutbesidir. İzmir’de 21’inci yılım. 18 yaşıma kadar Trabzon ve Gümüşhane’de yaşadım. İzmirliliğim Trabzonluğumdan fazla…Eleştirilerdeki yaklaşım doğru değil. Teşkilat Başkanım Mardinli…Farklı coğrafyalardan bir çok isim var yönetimimde. Biz Türkiye’nin genelini temsil ediyoruz. Çalışırsanız üretirseniz, gayret ederseniz, özveri gösterirseniz bir yerlerde değerlendirilmek durumunda kalıyorsunuz. İzmir’in ve Konak’ın bu tarz yani ‘bizim nüfusumuz var biz yönetmeliyiz’ yaklaşımından kurtulmamsı gerek. Aynı şey ‘ekonomik durumumuz iyi biz yönetmeliyiz’ anlayışı içinde geçerli” dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası