İZMİR - Duyarlı vatandaşların yaptığı başvurular üzerine ev ve işyerlerine giden ekipler 2016 yılında 43 bin 736 torba moloz ve inşaat atığını sokağa atılmadan kaldırdı. Vatandaşlardan gelen talep veya ihbarlar üzerine belirtilen adreslerden alınan bin 750 ton moloz ve inşaat atığı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin belirlemiş olduğu moloz döküm sahalarına nakledildi.
KAÇAK DÖKÜME İZİN YOK
Ev ve işyerlerinden alınan moloz ve tadilat atıklarının toplanmasının yanı sıra kaçak ve izinsiz dökümle de mücadele eden ekipler, geçtiğimiz yıl ilçenin farklı noktalarına dökülmüş 36 bin 500 ton moloz ve inşaat atığını da bertaraf etti. Böylelikle 2016 yılında toplamda 38 bin ton moloz ve inşaat atığını temizleyen ekipler önemli bir başarıya da imza atmış oldu. Toplama ve temizleme çalışmalarında iki adet iş makinesi, 6 adet 12 tonluk kamyon ve 1 adet 25 ton kapasiteli tır görev aldı. Kaçak moloz dökümü yaptığı tespit edilenlere yasalarda belirtilen miktarlarda para cezası kesildi.
BAŞVURU YAPMAK YETER
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, ev ve işyerlerinde tadilat yapan vatandaşların çıkan molozları gelişi güzel sokağa atmamaları konusunda daha duyarlı olmaya çağırdı. Moloz temizliği için insan emeğinin yanı sıra bütçeden de önemli oranda pay ayrıldığına dikkat çeken Başkan Pekdaş, “Konak İzmir’in kalbi, kentin merkezi. İlçemizi temiz tutmak, güzelleştirmek hepimizin görevi. Hemşehrilerimiz evlerinde ve ya işyerlerinde yaptıkları tadilatlarda çıkan moloz ya da inşaat atıklarını belediyemize başvurarak bildirsinler. Ekiplerimiz vakit kaybetmeden verilen adrese giderek molozu kaldıracaktır. Eğer bu duyarlılığı gösterirsek çevreye daha az zarar vermiş olur, ilçemizi el birliğiyle temiz tutarız” dedi.