Konak Belediyesi'nin CHP’li 15 meclis üyesi dün Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’ya karşı boykot başlatıp Belediye Meclisi'ne katılmamaları krize nede oldu.
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, krize müdahale etmek zorunda kaldı ve taraflar arasında telefon görüşmeleri gerçekleştirerek gerilimi yatıştırmaya çalıştı. Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın da konuyla ilgili meclis üyeleriyle bir araya gelmesi bekleniyor. Ancak 15 meclis üyesinin, görevleri gereği çözüm üretmek yerine boykot yolunu seçmeleri, parti içinde işleyişi sekteye uğratıyor.
SORUMLULUK NEDEN İKİNCİ PLANDA?
Ekim ayı meclis toplantısına katılmayarak Başkan Mutlu’ya karşı bir tavır sergileyen 15 meclis üyesinin, bu kararla yalnızca kendi siyasi çıkarlarını gözetip gözetmedikleri sorgulanıyor. Kamu hizmetini aksatmak pahasına böylesine sert bir protestoya başvurmak, seçildikleri makamın sorumluluklarına ne kadar uygun bir tavır? Halkın beklentilerini karşılamakla yükümlü meclis üyeleri, eleştirilerini demokratik yollardan dile getirmek yerine, işleyişi tıkamayı mı tercih ediyor?
WHATSAPP’TAN ÇIKIŞ: ÇÖZÜMSÜZLÜK SİNYALİ Mİ?
Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun CHP İlçe Başkanı Ozan İlgazi ve 26 CHP’li meclis üyesinin yer aldığı WhatsApp grubundan ayrılması, krizin boyutunu gözler önüne seriyor. Mutlu’nun bu kararı, meclis üyelerinin yapıcı bir çözüm önerisi sunmak yerine krizi derinleştiren tutumlarını eleştiriyor olabilir mi? Belediyenin iç işleyişine müdahalelerde kişisel hesapların öne çıktığı bu tavırlar, Konak halkının zararına sonuçlar doğurabilir.
GÖREVDEN ALMA GERGİNLİĞİ
Başkan Mutlu’nun, Nisan ayında Merbel’e Genel Müdür olarak atadığı Koray Ükünç’ü görevden alması da krize çözüm olamadı. Yine de bu görevden alma kararı, Başkan Mutlu’nun bir şeyleri düzeltme çabası olarak değerlendirilse de, meclis üyeleri tarafından yeterince dikkate alınmamış gibi görünüyor. Çözüme yönelik adımların engellenmesi, Konak Belediyesi’nin hizmet süreçlerinde ciddi aksaklıklar yaratabilir.