Ege Postası
Geri

Konak’ta metruk yapı meseasi devam ediyor

Konak Belediyesi, ilçe genelinde güvenlik tehdidi oluşturan ve kent estetiğini bozan metruk yapıların yıkım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Başkan Mutlu, göreve geldikleri günden bu yana 384 yapıyı yıktıklarını belirtti.
Konak’ta metruk yapı meseasi devam ediyor
Haberler / Yerel Yönetimler
7 Eylül 2026 Pazartesi 09:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Konak Belediyesi, ilçe genelinde güvenlik tehdidi oluşturan ve kent estetiğini bozan metruk binaların yıkımını kararlılıkla sürdürüyor. Ekipler son olarak Yenidoğan Mahallesinde yer alan ve bölge sakinlerinin güvenliğini tehdit eden metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi. Son yıkımla birlikte 2024 yılı nisan ayından bu yana yıkımı gerçekleştirilen metruk bina sayısı 384 oldu.

“Yıkım çalışmaları sürecek”

İlçenin farklı mahallelerinde sürdürülen yıkımlarla, olası tehlikelerin önüne geçildiğini ve kent dokusunun daha sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağladıklarını belirten Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Göreve geldiğimiz günden bu yana 384 metruk yapıyı yıkarak mahallelerimizi nefes alabilir hale getirdik. İlçemizin estetiğini bozan ve güvenlik riski taşıyan yapıları tamamen ortadan kaldırana kadar çalışmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası