Ege Postası
Geri

Kongreye günler kala CHP'li Yılmaz’dan ‘tek aday’ mesajı

CHP Kınık’ta olağanüstü kongreye sayılı günler kala ilçede hareketli günler yaşanmaya devam ediyor. Daha önce aday olmayacağını söyleyen İlçe eski Başkanı İsmail Yılmaz, geçtiğimiz günlerde başkanlık için aday olduğunu açıklamıştı. Kararına ilişkin konuşan Yılmaz, adaylık kararını delegelerin talepleri ve yapılan toplantıda delegelerin yüzde 93’ünün imzasını alması doğrultusunda olduğunu söylerken kongrede ‘tek aday’ mesajı verdi.
Kongreye günler kala CHP'li Yılmaz’dan ‘tek aday’ mesajı
Haberler / Yerel Politika
11 Ağustos 2021 Çarşamba 16:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP Genel Merkez’in olağanüstü kongrelerin yapılması talimatının ardından İzmir İl Başkanlığı CHP Kınık’ta 15 Ağustos tarihinde sandıkların kurulmasına karar vermişti. Kongre tarihinin belirlenmesinin ardından gözler çalkantılı süreçlerden geçen ilçede başkanlığa kimler aday olacağına çevrilmişti.  

Kınık’taki geçici yönetimin başkanı Ahmet Kanat, delegeler tarafından aday gösterilirse aday olacağını söylemiş ancak kongreye sayılı günler kala aday olmayacağını söylemiş ve “Kınık örgütünü bölmemek için, yeni bir grup yaratmamak için aday olmayacağım. Parti Kınık’ta zaten yeterince bölünmüş durumda, daha fazla zarar vermemek için tek adaylı kongre olmasının çok daha uygun olacağını düşünüyorum” demişti.

Öte yandan geçtiğimiz Aralık ayında ilçe başkanlığından istifa eden İsmail Yılmaz ise aday olmayacağını söylemişti. Ancak kongre yaklaşırken Yılmaz, flaş bir kararla aday olacağını açıklamıştı.

Adaylık kararına ilişkin konuşan Yılmaz, kararının delegelerin istekleri doğrultusunda verdiğini söyledi.

“DELEGELERİN YÜZDE 93’ÜNÜN İMZASINI ALMIŞLAR”

Aday olma kararına ilişkin açıklamalarda bulunan Yılmaz, delegelerin talepleri doğrultusunda bu kararı aldığını belirtti ve “Partililerden ve delegelerden gelen baskılara dayanamadım. ‘Aday ol’ dediler ben de olma kararı aldım. Eski 5 ilçe başkanı delegelerle birlikte toplanıp ‘Kongrede tek aday olsun. Kınık’ta kırgınlık olmasın’ demişler.  Arkadaşlarımız delegelerin yüzde 93’ünün imzasını almışlar. Belki de bu yüzden başka aday çıkmıyordur. Eğer delegelerin yüzde 50’si imza vermiş olsaydı başka adaylar da çıkabilirdi. Ancak belli olmaz, daha aday çıkabilir” dedi. 

“SEÇİME YÜZDE 99 TEK ADAY GİDECEĞİZ”

Kanat’ın tek adaylı bir kongre geçirilmesi nedeniyle aday olmayacağı açıklamasını da değerlendiren Yılmaz, “Kendisiyle dün görüştüm. ‘Abi sen aday ol. Senin tek aday çıkman daha iyi olur’ dedi. Aday olmaması bence iyi. Zaten kendisiyle sorunumuz yok. Genç bir arkadaşımız. İşlerinin yoğun olduğun ve aday olmayacağı söyledi. Seçime yüzde 99 tek aday gideceğiz gibi görünüyor” diye konuştu.

“YÜZDE 80-90 DESTEK VAR”

Adaylık açıklamasının ardından olumsuz tepkiyle karşılaşmadıklarını belirten Yılmaz, “Adaylığımdan sonra olumsuz bir tepkiyle karşılaşmadım. Partimizde delege de olsa üye bazında da olsa yüzde 80-90 destek var. Onun için aday oldum zaten” ifadelerini kullandı.

“İL BAŞKANIMIZLA BİR SORUNUM YOK”

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in Kınık’ta ‘kan değişimi’ mesajını da değerlendiren Yılmaz, ilçede uzlaşı ikliminin yakalanacağını belirtti ve şunları söyledi; “Başkan Yücel ilçemize cenazelere geldi. Kendisini orada gördüm ancak bu konuları konuşmadık. Zaten yönetimimizi onun görüşleri doğrultusunda oluştururuz. İl başkanımızla bir sorunum yok zaten 2 dönemde de kendisini destekledim. Kınık’ta uzlaşı iklimini yaratacağımıza inanıyorum. Bizim amacımız ve hedefimiz bir an önce ilçemizdeki çalışmaları hızlandırmak ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı ve CHP’yi de iktidar yapmak.” 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası