Ege Postası
Geri

Konsolos eşini de soyan yankesiciler, güven timlerinden kaçamadı

Fatih’te takip ettikleri turist kadınların çantalarından hırsızlık yaptığı belirlenen 5 kadın güven timleri tarafından suçüstü yakalandı. Mağdurları arasında Slovakya Konsolosu’nun eşinde bulunduğu çetenin gerçekleştirdiği hırsızlık...
Konsolos eşini de soyan yankesiciler, güven timlerinden kaçamadı
Haberler / Güncel
16 Mayıs 2013 Perşembe 13:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Fatih’te takip ettikleri turist kadınların çantalarından hırsızlık yaptığı belirlenen 5 kadın güven timleri tarafından suçüstü yakalandı. Mağdurları arasında Slovakya Konsolosu’nun eşinde bulunduğu çetenin gerçekleştirdiği hırsızlık anları ise güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Akraba oldukları belirlenen 5 zanlı da çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Güven Timleri Şube Müdürlüğü A Bölge Güven Timleri Amirliği ekipleri, özellikle yabancı uyruklu kadınları hedef alan, yankesicilik ve kaldırımcılık yöntemiyle hırsızlık gerçekleştiren çeteyi çökertti. Turistlerin yoğun olarak bulunduğu Fatih bölgesinde çalışmalarını sıklaştıran güven timleri, çete üyelerini suçüstü yakalamayı başardı.

Sultanahmet tramvay durağında görevli güven timleri, Irak uyruklu bir kadının çantasından hırsızlık yapan 3 kadını suçüstü yakaladı. Olay anı güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi. Görüntülerde, çarşaflı 3 şüphelinin turist kadının çantasından hırsızlık gerçekleştirmesi ardından da polislerce gözaltına alınması yer alıyor. Kadınlardan biri hırsızlık gerçekleştirirken arkadaşının da elindeki çantayla perdeleme yapması ise dikkat çekiyor. Gözaltına alınan Gülistan Ş., Ceylan Y. ve Türkan D., daha sonra polis merkezine götürüldü.

Çete üyelerinin ikinci hırsızlığı ise yine Fatih’teki bir gıda mağazasında meydana geldi. Güvenlik kameralarına yansıyan olayda zanlıların soğukkanlılığı dikkat çekti. İki zanlı, hedef aldıkları yabancı uyruklu kadının arkasına gelerek çantasının fermuarını açtı. Müşteki kadının arkasına dönerek arkadaşıyla sohbet ettiği sırada da zanlılar çantadaki cüzden ve değerli eşyaları aldı. Şüpheliler daha sonra da hiçbir şey olmamış gibi olay yerinden ayrıldı.

MAĞDURLAR ARASINDA KONSOLOS EŞİ DE VAR

Aynı kadınlar ikinci hırsızlığı da bir giyim mağazasında gerçekleştirdi. Bir süre müşteri gibi mağazada dolaşan zanlıların hedefindeki isim ise bu kez Slovakya Konsolosu’nu eşi Anna Sestakova oldu. Anna Sestakova, giyim kabinin de elbise denerken dışarıda bıraktığı çantası hırsızlar tarafından alındı. İş yerinin güvenlik kameraları kadınların çaldıkları çantayla iş yerinden çıkışını kaydetti. İki kadının son hırsızlığı ise Aksaray’da bir alışveriş merkezinde gerçekleşti. Kadınlar bir bebek arabasına asılı çantayı saniyeler içinde alıp uzaklaştı.

Şikayetler üzerine hırsızlık olaylarının yaşandığı iş yerlerinin güvenlik kameralarını inceleyen güven timleri, zanlıların kimliğini belirledi. Emniyette çok sayıda kaydı bulunan Sevcan Taku ve Serap Uyar isimli kadınlar, güven timleri tarafından kısa sürede yakalandı. Gözaltına alınan zanlılara polis merkezine götürüldü.

Akraba oldukları tespit edilen 5 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından emniyete sevk edildi. Hakim karşısına çıkan 5 kadın da tutuklanarak cezaevine gönderildi.






YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası