Ege Postası
Geri

Körfez’de bu yıl 39 milyar dolarlık inşaat ve ulaşım ihalesi verildi

Körfez ülkelerinde bu yılın ilk yarısında 39 milyar doların üzerinde inşaat ve ulaşım ihalesi verildiği bildirildi. Bölgede en çok ihaleyi Katar Demiryolları verirken, en çok ihale kazanan firma ise ABV Rock oldu.Dubai merkezli MEED Projeler...
Körfez’de bu yıl 39 milyar dolarlık inşaat ve ulaşım ihalesi verildi
Haberler / Ekonomi
26 Haziran 2013 Çarşamba 13:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Körfez ülkelerinde bu yılın ilk yarısında 39 milyar doların üzerinde inşaat ve ulaşım ihalesi verildiği bildirildi. Bölgede en çok ihaleyi Katar Demiryolları verirken, en çok ihale kazanan firma ise ABV Rock oldu.

Dubai merkezli MEED Projeler tarafından yayınlanan rapora göre tüm ihale değerinin yaklaşık yüzde 24’ü (8.4 milyar dolar) Doha Metrosu'nun beş paketi için Katar Demiryolları tarafından verildi. Böylece doğal gaz zengini ülke, Körfez ülkeleri arasında inşaat ve ulaşım ihalelerinde ilk sırada geldi.

İkinci sırada Riyad Güvenlik Güçleri Tıp Kompleksi’ne ait dört ihaleyi 6.1 milyar dolara veren Suudi Arabistan içişleri bakanlığı yer aldı. İçişleri bakanlığı, bölgede bu yılın ilk yarısında verilen ihalelerin yüzde 17’sini üstlendi. Krallık’ta ayrıca Konut Bakanlığı altı adet altyapı projesini bir milyar doların üzerinde ihaleye verdi.

Projelerde konsorsiyumların öne çıktığı görüldü. En büyük on projenin beşi konsorsiyumlara gitti. En büyük müteahhit ise Mekke’deki Abraj Kuday gökdelen projesini alan Suudi Bin Ladin Grubu oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası