Ege Postası
Geri

Korku filmi eşliğinde Nosferatu

İzmir Avrupa Caz Festivali'nde 5 Mart Cumartesi akşamı verilecek konserde piyanist Markus Horn, sessiz sinemanın kült filmi Nosferatu için bestelediği müziği, film eşliğinde sunacak.
Korku filmi eşliğinde Nosferatu
Haberler / Kültür - Sanat
3 Mart 2016 Perşembe 12:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın (İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlediği 23. İzmir Avrupa Caz Festivali son derece ilginç bir konserle devam ediyor. 5 Mart Cumartesi akşamı piyanist Markus Horn, İzmir Goethe Enstitüsü işbirliği ile Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) Küçük Salon'da yapılacak konserde, sessiz sinemanın kült filmi Nosferatu için bestelediği müziği, film eşliğinde sunacak.

Alman yönetmen F.W. Murnau'nun 1921'de Bram Stoker'ın Drakula adlı kitabından esinlenilerek çektiği Nosferatu- Bir Dehşet Senfonisi adlı film 2006 yılında restore edilerek dijital ortama aktarıldı. Daha önce F. Lang'ın ünlü Metropolis filmi için müzik yazan ve bu çalışmasıyla değerli övgüler alan Markus Horn, Nosferatu için yaptığı müzikle de aynı başarıyı yakaladı. Müzik ve drama eğitimli Markus Horn, dünyanın hemen her ülkesinde verdiği başarılı konserler ve bol ödüllü kayıtlarıyla tanınıyor. 

Konserin az sayıda kalan biletlerine Biletix gişelerinden ulaşılabileceği belirtildi.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası