Ege Postası
Geri

Korkunç şüphe

Antalya’nın ciğerlerini kül eden Kumluca orman yangınlarının çıkış sebebini özel olarak oluşturulacak uzman bir ekip tarafından araştıracak. Ekip, sabotaj ihbarlarını da değerlendirecek. Uzman ekip özellikle 7 evin yandığı, 150 hektar orman arazisinin yok olduğu Adrasan’ı mercek altına alacak
Korkunç şüphe
Haberler / Güncel
28 Haziran 2016 Salı 10:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Antalya'da önce Kumluca İlçesi Erentepe Mahallesi daha sonra ise Adrasan’da başlayan orman yangınlarının çıkış sebebini özel olarak oluşturulacak uzman bir ekip araştıracak. Doğal neden, insan hatası ve sabotaj ihtimallerini göz önüne alan ekip, hazırladığı raporu ilgili makamlara sunarak bundan sonraki süreç için alınacak önlemler hakkında tavsiye nitelinde bilgiler sunacak.

UZMANLAR ÇALIŞACAK

Uzman ekibin özellikle 7 evin yandığı, 150 hektar orman arazisinin yok olduğu Adrasan’ı mercek altına alacağı öğrenilirken, söndürme ve soğutma çalışmalarının tamamlanmasının ardından izlenecek yolla ilgili Hürriyet muhabirine konuşan Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’nden sorumlu Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, yangınların çıkış sebebinin bilimsel olarak araştırılacağını söyledi. 

‘CAN KAYBI YAŞANMADI’

Bölgede görev yapan kamu kurumları ve yerel halkın insanüstü bir gayretle yangına müdahale ettiğini dile getiren Cevheroğlu, “Bu yangınlar ciğerimizi yaktı. Ben de bölgede bizzat görev yaptım ve söndürme çalışmalarını inceledim. Arkadaşlarımız inanılmaz bir mücadele ile yangının çok daha geniş bir alanda etkili olmasını engelledi. Bu müdahaleler can kaybının yaşanmasının da önüne geçti” dedi.

‘İHBARLAR ALIYORUZ’

Yangının çıkış sebepleri ile ilgili tüm olasılıkların göz önüne alınacağını kaydeden Cevheroğlu, “Bize de bir takım ihbarlar geliyor. Ancak bu ihbarların doğruluğu henüz net değil. Bunların hepsi araştırılacak. Yangın doğal nedenlerle mi, insan hatasından dolayı mı, yoksa bir sabotajla mı çıktı bakacağız. Bu tespitler sonunda kanun neyi emrediyorsa onu yapacağız” diye konuştu.

‘KUMLUCA YEŞİLLENECEK’ 

Erentepe Mahallesi ve Adrasan’da yanan orman alanlarının en hızlı şekilde yeniden ağaçlandırılacağı bilgisini de veren Cevheroğlu, şöyle dedi: “Biz bu alanları asla ranta kurban etmeyiz. Bunun örnekleri de var. Daha önce yangınlara kurban verdiğimiz birçok alanda ağaçlandırma çalışması yaptık. Kumluca’da da böyle olacak. Toprak uygun hale gelir gelmez orada yanan ağaçların yerine hemen yenilerini dikeceğiz. Hatta 2 kat daha fazla ağaç dikeceğiz. Bu konuda kimsenin kuşkusu olmasın. Orman Bölge Müdürlüğümüz bu tür alanların yeşillendirilmesi konusunda da son derece uzman ve başarılı. Buradan bir kez daha bölgede canla başla görev yapan herkesi kutluyorum. İnşallah böyle bir felaketi bur daha yaşamayız.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası