Ege Postası
Geri

Koronavirüs gölgesinde KPSS heyecanı

İzmir ve çevre illerde, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) "Genel Kültür-Genel Yetenek" oturumu başladı.
Koronavirüs gölgesinde KPSS heyecanı
Haberler / Güncel
6 Eylül 2020 Pazar 12:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Adaylar saat 10.15'te başlayan sınavlar için, erken saatlerde sınav salonlarına geldi. Adaylara, sınav salonu girişinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sosyal mesafe ve maske kontrolleri yapıldı.

Görevliler tarafından sık sık sosyal mesafe kuralı hatırlatılan adaylar, sınava giriş belgeleri ve kimlikleri kontrol edilerek salonlara alındı. Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemi tamamlandı. Sınavın sabah oturumlarda saat 10.00'dan sonra gelen adaylar sınav binalarına alınmadı.

Adaylara, 120 sorudan oluşan genel yetenek ve genel kültür testleri için 130 dakika süre verildi. 

Sınava İzmir Ticaret Meslek Lisesi'nde giren Merve Akbel, pandemi sürecinde sınava iyi şekilde hazırlanma fırsatı bulduğunu aktardı. 

Emeğinin karşılığını almaya geldiğini ifade eden Akbel, "Her şeyin hayırlısı... Bu saatten sonra Allah herkese hayırlı yazılar yazsın. Pandemi dönemi de olsa bu sınavların yapılması gerekiyordu" dedi.

Sınava giren aday yakınları da okul kapılarında heyecanla çocuklarını bekledi.

Sınav sonucuna göre memur olmak isteyen adaylarda binaya giriş öncesi heyecan hakimdi. Adaylardan Damla Çakır, çok heyecanlı olduğunu belirterek, "İyi geçmesini, iyi bir sonuç almayı bekliyorum" dedi.

Bir başka aday ise, "Ben pek heyecanlı değilim. Diğer girdiğim sınavlar gibi görüyorum. Korona sebebiyle çok fazla hazırlanamadım" açıklamasında bulundu.

Aday yakınları da heyecana ortak oldu

Sınav esnasında çocuklarını bina önlerinde bekleyen ailelerin de en az adaylar kadar heyecanlı olduğu görüldü. Çocuğunun sınava kursta hazırlandığını açıklayan Gülsüm Aras, "Korona sürecinden dolayı pek sağlıklı bir hazırlık dönemi olamadı. Evde çalıştıkları ile hazır olduğu bir sınava girdi kızım. Kursa kayıt ettirdik ama boşu boşuna para yatırmış olduk. Ama çocuklarımız çalıştı. Elinden geleni yaptı. İnşallah başarılı olur. Kızıma güveniyorum" diye konuştu.

Elvan Kıran isimli bir başka veli ise, "Ben kızımdan çok daha heyecanlıyım. Buraya Edirne'den geldim. Kızım bu sınavı kazanır inşallah. Çocuğum başarılı benim, çok ümitliyim. Memur olmayı çok istiyor" dedi.

(AA-İHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası