Ege Postası
Geri

Kosova ile Eskişehir’in ticaretine kadın girişimci desteği

Eskişehirli ve Kosovalı kadın girişimciler, karşılıklı ticareti geliştirmek, çeşitli sektörlerde ortak üretim ve işbirliği yapmak üzere Eskişehir Ticaret Odası'nın (ETO) ev sahipliğinde bir araya geldi. Eskişehir Ticaret Odası’nın...
Kosova ile Eskişehir’in ticaretine kadın girişimci desteği
Haberler / Ekonomi
4 Temmuz 2013 Perşembe 15:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Eskişehirli ve Kosovalı kadın girişimciler, karşılıklı ticareti geliştirmek, çeşitli sektörlerde ortak üretim ve işbirliği yapmak üzere Eskişehir Ticaret Odası'nın (ETO) ev sahipliğinde bir araya geldi.

Eskişehir Ticaret Odası’nın koordinatörlüğünü üstlendiği Eskişehir İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu, Kosova Esnaf İş Adamları Derneği’nin Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kazaz ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. Toplantıya; Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, İç Anadolu Bölgesi Kadın Girişimciler İcra Kurulu ve Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Rukizan Sızanlı da katıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Karacan, Türk milleti için kadının rolünün ekonomiden yönetime, eğitimden sosyal hayata kadar yaşamın bütün alanında çok önemli olduğunu belirterek, kadın girişimcilerin sayısının artması için destek ve cesaret verdiklerini söyledi. Kosovalı iş kadınları ile Eskişehirli kadın girişimcilerin birçok alanda işbirliği yapabileceğini belirten Karacan, kadın girişimcilerin karşılıklı ticareti geliştirmekle hem ülkelerine hem de şehirlerine katkı sağlayacağını kaydetti.

"ESKİŞEHİR İLE OLUMLU İLİŞKİLERİMİZİ TİCARETE DE YANSITACAĞIZ"

Toplantıda konuşan Sızanlı ise Eskişehirli kadın girişimciler olarak birçok sektörde faaliyet gösterdiklerini vurgulayarak, bu bağlamda Kosovalı iş kadınları ile ortak iş yapabileceklerini, karşılıklı ticareti daha ileriye taşımak için işbirliğine hazır olduklarını dile getirdi.

Kazaz da derneklerinin 2 yıl önce kurulduğunu, dernek üyeleri olarak gelişmekte olan Kosova ekonomisine güç katmayı hedeflediklerini ifade etti. Eskişehir’den farklı sektördeki iş kadınları ile bir araya gelerek deneyimlerinden yararlanmayı amaçladıklarını belirten Kazaz, Eskişehir ile olumlu olan ilişkilerini karşılıklı ticarete de yansıtmak için çaba göstereceklerini ifade etti.

Kosovalı kadın girişimciler, 3 günlük Eskişehir programı kapsamında ildeki seramik, kimya, et ve süt ürünleri, gıda, özel eğitim kurumları ve gelinlik sektöründe faaliyet gösteren firmalarda incelemelerde bulunacak.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası