Ege Postası
Geri

Kötü alışkanlıklar Brüksel’i ‘Avrupa birincisi’ yaptı

Avrupa’da bebek ölümlerinin en çok Brüksel’de görüldüğü ortaya çıktı. Uzmanlara göre başkentteki yüksek bebek ölüm oranının temelinde içki ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklar yatıyor. Beş yılda bir yayımlanan Avrupa Perinatal...
Kötü alışkanlıklar Brüksel’i ‘Avrupa birincisi’ yaptı
Haberler / Dünya
29 Mayıs 2013 Çarşamba 15:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Avrupa’da bebek ölümlerinin en çok Brüksel’de görüldüğü ortaya çıktı. Uzmanlara göre başkentteki yüksek bebek ölüm oranının temelinde içki ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklar yatıyor.

Beş yılda bir yayımlanan Avrupa Perinatal Sağlık Raporu’na göre Belçika’nın başkenti Brüksel, Avrupa genelinde en fazla bebek ölümlerinin yaşandığı şehir oldu. 22. gebelik haftasının üstünde ve doğumdan sonraki ilk hafta içindeki ölümleri kapsayan Perinatal bebek ölümlerinde Brüksel, bin doğumda 8,9 bebek ölümü ile ilk sırada yer alıyor. Buna karşın Belçika’nın Flaman ve Valon bölgeleri 4,8 ve 5,3 ile listenin ortalarında yer alıyor. Rapora göre Avrupa genelinde en düşük bebek ölüm oranları İzlanda ve Kıbrıs’ta görülüyor.

"KÖTÜ ALIŞKANLIKLAR HAMİLELİĞE ZARAR VERİYOR"

Serbest Brüksel Üniversitesi (VUB) öğretim üyesi Prof. Hendrik Cammu’ya göre başkentte bebek ölümlerin bu kadar çok görülmesinin temelinde sosyal faktörler etkili. Brüksel’in diğer bölgelere nazaran düşük eğitimli oranın yüksek olması, işsizlerin çok olmasını işaret eden Belçikalı akademisyen, "Söz konusu kesimde daha fazla içki, uyuşturucu ve sigara kullanıldığını görüyoruz. Bu durum da haliyle sağlıklı bir hamilelik sürecinin geçirilmesine mani oluyor." şeklinde konuştu. Prof. Cammu, devletin dar imkanlı hamile kadınlarla yakından ilgilenmesini talep ediyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası