Ege Postası
Geri

Köy okuluna 77 bin liralık kütüphane ve okuma salonları yapıldı

Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA)'nın 2013 Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklediği, Bigadiç ilçesinin Işıklar köyündeki "Işıklarda Okumaya Engel Yok" isimli projenin açılışı...
Köy okuluna 77 bin liralık kütüphane ve okuma salonları yapıldı
Haberler / Güncel
19 Eylül 2013 Perşembe 15:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA)'nın 2013 Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklediği, Bigadiç ilçesinin Işıklar köyündeki "Işıklarda Okumaya Engel Yok" isimli projenin açılışı yapıldı. Proje kapsamında Işıklar Köyü İlk ve Orta Okulu'nda, 77 bin liraya tam donanımlı bir kütüphane ve okuma alanları yapıldı.

GMKA'nın üçüncü mali destek programı kapsamında desteklediği projeler tamamlanmaya başladı. Son olarak Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenen söz konusu proje da hizmete girdi. Proje kapsamında Işıklar Köyü İlk ve Orta Okulu'nda, tam donanımlı bir kütüphane ve okuma alanları oluşturuldu. Toplam bütçesi 77 bin bin olan projeye, GMKA 70 bin lira destek verdi. Projenin açılışı için düzenlenen törene Bigadiç Kaymakamı Barış Aktan, Belediye Başkan Vekili Demirel Şık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Özenci, daire müdürleri ve veliler katıldı. Törende konuşan Proje Koordinatörü ve Işıklar Köyü Okul Müdürü Hakan Ünal, amaçlarının eğitim kalitesini yükselterek öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak ve akademik başarılarını yükseltmek olduğunu söyledi. Müdür Ünal, "Öğrencilere okuma alışkanlığının kazandırılmasında, okulların sorumluluğu büyüktür. Öğrencilerimizin, bilginin kaynağı olan kitaplara kolay ulaşmalarını sağlamayı hedeflediğimiz projemizin önce ilçemize, daha sonra da ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederim." dedi.

Daha sonra projenin kurdelesini okulun minik öğrencileriyle birlikte kesen Kaymakam Aktan, emeği geçen herkesi kutlayarak, GMKA desteğiyle ortaya çıkan kütüphaneyi çok beğendiğini ifade etti. Okulun çeşitli köşelerinde oluşturulan okuma alanlarını da inceleyen Aktan, daha sonra beraberindekilerle birlikte Işıklar Köyü Muhtarlığı'nın hazırladığı yemeğe katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası