Ege Postası
Geri

Kretschmann, İsrail ve Filistin’i ziyaret ediyor

Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti (BW) Başbakanı ve Alman Eyaletler Meclisi Başkanı Yeşiller Partili Winfried Kretschmann, 24-29 Haziran tarihleri arasında İsrail ve Filistin’i ziyaret edecek.Kretschmann, altı günlük ziyaretinde, İsrail’in...
Kretschmann, İsrail ve Filistin’i ziyaret ediyor
Haberler / Genel
24 Haziran 2013 Pazartesi 11:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti (BW) Başbakanı ve Alman Eyaletler Meclisi Başkanı Yeşiller Partili Winfried Kretschmann, 24-29 Haziran tarihleri arasında İsrail ve Filistin’i ziyaret edecek.

Kretschmann, altı günlük ziyaretinde, İsrail’in başkenti Tel Aviv ile Kudüs, Nazareth, Ramallah ve Beytüllahim şehirlerini ziyaret edecek. Başbakan’a Devlet Bakanı Silke Krebs, Uyum Bakanı Bilkay Öney, Eyalet Meclisi’nden milletvekilleri eşlik ediyor. Ziyaret heyetinde Württemberg Yahudi Cemaati Yönetim Kurulu Sözcüsü Barbara Tarub da yer alıyor.

Başbakan, Federal Eyaletler Meclisi Başkanı sıfatıyla yapacağı ziyaret ile ilgili olarak Heinrich Böll Vakfı’nın Alman-İsrail Ticaret Odası’nda düzenlediği programda konuştu. Kretschmann, “İsrail’e ve Filistin topraklarına yapacağımız ziyaret, iki ülke arasındaki işbirliğini derinleştirecek, derin bağları güçlendirecektir.” dedi. Bir "kibbutz" (sosyalist ve siyonist komün) ziyaret edecek olmasının da kendisini heyecanlandırdığını belirten başbakan, “Kibbutz’un temel değerleri birlikte yaşam, saygı, toplumsal uyum ve yaşama dayanır. Bunları görmek ve duymak için heyecan duyuyorum.” diye konuştu.

Başbakan Kretschmann, yenilenebilir enerjinin iki ülke arasında merkezi bir rol oynadığını söyledi. Yenilenebilir enerjinin, enerji bağımsızlığı ve enerji güvenliği için uzun vadeli ve istikrarlı bir yol olduğunu belirten başbakan, “Bu daha güvenli, daha istikrarlı bir dünya içinde bir yoldur. Ayrıca vatandaşların tam katılımı için bir başarı modeli olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası